Октомврийчето пюрета иска вече, порасна малкото човече - Тема 7

• 60 005
  • 775
  •   1
Отговори
# 615
Благодарение на детето аз успявам да открадна достатъчно време и за мен.

Преди в шезлонга, сега в столчето за хранене я слагам и разнасям където имам задача. Докато мия чиниите е при мен, докато се къпя е пред банята, докато чистя е в съответната стая. Но тя се заиграва с играчка или тропа по таблата на столчето и издържа достатъчно време в столчето. Сутрин успявам и да потренирам, тя много се радва и също е много активна. А когато заспи навън успявам и да почета. Но всичко това е, защото е кротка и лесно се заиграва.

И отчет за гърнето - трети ден я слагам сутрин след ставане и трети ден го използва по предназначение. И на него се заиграва с някоя играчка и за момента търпи. Но то отнема по-малко от 5 минути да свърши работа.

# 616
  • София
А гърнета какви имате или какви ще взимате? Тези с разни музикални елементи удачни ли са?

# 617
  • София
Аз бих взела без занимавки съвсем обикновено гърне.
Синът ми до три годишен беше с памперс , не че и много съм го мъчила де опитах не стана и той като реши го махнахме.
Но по моите наблюдения момчетата са по- твгави на тая тема, не всички разбира се. Тези около мен всичките късно го махнаха.

# 618
Благодаря ви, че ме успокоихте, че не съм единствената, която иска малко време за себе си. Чувствам се тъпо , когато реша да останем у дома. Като етоистка се чувствам. Но честно, писва ми да ходя на тоя център.. все едно има някакъв закон, че всички с колички трябва да са там.. аз не искам така. Искам на някоя площадка да сме си сами или в малък парк. Той няма претенции. Спи си и у дома и навън. Не го бърка. Днес сме навън от 10 до 18.. еми нямам сили, честно! И утре пак ще е така.. имам позната, която казва : всеки ден сме навън. Може да сме в Метро или Джъмбо, но сме навън. За мен това не е излизане. Не обичам да го водя в големи магазини. Оставям го на майка ми и отивам да си пазарувам.

# 619
По съвет на педиатърката взех най-обикновено бяло гърне. Каза, че е добре да не го възприемат като играчка или място за игри, а бяло, за да се следи цвета на урината.

Едни майки зад блока ми обясняваха как стоят по 8-9 ч. навън. Ама те не мърдат от пейката и цял ден си пият биричките. А аз си навъртам близо 10тина км. и имам нужда да си почина следобед. А и винаги съм се възползвала от шанса за следобеден сън и сега няма да пропусна идеалния шанс това да ми се случва ежедневно.

Тук казахте, че сте люляли децата, а аз дори не се бях и сещала. И днес я заведох на една площадка и я люлях, много се изкефи детето.

# 620
Този месец по рано минахме ДК Ванко е 8.700 71см. Малкото ми кюфтаче почваще почва да яде месце от понеделник. Кръв и урина пускахме каза че са идеали още ямаме зъби и няма изглед да е скоро 😆

# 621
  • София
Голям кеф му е на малкия на люлката!
Аз също навъртам много километри. Супер ми е, чувствам се жива.

# 622
  • София
Аз не съм я слагала на люлка. При нас е ужас малко люлки чакаш ред. А и тя се пада настрани не се държи сама.
Аз поне по 8 км правя на ден.
Иде лято трябва да сме във форма.

# 623
И Боги е макарон на люлката, държи се с едната ръка, но пада голям смях. Simple Smile

# 624
И аз не съм го слагала на люлка още, но като се има предвид, че едва отскоро се върти и се килва настрани, ако не е подпрян докато седи, май му е малко рано.

Пробвахме гърнето днес. Странно му е още. Първите два пъти се изпишка веднага след като го вдигнах, чак следващите два пъти го ползва по предназначение.

# 625
Аз я сложих в онези люлки, които са като столче за хранене и са обезопасени от всички страни. Люлях я три пъти по 30 секунди сигурно, защото я придържам и повече не успявам да издържа в толкова нелепа поза, но тя много се радва.

А за гърнето педиатърката каза да реагираме положително, ако свърши нещо в него. И аз уж реагирам, но не мога да се сравня с баща ѝ. Той тази сутрин така викаше браво, а детето се залива от смях. Та дано така лека полека свикне, че се радваме на свършеното голямо геройство.

# 626
Не са ли малки още за гърне.
Иначе за люлките преди дни я сложих за 3 мин някъде и хареса. Но се клатушкаше странно.. 

# 627
Не, щом може да седи, може да стои на гърне, това е като ЕБХ, не за махане на памперс.

Спокойно с това стоене навън. Грижата за бебето не започва и не свършва от там, няма какво да се тревожите.

Аз исках лятото да ходим с малката при баба, че тя живее в планина и много чист въздух, разкош. Но нещо няма да станат нещата май, не може да се спогодим и за 3 дни много се изнервяме взаимно. Пробвах да пъти, декември и сега април...не ни се получава просто. Има прабабата вече вила в Рила, може да питам там да щипнем с малката, но това е вече по линия на ММ и него ще трябва да го питам също.

Ради пак не яде много, но щателно се облизва и реве нон-стоп и мисля, че са зъби. Не мисля да давам нещо, евентуално хомеопатия, но..... И това ще мине.

# 628
Питахме свекървата педиатър за нещо за зъби. Отговорът беше: "от моя опит, нищо не помага наистина Sad".

# 629
Помага... здрави нерви. Grinning Шегата настрани, има деца като голямата, които вадят зъби без драми. Така извади 4-те кътника и 4-те кучешки наведнъж без да усетим изобщо. Имаше някаква вселенска справедливост след кошмарните колики. На това разчитам и сега.

Общи условия

Активация на акаунт