Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

WIZZ AIR - 38

 • 39 403
 • 714
 •   1
Отговори
 • Стара Загора
 • Мнения: 1 823
Добре дошли в новата тема за WIZZ AIR!Карта на дестинациите от София

Wizz Air

  Често задавани въпроси

Полетите са от Терминал 1, с изключение на полета за Варна, който е от Терминал 2.

ИНСТРУКЦИИ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ, подробно описани ТУК, като имайте предвид, че постоянно има промени - това е една най-обща представа за начина на резервиране. Няма вече сметка в ДСК. Ще направя някои допълнения за промени станали след оформянето на инструкциите.
Какво е новото:
1. WIZZ Discount Club - разделено е на две категории: Стандартно членство и Групово членство. Накратко за разликите между двете: Стандартно - пътуват 1+1 с цена на членството 60лв. и получавате: отстъпка от 20лв. за цени над 39,99лв., отстъпка от 10лв. от всеки голям и чекиран багаж; Групово - пътуват 1+5 с цена на членството 120лв. и получавате същите отстъпки както при Стандартно членство.
Всички настоящи членове на Wizz Discount Club могат по всяко време да променят членството си на Стандартно или Групово(трябва да доплатят разликата от 60лв.), като срока на членството им в  Wizz Discount Club не се променя.

Повече за Wizz Discount Club ТУК

2. Такси за Багаж - има промяна, с която по-късното закупуване на багаж струва малко повече от закупуването по време на резервация!
Повече за Таксите за багаж ТУК

БАГАЖСчитано от 1 ноември 2018г. всички пътници ще имат право да вземат на борда един безплатен ръчен багаж с максимален размер 40 x 30 x 20 cm, който трябва да бъде поставен под седалката пред тях.

Пътниците, които са закупили WIZZ Priority, ще имат право да вземат допълнителен багаж на колелца, чиито размери не бива да надхвърлят 55 x 40 x 23 cm. *** Това е цитат от сайта на Wizz, но НЕ е задължително багажът да е на колелца. Важно е да се спази размерът.

В допълнение Wizz Air въвежда нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg.Чекиран багаж - и при него вече има разделение - Чекиран багаж (макс. 20 кг. - преди беше 23кг.) и Чекиран багаж (макс. 32 кг)
Таксите за багаж се изчисляват въз основа на:
   - Датата на пътуване (висок сезон, нисък сезон)
   - Начин на купуването (чрез wizzair.com, Мобилно приложение, Телефонен център, Летище)
   - Тегло на чекирания багаж
*Чекираният багаж не може да е по-голям от:
•Ширина: 149 см
•Височина: 119 см
•Дължина: 171 см

Видове чекиран багаж:
•10 kg чекиран багаж
•20 кг чекиран багаж
•32 кг чекиран багаж

Можете да чекирате до 3 броя багаж. Wizz Air въведе нов тип чекиран багаж с тегло до 10 kg освен съществуващите опции от 20 и 32 kg. Можете да чекирате най-много 1 багаж от 10 kg, 2 багажа от 20 kg или 3 багажа от 32k. Други комбинации за чекирани багажи не могат да бъдат закупени онлайн.


Течности при пътуване с ръчен багаж
Течностите трябва да бъдат поставени в прозрачен найлонов плик, който може да се затваря. Обема на плика трябва да е 1 литър. Всеки пътник има право само на един такъв плик.
В него могат да бъдат поставени колкото си искате неща, които са с не по-голям обем от 100мл.
Пликове могат да бъдат закупени от различни места: ДМ, Кауфланд(водят се пликове за сандвич), Практикер, от някои книжарници, от магазини, които продават всякакви торбички и найлонови пликове.
На летище София има налични безплатни пликчета - обикновено има при проверяващия б.карти и ЛК преди секюрити проверката, а също има поставени над скенера, където минава багажа за проверка.
На много от летищата тези пликчета се заплащат.

Течностите трябва да бъдат извадени от куфара/чантата при проверката на летището.

Храна

В ръчния багаж можете да носите храна, която не е в течно или кремообразно състояние.
И все пак ви препоръчвам да не носите прекалено ронлива и ароматна храна. Особено избягвайте сандвичи с колбас, който има чесън и други силно ароматни подправки в него.

След секюрити проверката можете да си купите вода и други течности, които да носите с вас в самолета.

Разрешен багаж при пътуване с бебе:
Възрастният, пътуващ с бебето, има право да носи на борда допълнителен личен багаж за бебето в допълнение към кабинния си багаж. Размерите на допълнителния личен багаж не бива да надхвърлят 40 x 30 x 18 см.
Освен този личен багаж, пътниците с бебета могат да носят и детска количка безплатно, но само когато и бебето е пътник.
Още за пътуване с бебе.

Калкулатор за такса багаж

Повече за багажа ТУК


Пренасяне на алкохол и тютюневи изделия в ЕС

Разпределени места
Имате възможност да изберете местата си срещу такса в потока на резервацията. Ако предпочитате да не резервирате място, ще ви разпределят такова на случаен принцип при процеса на чекиране, 48 часа преди излитането на полета. За повече подробности ТУК
Карта на местатаРазпределение на местата в самолетите А320 и А321:

                 


Ако искате да преформатирате бордна карта в PDF:
По последна информация, бордните карти вече се появяват отново и в pdf формат, но слагам и тези обясения за всеки случай.
Скрит текст:
Влизате в акаунта си през GoogleChrom.
Отваряте бордната карта.
Кликате или с десен бутон и намираш  Print, или с клавишна комбинация Ctrl+P.
Отваря се диалогов прозорец Print.
След това на Destination се клика на Change и се избира Save as PDF и накрая пак Save.
Накрая си избирате къде да я запазите.

Ето и с картинки.

Видео за онлайн чекиране

Чекиране

Онлайн чекирането е достъпно от 30 дни до 3 часа преди планирания час на заминаване, ако сте закупили място по време на резервацията си.

Ако не сте закупили никакви места при завършването на резервацията, чекирането ще стане достъпно от 48 часа преди заминаването.

- когато пише:
Online check-in: Check in within 0 day(s), трябва да се изчака до точния час на полета.


Инструмент за планиране на пътувания! Към настоящия момент българската версия на Инструмента за планиране на пътувания не работи. (Няколко пъти им писах в последните три месеца без резултат.) Можете да ползвате английската му версия.

Контакти с WIZZ
Телефон за България
От стационарни телефони - 0900 630 22  - Разговорите се таксуват по BGN 0,96 на минута за стационарен телефон, а цената при обаждане от мобилен телефон е различна.
Разговорите от мобилни мрежи на същия телефон, може да се таксуват на по-висока тарифа.

Неимпулсен телефон: 024928367
Телефон на летището за спешни случаи: 024917048
Телефон в Малта 0035627781054 и цифра 5  за български език.


Кол центрове по държави
Изберете: Кол център от падащото меню и след това държавата, която ви трябва. Има и списък с всички държави и връзката с тях.


e-mail: callcentre.hu@wizzair.com
За дребни проблеми можете да напишете и писмо, вместо да се обаждате на импулсния телефон.
Вариантите са:
- чрез формата за оплаквания. От падащото меню избирате Грешка при резервация или регистрация. Описвате проблема и задължително пишете кода за потвърждение. Отговарят до няколко дни(3-4).
 - чрез имейл:  callcentre.hu@wizzair.com
    Customerrelations1@wizzair.com - за връщане на кешбек

Още един полезен е-мейл - info@wizzair.com


Жалби
http://wizzair.com/bg-BG/Claims


Други:
Изисквания за сигурност по летищата  - течности и др.


НОВО:

Кредитна карта DSK-Wizz Air

Някои предимства:
 - Получавате безплатно високо ниво(5+1) на членство в програмата Wizz Discount Club. Възползвате се от допълнителните отстъпки от цената на самолетни билети и други услуги, които предоставя членството при всяко Ваше пътуване с Wizz Air.

- Участвате в специално създадена Бонус програма  -  натрупвате точки винаги, когато пазарувате с Вашата карта. Всеки път, когато пътувате с Wizz Air, можете да използвате всички или част от събраните точки за резервации на самолетни билети и покупки на услуги от сайта на Wizz Air.

За да разберете дали на дадено летище приемат електронни бордни карти, посетете https://wizzair.com/bg-bg/informatsiya-i-uslugi/informatsiya-za- … kachvane-na-borda, изберете "Чекиране от мобилно устройство" и въведете и началната, и крайната дестинация.


Старите теми: 37, 36, 35, 34, 3332, 31, 30, 29, 2827, 26, 25, 24, 23, 22, 21, 20, 19, 18, 17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 65, 432, 1

Приятно пътуване!

# 1
 • Мнения: 34
Аз тази година пропуснах за малко да си купя билети и затова не съм в тревога за пари, но бих искала пък Уиз да НЕ фалират, а да се развиват.., и да увеличават дестинациите си от Варна Stuck Out Tongue Winking Eye.  Досега съм имала само едно закъснение на полет, за което бях уведомена своевременно.. и на летището ни чакаха вода и кроасани за времето на закъснението(макар че аз си чаках в къщи, но ако не бях щеше да ни е много подходящо полезно!) Също така се надявам увеличението на сегашните ни дестинации от Варна да не е само заради пандемията, а да се запазят и за в бъдеще!

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 18:09 от bubanka

# 2
 • Мнения: 494
Дали ще възобновят полетите от Варна до Париж?

# 3
 • Варна
 • Мнения: 430
Здравейте и от мен,
И аз се надявам да възобновят полетите до Париж, но нищо не се знае.  Всеки ден е различно положението и с тези много болни...ю

# 4
 • Мнения: 34
наскоро участвах в една анкета от Уиз, там писах за увеличаването на полетите им от Варна и след няколко дни хоп ги увеличиха Grinning, писах Гърция, те пуснаха за Атина.., не че нещо, ама ако четат тук Bowtie, моля да пуснат и за островите, както от Виена Airplane, както си пожелавам и други градове до Италия, освен Милано.., в Рим ми е хвърлен пъпа.., почудих се толкова години отде да хващам полети до там.., сто пъти през София, то не бе Букурещ, Будапеща(по времето на Малев), ако имаме директна линия бих пътувала поне веднъж месечно и задължително лятото Heart Exl

# 5
 • на село
 • Мнения: 506
Здравейте, има ли някакви нови ограничения за ръчен багаж? Питам, защото някои компании, които следя за билети, обявиха, че ще допускат само 1 чанта ръчен багаж. Аз купих Wizz Go и се надявам да не ни ограничат кабинния багаж. Някой пътувал ли е тези дни?

# 6
 • Русе
 • Мнения: 1 900
Дали ще възобновят полетите от Варна до Париж?
Много съм нещастна аз по този повод. Трябва сега сто пъти да ходя до София. Но пък се радвам, че пуснаха други интересни дето са ни наблизо, че все софиянци облагодетелствани.Stuck Out Tongue Closed EyesSmirk

# 7
 • Мнения: 728
Дали ще възобновят полетите от Варна до Париж?
Много съм нещастна аз по този повод. Трябва сега сто пъти да ходя до София. Но пък се радвам, че пуснаха други интересни дето са ни наблизо, че все софиянци облагодетелствани.Stuck Out Tongue Closed EyesSmirk
Не мож ме накара да отида чак до София за полет. Защо не пътувате от Букурещ? То не, че от Варна не ви е що-годе едно и също, но поне има повече полети, компании и разнообразие.

# 8
 • Русе
 • Мнения: 1 900
Дали ще възобновят полетите от Варна до Париж?
Много съм нещастна аз по този повод. Трябва сега сто пъти да ходя до София. Но пък се радвам, че пуснаха други интересни дето са ни наблизо, че все софиянци облагодетелствани.Stuck Out Tongue Closed EyesSmirk
Не мож ме накара да отида чак до София за полет. Защо не пътувате от Букурещ? То не, че от Варна не ви е що-годе едно и също, но поне има повече полети, компании и разнообразие.
По-скъпо излиза от Букурещ и граница да минеш, а е Ад на митницата в повечето дни - чака се с часове. А сега с Ковит-а, кога отворено, кога затворено, карантини.....с автобуса не е ОК с тази ситуация. А като ми е там детето не да ме карат, ами фърча нататък и насам. Ай сега на 20-ти натам, после си го прибирам за малко и после пак го изпращам и така. На Варна ми беше супер, ама нейсе.

# 9
 • София
 • Мнения: 4 229
От кои дати получавате пари за възстановени суми?

# 10
 • Mediterraneo
 • Мнения: 29 967

По-скъпо излиза от Букурещ и граница да минеш, а е Ад на митницата в повечето дни - чака се с часове.

Това на Дунав мост при Русе?! Сто пъти съм минавала от там, никога не съм чакала. За митница пък да не говорим. Само ти кимват, даже и паспорти не гледат. Единствено, ако има някой ремонт по пътя, се позабавят нещата, но не и на самата граница.

# 11
 • Русе
 • Мнения: 1 900

По-скъпо излиза от Букурещ и граница да минеш, а е Ад на митницата в повечето дни - чака се с часове.

Това на Дунав мост при Русе?! Сто пъти съм минавала от там, никога не съм чакала. За митница пък да не говорим. Само ти кимват, даже и паспорти не гледат. Единствено, ако има някой ремонт по пътя, се позабавят нещата, но не и на самата граница.
Късметлийка, значи аз съм карък. Не пътувам толкова често, но всеки път чакам поне час. Рядко ми се е случвало да има 5-6- коли и някой автобус. А опашките от тировете често стигат до 5-6. Днес минавах наблизо и тировете бяха поне 20. Но да не спамим тук.

# 12
 • No Line On The Horizon
 • Мнения: 2 578
При променен полет, за който съм потвърдила, че съм съгласна с новото разписание, не трябва ли да получа мейл с потвърждение?

# 13
 • Мнения: 908
При променен полет, за който съм потвърдила, че съм съгласна с новото разписание, не трябва ли да получа мейл с потвърждение?
аз не съм получавал, но го имам на таблото в профила си....ДАНО не го променят пак!!!!

# 14
 • Milano
 • Мнения: 2 498
От 26.06.2020 Гражданска авиация забранява големият ръчен багаж на борда на полети в, от и за Италия. Такъв се разрешава само при полети, при които се спазва социална дистанция.
В противен случаи всичко отива в багажното.
Разрешават се раници, чанти и т.н., които могат да се сложат под седалката.

https://www.repubblica.it/cronaca/2020/06/26/news/coronavirus_en … _aerei-260233910/

Общи условия

Активация на акаунт