Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 59 959
  • 775
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Синът ми много лесно го захраних. Изобщо не плюеше всичко ядеше. Даже не се цапаше. За разлика от претенциите му сега това не ям онова не ям.Simple Smile
Дано и малката е така.

# 481
В началото изобщо неискаше да яде.Започнах с морков.После тиква.И тиква неискаше,но на 2-3 ден изведнъж взе че прояде.Сега изяжда цяло бурканче от 190гр.Особено тиквата и плодовите много ги харесва.

# 482
Сега му дадох тиква за пръв път, половин бурканче от най-малките с 30 мл АМ, ама май дойде много...Исках да питам като започнахте да захранвате така ли беше-аз давам лъжичката той плюе всичко и бута с език, обирам от него и пак давам, мръщи се и с мъка изяде 5-6 пълни лъжички и кога започнаха да си ядат нормално без да плюят ?

Алекс, не е ли малко добавката АМ? Аз като изяде половин бурканче от 190 пюре и давам 2 лъжички АМ с 60мл. вода. Може и аз да прекалявам да кажат другите как се хранят бебоците с пюре и добавка.
Аз вчера успях да заместя хранене, днес обаче греда. 50 минути яде полован бурканче от големите картофи с тиква. Мъкааа..

# 483
  • София
Аз синът ми с бананова каша го захраних и заместих следобедното хранене първо. После подкарах зеленчуците като в пюрето слагах малко кърма, кристалчета сол и захар и масло малко. Това пак като стана на 6 месеца. Правилно или не  дали е било незнам , но си ядеше без  проблем.

Линола фет крем ползвал ли е някой?

# 484
И при нас яденето на пюре е мъка,особенно днес ми се ревеше,бута ,плюе,и смуче пръста в момента в които извадя лъжицата,мазало беше навсякъде ,след ядене на пюре сме за баня .Иначе му давам половината от по големите бурканчета,да е изял 50гр,и после му правя количество мляко около 120 мл с 4 лъжички.Незнам скоро дали ще заместят хранене,надявам се като направи 6 месеца да ни се получи вече .

# 485
Цитат на: gerito2012 link=topic=1028237.msg36587536#msg36587536 date=15f23886114
И при нас яденето на пюре е мъка,особенно днес ми се ревеше,бута ,плюе,и смуче пръста в момента в които извадя лъжицата,мазало беше навсякъде ,след ядене на пюре сме за баня .Иначе му давам половината от по големите бурканчета,да е изял 50гр,и после му правя количество мляко около 120 мл с 4 лъжички.Незнам скоро дали ще заместят хранене,надявам се като направи 6 месеца да ни се получи вече .
все едно моето бебе описваш, същия е и той и ние сме после за баня и пръста бута, хленчи, иначе бананояото пюре го изкачва за две секунди:)

# 486
Аз на Боги му давам към 80 гр пюре и 120 мляко мляко. Вчера сгънат 120 гр пащърнак и можеше да мине май без мляко, но баща му го уреди и му дадох и мляко ( да не изпусталее горкото). Ама наистина не знам колко е нормално да изяжда на едно хранене. До момента максимума , който е ял е 150 мляко вода  + 6 л. АМ .

# 487
Имаме добро развитие на нещата Simple Smile Слава Богу, оказа се рубеола нашата шарка, и няма опасност от усложнения Simple Smile До няколко дни ще мине обрива. Подвида бил морбилис, което наподобявало характерния обрив, който ме е заблудил, но по същество нямало общо с морбилито. Толкова скоростно не бях посещавала педиатър. Прередих 15 души опашка, които с радост ми отстъпиха ред Wink

# 488
Аз пък съм майка хулиганка:)) Вчера се обрина по вратлето след 3 лъжички тиквичка с картоф и АМ+ 3 лъжички няк'ви зеленчуци на Хип.След час обрива изчезна и и дадох да си дояде зеленчуците-хапна си ги, без реакция.Какво беше това нещо не знам, ама явно не са били зеленчуците, а тиквичката и картофа и АМ и преди е яла.Днес нямах купено пюре и сварих каквото имаше в хладилника -морков, картоф и червено цвекло- амиии такова ядене не съм виждала.Не успя да изцапа лигавника!!!С кеф да я хранишДаже се караше като забавя лъжицата.Добре че сготвих и за утре

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 18:15 от MrsBamboo

# 489
  • София
Цвети аз имах предвид че сложих 30 мл АМ към самото пюре, за да го пасирам хаха не съм уточнила. После дадох пълна доза мляко. Иначе на ядящите бебоци браво !! А на останалите-сили и търпение

# 490
Моят като изяде 190гр пюре неиска мляко.Има едно заместено хранене-второто за деня.След около час давам мляко.Аз нали съм си наумила че е малко на кг гледам по начесто да го храня.След обяд давам плодово пюре и след него мляко.Днес за пръв път дадох грах.Цял ден пръцка милото.Има от онзи ден пъпчици отзад на вратлето,но мисля,че е от претопляне.Много е активен и главата и врата му нон стоп са вир вода.

# 491
И малкия има малко пъпчици отзад на вратлето от два дни, намазах ги одеве с македонския крем.

Иначе както съм писала обедното е заместено. Изяжда 200 г пюре, но независимо зеленчуково ли е, с жълтък или с месо, два часа след пюре е гладен. Следобед давам плодово пюре в бурканче от 125 г и дохранвам със 100-120 мл мляко, колкото изпие.

Пълна анархия е в храненията, в спането, във всичко.

# 492
Ради пък дъвче шишето след хранене с пюре и изобщо няма как да дохраня с АМ. Като минат два часа макс пак е гладна, независимо колко пюре е изяла също.

Микса са ми любимците за бебешка козметика. Взехме столче за хранене от икея и ни е идеално, много й хареса. Мама дойде да гледа беба тоя уикенд и ме подлуди, детето също. Ради седя на 200-300 мл мляко на ден събота и неделя с половин до цяло бурканче пюре. Откачих, но нямаше как. Днес си се храни нормално. Много се скарахме обаче, но каквото такова.

# 493
  • София
Моля за мнение след посещението в Щерев 🙄

Ние ходим в Щерев от месец и малко.
Първо се минава преглед (в четвъртък е безплатно). На него преценяват къде да ходи детето във вана, джакузи или басейн. На нас ни препоръчаха да ходим по един път в седмицата първите 4 пъти във вана, а после в басейна.

# 494
Алекс, моя и до ден днешен се цупи на зеленчуковите пюрета, едвам изяжда 125 грама и междувременно пие мляко иначе никъв шанс:)
Хитрушанке много се радвам за вас, супер че е изкарала рубеола, защото е момиченце и занапред когато забременее рубеолата е опасна много а знаеш ваксините никога не са 100% сигурност:)
Много ми е интересно обаче тривалентната ваксина която е морбили, рубеола паротит как ще ви я бият....

Общи условия

Активация на акаунт