Юлски мами 2018- Тема 4

• 56 351
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • Варна
За веществата отделяни от пластмасата това са ПАВ или още повърхностни активни вещества.Но навсякъде по бебешките шишенца изрично пише,че нямат.
Лора аз си купих количка на Хаук-атлантик ,лека е и се сгъва барабар със седалкта,и цената беше добра 790 за 3 в 1 . Не е от най-красивите,нооо други неща ми бяха по важни.
Колкото до пазаруването ,този път съм решила по-важните неща да си ги избера АЗ ,докато разполагам с многооо свободно време и да са по мой вкус. Предният път от суеверие нищо не купих,оставих списък докато съм в болницата да ми ги купят.Ами всички дрехи,чаршафчета,завивки,пелени,ваничка и т.н. бяха в наййй-омразните ми цветове-жълто,оранжево и кафяво (за бебе не ми харесват).Мисля,че свекърва ми нарочно го направи! Бях споменала ,че не ми допадат такива цветове. Та така сега си купувам каквото ми душа иска. Пък и вече минала по този път знам кои от нещата са търговски трикове и са напълно заменими или направо безполезни-като възглавничка за подпиране на бебето да спи на една страна,отцедник за шишенца , сто хиляди вида козметика и т.н.

# 526
Всъщност за теб може да са били безполезни, но аз със сигурност ще си купя възглавница, за да не ѝ се мърда главичката. Защото имам нагледно бебе на приятели, което си върти само на едната страна главата и не питам повече. Но знам, че по този повод тръгнаха по лекари. Бебето е на пет месеца.

# 527
Доколкото знам вече почти всички по-сериозни  производители на бебешки неща не влагат Бисфенол А, който е опасен.

# 528
Момичета, бях на преглед и при измерването на височината на матката, доктора каза че не отговаря наседмиците и ме праща на фм, за да види дали бебето изостава. Не знам дали да се тревожа. Аз по принцип съм с малък корем, но така е било през всичките ми бременности. Стискайте ми палци. Дано всичко е наред! 🍀💗🐰

# 529
Как измерва височината на матката, с ехограф не те ли прегледа? Дано всичко е наред.

# 530
Аз ще съм със старата количка от каката. Това ще й е четвъртото бебе. Беше се счупил един болт - оправиха ми го и ще се ползва, колкото изкара. На мен стъклените шишета ми идват тежки а и не мисля, че изобщо ще ползвам - някое малко само за вода и задължително ще е ново, че те на 1-2 месеца трябва да се подменят - да. Дрешки също имаме прибрани. Свеки купи комплект за изписване, майка ми и брат ми ще ми вземат ергономична раница и сме готови общо взето. Като наближи времето, само ще съберем нещата накуп, да са вкъщи.

# 531
Мам ъф 3, би ли споделила как се прави това измерване, че и на мен ми е интересно? Пожелавам ти всичко да е наред, погледни го от хубавата страна - пак ще видиш бебо Simple Smile

# 532
Здравейте, някоя майчица може ли да сподели мнение за ето този модел на Лорели Mia beige 2in1. Количките били полски и удобни, само това знам, но ако има някоя която я е ползвала.Blush

# 533
Mom of 3, а ти ходи ли на предишната морфология?
Там всичко наред ли беше? Моето бебе още отначалото го определиха 6 дни назад, спрямо датата на последния цикъл, но аз бях с дълъг цикъл и оттогава си върви нормално. И аз съм на морфология след 2 седмици и нямам търпение пак да разгледаме бебето.

# 534
  • Варна
Всъщност за теб може да са били безполезни, но аз със сигурност ще си купя възглавница, за да не ѝ се мърда главичката. Защото имам нагледно бебе на приятели, което си върти само на едната страна главата и не питам повече. Но знам, че по този повод тръгнаха по лекари. Бебето е на пет месеца.

Любимите ми пациентчета , държащи си главата само на едната страна Grinning
Разбира се понякога си има сериозни причини за това, ноооо в 90 % от случаите става въпрос за бебета, които не са били стимулирани нищо да правят първите месеци. Държат си ги по гръб и нито ги стимулират за проследяват движещ се предмет с очи, каму ли с глава, нито им предлагат играчки в средната линия.
Има деца, които просто си харесват да си държат главата в едната посока и така си седят, но това не им пречи да се оглеждат и да имат движения е в другите посоки. Абе обширна ми е темата Grinning
Аз също имам такава възглавничка от приятелка да седи бебето настрани, не знам колко ще я ползвам.
Мойте приятели се шегуват , че бебето ни на 6 месеца ще прави лицеви опори вече с такава майка като мен Grinning

Mama на 3, стискам палци всичко да е наред !
По принцип мен на ЖК ми мерят височината на матката с метъра Grinning Ама и АГ всеки път се вдига с ехографа всеее по -високо !

# 535
Ние също следяхме малкия да спи обърнат на ляво или на дясно заради рефлукса и повдигахме и матрака за да има лек наклон.

# 536
Вероятно Mom of 3 говори за измерване височината на дъното на матката, което се извършва с най-обикновен шивашки сантиметър Simple Smile Има два начина - от срамната кост до най-високата точка на корема под гърдите или от пъпа до същата точка.

Mom of 3, имала си 3 бременности, смятам, че ти най-добре се познаваш. Стискам ти палци всичко да е наред с бебето и да е просто анатомична особеност при теб Simple Smile

# 537
Мис, благодаря! Като се замисля, вярно основно лежи споменатото бебе. Може ли да дадеш добър източник, от който да прочета за упражненията през първите месеци, които споменаваш?

# 538
  • Варна
Вместо възглавничка, в родилното акушерките казват какво можеш да пригодиш. Казвам ви пълен рекламен трик! Следящият ви педиатър всеки месец на прегледите ще ви казва какви упражнения да започнете , за даденият месец.
Мом ОФ 3 , аз с предната бременност бях до последно с миниатюрен корем( никой не вярваше , че съм 9 месец) все изоставаше с две седмици. Родих на термин 3 кг бебок! Една акушерка ми беше казала тогава - голям корем не означава голямо бебе и беше адски права.  За успокоение сигурно те пращат , стискаме палци Simple Smile . Дакота е обяснила как се Мери , на мен ми го Мери акушерката с шивашки метър всеки месец. Много зависело и от количеството води, от коремната мускулатура и други физически особености .

# 539
Именно! Аз затова гледам да не се тревожа. Просто доктора иска да изключи намалено количество на водите или проблем с плацентата. Благодаря ви за стиснатите палци. На преглед съм чак на 15ти. 😕

Общи условия

Активация на акаунт