Ваксини ( Hexacima & MMR)

• 6 216
  • 39
  •   1
Отговори
# 15
Точно това намеквам и аз. Че производителят и на "френските" и на "българските" е един и същ. Grinning

А, в такъв случай, ти знаеш ли за какви огромни производствени партиди става въпрос? Надали някой ще си прави труда да произвежда отделни партиди само за България.

Ето, сега за варицелената ваксина трябва да се чака 2 години, за да произведат необходимото за България количество. Нареждаме се на опашката и чакаме да ни дойде реда за хляба.

# 16
Точно това намеквам и аз. Че производителят и на "френските" и на "българските" е един и същ. Grinning

А, в такъв случай, ти знаеш ли за какви огромни производствени партиди става въпрос? Надали някой ще си прави труда да произвежда отделни партиди само за България.

Ето, сега за варицелената ваксина трябва да се чака 2 години, за да произведат необходимото за България количество. Нареждаме се на опашката и чакаме да ни дойде реда за хляба.

Добре, тогава защо някои хора си взимат специално ваксини, които са различни от тези, които твърдиш, че са като българските? А и е логично, че тази, за която ще заплатиш е доста по-чиста и точно такава искам да намеря, има хора, които са успявали да ги намират по аптеки или по интернет.

# 17
Някакъв конкретен производител (ли имаш предвид)?

# 18
Някакъв конкретен производител (ли имаш предвид)?

Точно това искам да разбера- производител, лаборатория, каквото и да е.

# 19
Няма такова животно като"по - чисти "  или " най- чисти "ваксини. Не си мисли, че след като само си купуваш ваксината, то тя има по- различен състав от тази, която държавата отпуска. Ако искаш  да знаеш какво има вътре, чети листовките.  Ако си мислиш, че ваксините, които слагат в чужбина нямат странични реакции, грешиш. Ето да почетеш, ако разбираш немски www.impfschaden.info

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 18:00 от Phenix

# 20
Цитат
Не си мисли, че след като само си купуваш ваксината, то тя има по- различен състав от тази, която държавата отпуска.
Добре де, щом вече доказано има разлика в качеството на хранителни продукти, вкл. бебешки храни, козметика и перилни препарати, продавани в различните държави в ЕС, защо масово отхвърляте възможността да има такава и във ваксините (а и в лекарствата)?

Цитат
Тези две твърдения тук тотално си противоречат. Щом ще се произвежда отделна "голяма" партида за България, не виждам какво и пречи да е различна по състав от предната и следващата.

Иначе съм съгласна, че гаранция за страничните ефекти няма никаква, за бързите реакции винаги има риск да си в лошата статистика, колкото и да е малка, а за по-дългосрочните не е ясно, при положение, че много от сегашните ваксините се ползват от има-няма десетина (даже май и това е пресилено) години. Темата обаче не е за това.

# 21
Ами не знам до къде сте проследили скандала с ''турските' ваксини, но от това, което аз четох, в крайна сметка ваксините изобщо не са турски. Понеже ваксината е от пет компонента/ за Пентаксим става въпрос/, производството на единия компонент било изнесено в Турция по патент на фирмата - производител уж. Останалите 4 компонента си се произвеждат в централата на производителя във Франция. В последствие 5-те компонента се окомплектоват и воала- ето ти готовата ваксина. Та, за какви ''турски ваксини' иде реч в случая и кой изобщо може да даде някаква гаранция за каквото и да било.

# 22
Аз не останах с впечатление, че на авторката проблем са и баш турските ваксини или поне не са само те. Просто търси да си купи ваксина, произведена за някоя ‘по-бяла’ държава. Във въпросния скандал не съм се задълбочавала, Ахчиева вървеше по ТВ-то, аз си имах други работи за вършене.

# 23
Аз се опитвам да обясня, че каквото и да купи, никакви гаранции няма за нищо.

# 24
Факт, но пък ще е сигурна, че е направила каквото зависи от нея, съответно ще е една идея по-спокойна. Ако, разбира се, се намери някой отговори на поставения въпрос.

# 25
Да,
точно това искам,ваксина произведена за “бяла държава”.
Идеята ми с този пост беше, ако някой е минал по моя път да помогне. Все пак всеки иска най-доброто за детето си.

# 26
Цитат
Не си мисли, че след като само си купуваш ваксината, то тя има по- различен състав от тази, която държавата отпуска.
Добре де, щом вече доказано има разлика в качеството на хранителни продукти, вкл. бебешки храни, козметика и перилни препарати, продавани в различните държави в ЕС, защо масово отхвърляте възможността да има такава и във ваксините (а и в лекарствата)?

Защото фармацевтичната индустрия не работи като хранително-вкусовата. Там има лицензи за патенти и лекарствата се произвеждат по патент.

Цитат
Тези две твърдения тук тотално си противоречат. Щом ще се произвежда отделна "голяма" партида за България, не виждам какво и пречи да е различна по състав от предната и следващата.

Не е отделна голяма партида за България, ами увеличение на годишното производство. За тази година има поръчка за Х бр. ваксини за 50 държави, да речем. Даден е срок за производство и доставка. Сега получават поръчка и за България, дефакто догодина към годишното производство се добавя + количество, разширява се производството. Не че се прави отделно само за България някаква ваксина. Просто се увеличава цялото производствено количество, имайки предвид поръчка от един и същ продукт вече не за 50, ами за 51 клиента. 

Да,
точно това искам,ваксина произведена за “бяла държава”.
Идеята ми с този пост беше, ако някой е минал по моя път да помогне. Все пак всеки иска най-доброто за детето си.
Еми, ето, като искаш, взимаш си детето в "бяла държава" и си го ваксинираш там с убеждението, че ваксините, закупени в "бяла държава" са произведени съгласно други стандарти. По-лесно от това нямаш. Grinning

Ние ли да питаме чичко Гугъл за производители? Grinning

Иначе, аз си ваксинирах детето против варицела в друга държава. Wink

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 10:09 от amy_nka

# 27
Доообре Grinning Само ще кажа, че по стечение на обстоятелствата у дома по-често попадат разни OTC препарати, закупени в чужбина (капки за нос, парацетамол, фервекс и т.н.). ИМА разлика. Също по стечение на обстоятелствата, често ми попада информация за проблеми с разни ваксини в Африка.
Не ми се спори. Който иска да си вярва за патенти и прочее, то и за хранителните продукти така се говореше дълго време. Още повече, както вече писах, изобщо не отричам възможността "по-доброто" в някакъв момент да се окаже "по-лошо". Не е като да не се е случвало.
Исках да побутна темата в първоначалната и посока. Опцията за водене в чужбина е ясна. За Гугъл също Grinning Питането е има ли друг начин, човек да се снабди ТУК с ваксина, произведена за "по-бяла" държава.

# 28
Отговорът е НЕ.

# 29
След изговореното до тук започвам да обмислям вариант отлагане на ваксините . Все още не съм сигурна кое е правилно да сложа Пентаксим(след като няма вече Хексацима) или съвсем да се откажа от ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт