Присъда на излишните ембриони.

• 5 150
  • 38
  •   1
Отговори
# 15
Разделяне на близнаци, подаряване на ембриони, промяна на закона Joy поне ме разсмя де.
Нищо, че унищожаване не можеш да напишеш правилно.
Радвам се смей се на воля .
бамбарадамбара там някъде,но пример една донорка млада е правила 36 яйцеклетки,при мъжете по-малко важи май до 3 беше.

# 16
  • София
И 66 яйцеклетки да направи донорката не може да се родят толкова деца, има си ограничение.
Не случайно е забранено даряването на ембриони, има си причина най-вероятно.

# 17
Абсурдна тема, абсурдна, не очаквах да се появи подобна в този форум, наистина ...

# 18
Абсурдна тема, абсурдна, не очаквах да се появи подобна в този форум, наистина ...
То навремето и ин витро беше абсурдно,и много други неща.

# 19
Не се сетих за момента с братята и сестрите. От друга страна в България витае тайната на осиновяването и шансът също съществува, но изглежда не е проблем. Темата е поставена не особено зряло, но е с благородна мисъл. Не се подигравайте.

# 20

Ин витро не е било абсурдно никога. Бъркаш го с клонирането. За щастие, то все още е.

# 21

Инвитрото съществува от 1978 година. 40 години. Явно ти е убягнала тая информация. Кое му е абсурдното?

# 22
Не се сетих за момента с братята и сестрите. От друга страна в България витае тайната на осиновяването и шансът също съществува, но изглежда не е проблем. Темата е поставена не особено зряло, но е с благородна мисъл. Не се подигравайте.

Първо - никой не се подиграва. И "благородната мисъл" е извършила доста погроми в световната история, така че ...

# 23
И е помогнала също така на доста повече, така че... какво?

Всъщност, моля за пример за погром в световен мащаб заради благородна мисъл? Като си казала хоп...

# 24
Вижда ми се просто абсурдно да се народят кръвни братя и сестри, които не знаят за съществуването си. Неслучайно при донорите има ограничение. Изобщо не е сравнимо с осиновяването, където има роден жив човек, който е изоставен и има нужда от дом и семейство. Тоест, роденото дете не можем да го "унищожим".

Идеите на авторката са меко казано абсурдни, защото ако се допусне такава свобода в ин витро процедурите, ще настане анархия. То ще има продажба на ембриони " на черно", то ще има далавери и пр. Човекът е така устроен, че бързо залита към непозволените неща, та макар и да го прави с цел да стане родител. Естествено, ще се намесят и странични хора, които да извлекат ползи от желанието на двойките да станат родители. Тоест, тази дейност, ако не е стриктно правно регулирана, тежко ни горко. Самият факт, че някой има идея сурогатната майка да вземе единия близнак, а на родителите да даде другия, е достатъчно показателна за това как ценностите на обществото се променят и хората забравят, че раждането на дете е много чисто и одухотворено преживяване. Този процес не е  търговия и уговорки(аз ти давам това, ти ми даваш онова).

Към авторката, ще станеш майка(пожелавам ти го в най-скоро време), така че по-добре помисли за възпитанието и отглеждането на бъдещото си дете/деца. Поработи и върху правописа си, защото ако продължаваме да възпитаваме неграмотни поколения, не ни чака нищо добро.

# 25
Поне едно аргументирано мнение.

# 26
Ние другите какво по различно казахме?

# 27

Инвитрото съществува от 1978 година. 40 години. Явно ти е убягнала тая информация. Кое му е абсурдното?
Ау и какво си мислиш че си ми открила топлата вода? Много съм наясно какво е било навремето.Май си забравила ти как го възприемаха хората в началото.Ин витро смятаха за ненормално,плюеха и обсъждаха итн. беше нещо ненормално уж.Май забравяш как са правили с хора от науката,кланета ,клади итн.Ясно ми е твоето мнение благода ря ти няма смисъл повече да пишеш.
Happy_mommy На мен много други неща ми се виждат абсурди,мога да дам много примери как са се разделяли деца и е имало случаи в които са се женили,преди години и в Библия го пише ,ако сте чели дъщеря спи с бащаси за да продължи рода,един мъж има 3 жени и няколко наложници.Ето къде е грешката която много лесно може да бъде поправена.Когато се сключва брак да се добави изследване което доказва ,че нямат кръвна връзка.Проблема е решен.Много грешно гледате на нещата.Значи според вас щом се е родил и го виждаме като личност (защото е по-голям от ембрионите)него ще го защитим а другите да горят на клада все едно.Още нещо което смятам за неред и това са отговорностите на двойките които иска тдеца.О супер аз вече родих другите ги убийте не са ми нужни.Това нормано ли е или така е изгодно за някой и се затварят очите.Това е бягане от отговорност.На мен никак не ми звучи нормално животът да бъде уничтожен.На времето хората са раждали по 17 деца и са си ги гледали.Какво се случи така да се каже в сегашните ни модерни години.Станахме убийци и всички са съгласни с това.Реват и се тръшкат да имат деца ,после другите ги убиват,това честно ли е?Да лаверите ги има и сега лечението на рак незаконно се ползват ембриони така да се каже.Но пука ли им на родителите които са ги зарязали,не.Тяхна е отговорността като са си ги направили да им дадат шанс.Ако бяха в отробата те щеха да се родят ,ако жената не направи аборт,което също е грешно и се водят спорове години наред,но успяха да го правят като нещо нормално.Относно правописа важното е да може да се прочете.За неграмотноста нека не говорим,че в тая посока нещата са ужасно зле.Дава се средно образование на хора които четат на срички.Ви виждате че моето мнение е грешно,но аз виждам че ви грешите.Само се чудя наистина ли не осъзнавате случващо се покрай вас.
Ще помоля да не ми пишете за грамотноста,децата ми ит гледай те си вашите семейства,темата е друга.Направете си пост за състезание кой е по грамотен и там си правете забележки,или пост да учите как да си гледат децата хората.Толкова са успели да ме образоват в училището,обърнете се към системата по образованието.Разсъждението на хората обаче явно си зависи от самия индивид и няма как да бъде превъзпитан.Пример: всички са съгласни за аборт и малка част от хората са против.Това е грешно ,но се приема за нещо нормално.Убийство си е убийство дали е човек или ембрион.Всички ни сме били ембриони.Щом нарушаваме природа,трябва да си понесем последствия.И на времето семейства с много деца са давали на някой друг да им го гледа за чувал брашно,но не са ги убивали,някои от тях са ставали известни .Явно живеете само и единствено в сегашното време и не се сещате от къде е тръгнал света,колко хора са се борили за справедливост,някои от тях са го постигнали с много труд други с живота си.Единственият интерес на хората сега,цигарка,кафенце,кола,жилище,да прецакам някой за да съм по добре.

Happy_mommy гледам че имаш детенце да ти е живо и здраво.Недей да даваш съвети защото си много зелена още,още си в началото.Представа си нямаш когато стане на 18. Хубав ден ти желая дано да научиш детето си на ценности които не се купуват с пари.

# 28
А не могат ли двойките, които имат замразени ембриони, да направят последващо ин витро с тях?

# 29
А не могат ли двойките, които имат замразени ембриони, да направят последващо ин витро с тях?

Разбира се, че може. Спестява се стимулацията, която е най-тежкия процес в инвитрото. Но така се случи, че аз не мога да забременявам повече, т.е. ембрионите които имам вече не мога да ги ползвам. Трябваше да се реши какво да се прави с тях. Законът в България позволява или да се унищожат или да се дарят за науката. Избрах второто.

Общи условия

Активация на акаунт