Присъда на излишните ембриони.

• 5 151
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
Не че виждам нещо лошо в думите на Смърфиета и не че не съм съгласна с това, че едно време и ин витрото сигурно е изглеждало, да речем, противоестествено, но мисля, че унищожаването на ембрионите е целесъобразно и правилно най-малкото по следната причина: на част от хората им се вижда скандално и чисто и просто няма нужда да се дава повод за още един такъв спор и противоречие в обществото. Да, сигурно може да се помогне на друга жена или двойка с тях, разбира се, ако "авторите" на вече ненужния ембрион се съгласят, но не е като да не може да се постигне същият резултат и по по-малко "скандален" начин - с дарение на яйцеклетки или сперма специално за целта, не постфактум. Няма нужда.
Докато при сурогатното майчинство и някои други също толкова потресающи и скандални за някои хора неща начин за постигане на същия резултат няма (не, осиновяването не е същят резултат), тук има.
Очевидно не смятам, че ембрионът на фаза десетина клетки е човек (бебе / живинка / квото там), когото убиваме, за да мисля горното, разбира се.

# 31
Не че виждам нещо лошо в думите на Смърфиета и не че не съм съгласна с това, че едно време и ин витрото сигурно е изглеждало, да речем, противоестествено, но мисля, че унищожаването на ембрионите е целесъобразно и правилно най-малкото по следната причина: на част от хората им се вижда скандално и чисто и просто няма нужда да се дава повод за още един такъв спор и противоречие в обществото. Да, сигурно може да се помогне на друга жена или двойка с тях, разбира се, ако "авторите" на вече ненужния ембрион се съгласят, но не е като да не може да се постигне същият резултат и по по-малко "скандален" начин - с дарение на яйцеклетки или сперма специално за целта, не постфактум. Няма нужда.
Докато при сурогатното майчинство и някои други също толкова потресающи и скандални за някои хора неща начин за постигане на същия резултат няма (не, осиновяването не е същят резултат), тук има.
Очевидно не смятам, че ембрионът на фаза десетина клетки е човек (бебе / живинка / квото там), когото убиваме, за да мисля горното, разбира се.
Именно повечето така мислят.
Само че аз го виждам като живот,както и хората които са били против аборти.То си е един вид аборт просто не е в утробата на майката,а в този периот би трябвало да е и се смята втора седмица от бременноста.
Това е проблема един от двата начина на мисленето е грешен.

# 32
  • София
Смърфиета, уважавай чуждото мнение, след като го търсиш във форум. Аз лично не подкрепям ембрионите да се раздават насам-натам. Това, че за теб едно нещо е неправилно, не значи, че за останалите е така.
П.П. Грамотността е важна. Не може да искаш да имаш дете, да създадеш грамотен и разбран човек, а да не можеш да сложиш една запетая в елементарно изречение. Лесно е да кажеш, че системата е виновна, но вместо да си тормозиш главата с някакви дилеми, които няма да промениш, можеш да подобриш елементарните неща.

# 33
  • Пловдив
Смърфиета, аз не съм против абортите, съответно и не споделям тази част от доводите ти, в другата част вече казах, че не виждам нищо лошо.
Колкото до това, че става дума за живи клетки - ми не е като да не убиваме без морални проблеми доста живи клетки, като почнеш от бактериите и свършиш с кожичките край ноктите, които режем. Живи, живи, ама не усещащи болка, страх от смъртта и т.н.

# 34
Смърфиетке, как ме определи като жесток човек? С кое по точно нараних крехката ти душа? И да, моите ембриони са помогнали на теб, защото медицината напредва. Съществуването на инвитрото от 40 години не го спира да се развива. Иначе нямаше докторите да ходят постоянно на обучения. Постоянно се правят опити и точно  такива жестоки хора като мен са дали шанс на тези благородни души като теб да получат по добро качество на услугата, за която броят заплатата си за половин година. Нали?!?!

Хващам се за думите ти за Украйна. А може би и тази ти информация ти бяга, че едно законово сурогатство струва много пари. В щатите износване на дете е 100 000 долара. Правилно прочете. Аз нямам толкова пари. Но благородната ти душа, вероятно може да ги извади от някъде  Mr. Green

# 35
  • София
Аз не съм казала, че не си права. Права си за себе си. Не се заяждам за останалите неща, давам ти съвет, който няма да промени света, но ще промени теб в положителна посока и съм сигурна, че ще ти е от полза. Аз бих се срамувала, ако майка ми не можеше да пише правилно.

# 36
  • София
Аз следя темата от самото начало, но ми е все по-трудно да разбера авторката. Не заради това какво пише, а как го пише. Предполагам, че не е българка, тогава би било оправдано. За да бъде разбрана и да бъдат (поне) прочетени доводите й, по-добре да си пусне проверката за правопис.
Темата можеше да се превърне в интересна дискусия, а се превърна в мъчение за очите.

# 37
Явно авторката е минала по трънливия път и се е замислила за евентуалната съдба на останалите ембриончета. Не се задълбочавам в историята, но сигурно си има предистория, която не е яка. Хайде да приключим темата по Великденски?

Пожелавам на всички здраве и великденският заек да им донесе каквото желаят най-силно- здраве, сърчице, ембрионче... вързопче.

Simple Smile

# 38
  • Sofia
Заключвам темата.

Общи условия

Активация на акаунт