Дете на 3 годинки ме прави луда и щастлива

• 12 193
  • 92
  •   1
Отговори
# 30
Леле какви добри майки има тука, какви светици! Доктори по психология! Нищо аз съм по-добре, като съм по проста. Двама големи, вече мъже и до ден днешен само поглед им стига да разберат, че са минали границата и трябва да се смирят. Майка съм, обичам, мисля, но няма да позвола и не съм позволявала никой да се държи така с мен. Ще ме удря, ще ми вика луда...това не е период, а липса на възпитание и то най вече на родителите.

# 31
Говоря твърдо,тя ме гледа и ми казва да млъкна,баща й и се скара по телефона тя казва вие ще ми кажете,и се смее,всичко й е смешно и на шега.Когато и повиша Тон и я накажа тя почва да реве и реве до един час,идва при мен и почва да реве че искала при мен,няма да прави повече така,аз пак я връщам до стената,гледам да не омеквам но и това няма ефект след 30мин.  Е забравила какво ми е обещала и защо е наказана.Ето сега лежи до мен и ми казва аз няма повече да правя така и все едно е друго дете миличка добричка гушка ме.И съжалявам че съм й се карала но утре знам че всичко ще се повтори.
Извинявай, но какво прави дете на 3 годинки по това време будно? Режим му е майката...

# 32
Як режим, шамари,наказания,въобще бг майката иска да е лидер, шеф и респект, ако не другаде поне пред детето си...

# 33
  • София
Илу поне да покаже на бабите на площадката колко добре го възпитава с въпросните методи.
Малкия ми син си го оставях да си полежи и хич не ми пукаше за бабите и техните коментари.

# 34
Лидер не лидер, за мен не е нормално 3 годишно да ляга в 23 часа..със сигурност това не му се отразява добре..
Не съм съгласна и със съветите на така "любимите" ми "ако" условия...това е толкова грозно и манипулиращо.
плюс съвета за игнорирането. Няма нищо по-ужасно за едно дете да бъде игнорирано чрез мълчание..За едно малко дете което още не разбира света на чувствата това е равносилно на "не те обичам". И в най-изнервените си ситуации не съм обръщала гръб и не съм преставала да говоря. Не знам какви са тия психолози да дават такива съвети.

Последна редакция: сб, 07 апр 2018, 23:56 от Lino

# 35
И аз така смятам и една приятелка педиатър и тя смяташе така, докато не си роди един мъник, който не смяташе така и какво ли не прави,ритуали, режими, ревове,  наистина беше голяма борба, това дете по рано от 12 не заспиваше. Та има и такива нощни птици, но има и случаи когато родителите са причина. Но това е друга тема.

# 36
Не и говорете какво НЕ трябва,  А КАКВО ТРЯБВА ДА ПРАВИ. ПРИМЕР:  Ти си добро дете- добрите деца слушат мама, те вървят хванати за ръка с нея, те говорят спокойна с мама ит.н. намерете  антонимите на не. Аз имам подобни проблеми с ядене и обличане. става бавно, но нещата се случват. От почти две седмици говря,че той е голямо момче(3г8м) и големите деца ядат сами и днес за първи път си изяде поовината обяд сам. Не ходим на градина и ясла заради сериозни здравословни пробеми, но с повечко воля и спокойствие нещата се случват

# 37
Виж си заглавието на темата - .... ме прави луда и щастлива. Нещата са зле откъм възприемане на правила, но ти много обичаш това дете. Според мен, трябва да опиташ да не приемаш толкова на сериозно и да не си толкова обидена от малкия й бунт. Опитай да не й се връзваш толкова. Не позволявай на всеки маймунджулук да се превърне в централния момент от дена.

# 38
Як режим, шамари,наказания,въобще бг майката иска да е лидер, шеф и респект, ако не другаде поне пред детето си...
шамари не, но режим да. децата особено малките имат нужда да живеят в режим. това им дава сигурност и спокойствие и улеснява живота на цялото семейство.
детето на авторката явно минава през кофти период. дадени са добри съвети за справяне. много е важно да му се покаже, че това което прави не е ок. защото в последствие може да има големи проблеми.
обясняването на капризите и кризите със *силен характер* винаги ми е било смешно. няма такова нещо като силен характер при малките деца, има незряла нервна система и несправящ се родител.

# 39
Те имат нужда от режим, ама също така растат и старият режим има нужда от смяна. И ако майката не го смени, а си настоява на старото, ето ти конфликти.

# 40
Виж си заглавието на темата - .... ме прави луда и щастлива. Нещата са зле откъм възприемане на правила, но ти много обичаш това дете. Според мен, трябва да опиташ да не приемаш толкова на сериозно и да не си толкова обидена от малкия й бунт. Опитай да не й се връзваш толкова. Не позволявай на всеки маймунджулук да се превърне в централния момент от дена.

Това е и моето мнение. За мен децата са си деца и цялото фиксиране върху тях и поведението им, вреди ужасно много на майките. Особено изречения от рода на децата са отражение на родителя и няма лоши деца има лоши родители. Айде у лево, то не може за всяка лиготия, която детето направи, да ти умрат един милион нервни клетки от притеснение и самообвинения. Ще порасне и няма да прави повече така. Според мен тая мода с детската психология ни побърка тотално.

# 41
разбира се, че се променя. едва ли има майка ( нормална ), която да настоява 3 годишното и дете да спазва бебешкият си режим.

# 42
Не, но може да иска да спазва режим за 2-годишно примерно, а то да не иска. Освен това на 3 вече трябва да има някаква гъвкавост, не може вече всичко да е в точен час, трябва да се държат като хора и да могат да откликват на настроения и промени в режима, без да се разтопят в токсична локва от нервички.

# 43
и все пак говорим за режим колкото и гъвкавост да се допуска. моето дете е на 6 години и си знае часа на лягане, на ставане, на хранене, .... естествено не с точност до секундата, който се променя когато е във ваканция. така го кара откакто започна училище преди 3 години. сама си го наглася. гледам да не се налага да откликва на настроения и промени ( в учебно време ), защото за мен лично съня е много важен и липсата му я изнервя и изтощава. като цяло съм с нагласата да жертвам забавления за сметка на спането и го правя, не съм *умряла* от което.

# 44
Аз също...Има си твърд режим напаснат за възрастта му и за мен наспиването е много важно. Ако не се наспи е трудно и за мен и за него, изнервен е и раздразнителен. Аз определено забелязвам разлика. Структурата която има и си знае улеснява и мен и него. Не го лишавам нито от забавление, нито от време само за нас заради режим. И естествено, че едно три годишно няма да ляга по същото време като едно десет годишно.

Общи условия

Активация на акаунт