Карти Таро - тема 17

• 77 267
  • 771
  •   1
Отговори
# 75
  • гр. София
Скрит текст:
Една до друга. Отваряй ги странично, т.е. не ги превъртай, за да не им смениш посоката, има разлика в тълкуването. Реши си дали искаш да гледаш само с прави карти или и с обърнати, за начинаещи препоръчват само с прави, но всеки прави каквото намери за добре за себе си.
Благодаря! Така и аз предполагах. А за въпрос само с "да" и "не" пак ли три карти се теглят?

Според Хаой Банцхаф (не според мен, че съм начинаещ) именно въпроси, които предполагат отговор "да" или "не" трябва да се избягват. Той казва:
Картите (Таро) могат да Ви помогнат доста при взимане на решения, но не могат да решат вместо Вас. Вместо такива, поставяйте въпроси от рода на "Какво ще се случи, ако постъпя така/направя това?" И "Какво ще се случи/какъв ще е резултатът, ако не направя това/не постъпя така?"
С една дума, въпросът трябва да е възможно най-ясен и зададен коректно и конкретно - без смесване на тематика, съдържащ само една алтернатива, а не няколко. Например: вместо "С Петър ли да изляза или с Георги?" въпросът трябва да е "Как ще протече срещата/какво да очаквам от времето заедно с Петър?" и по същия начин се задава въпрос за Георги. По този начин картите ще дадат по-ясен и точен отговор т.е. тълкуванието на един точно и коректно зададен въпрос обещава да бъде много по-точен и ясен отговор за питащия.
Съществува и подредба за Решение, вече с 7 карти, в която се редят карти за два пътя/варианта и се проследяват обстоятелствата, шансовете и крайния резултат от всеки възможен избор паралелно.
Или пък подредбата "Следващата стъпка", която е с 4 карти и дава указания за вземане на решение.
Разбира се, че подредбата с 3 карти е най-удобна за начинаещи. Но и при нея би трябвало да се избягва поставянето на въпроси изискващи еднозначен отговор "Да"/"Не"

Благодаря! Ако задам например въпрос: " Имам проблем на работното място.Какво ще е развитието на проблема?" трабва да подредя три карти и да се опитам да ги тълкувам?

# 76
  • гр. София
Моля да ми кажете правилно ли се ориентирам в картите☺ Казусът е връзка-изневяра-раздяла. Изтеглих три карти : Смърт /обърната/, Император и Асо чаши /обърната/. Въпросът беше как ще се развият отошенията? Ако пранилно разбирам нещо в живота на човека е приключило и се задава нов етап. Мъжът има по-скоро бащински чувства към жената, изпитва загриженост, но не и любов. А обърнатото асо чаши ми говори, че връзката е приключила. В правилна посока ли съм?

# 77
Моля да ми кажете правилно ли се ориентирам в картите☺ Казусът е връзка-изневяра-раздяла. Изтеглих три карти : Смърт /обърната/, Император и Асо чаши /обърната/. Въпросът беше как ще се развият отошенията? Ако пранилно разбирам нещо в живота на човека е приключило и се задава нов етап. Мъжът има по-скоро бащински чувства към жената, изпитва загриженост, но не и любов. А обърнатото асо чаши ми говори, че връзката е приключила. В правилна посока ли съм?

Според мен, за да кажем дали си на вярната посока, е добре да кажеш мъжа ли пита или жената. Т.е. въпроса от името на жената ли е или от името на мъжа. После - кой е изневеряващия и т.н.
Сега, естествено, че ти решаваш дали да гледаш с обърнати карти или не. Но, съвета ми е да научиш добре значението на картите преди това  прави, да можеш да ги владееш в конструкции, и едва тогава да включиш обърнатите карти. Таро ще намери начин да ти даде правилния отговор и само с прави карти.

# 78
В крайна сметка някой, ще може ли да ми гледа на картите Grinning още не съм си купила, но тук чета и се уча..
Въпроса ми е свързан с конкретен човек.
Има ли чувства към мен, и ще бъдем ли заедно някога..
П.с трябват ли нещо имена дати? Съжалявам за спама, но ми е голяма мистерия, защото тъкмо реша да приключа всичко и да продължа на пред и хоп нещо става и пак се връщам към него. :'(

# 79
  • гр. София

Според мен, за да кажем дали си на вярната посока, е добре да кажеш мъжа ли пита или жената. Т.е. въпроса от името на жената ли е или от името на мъжа. После - кой е изневеряващия и т.н.
Сега, естествено, че ти решаваш дали да гледаш с обърнати карти или не. Но, съвета ми е да научиш добре значението на картите преди това  прави, да можеш да ги владееш в конструкции, и едва тогава да включиш обърнатите карти. Таро ще намери начин да ти даде правилния отговор и само с прави карти.
Жената пита, мъжа е изневеряващ. Явно нещо не правя както трябва. Картите наредих една до друга с гърба към мен. Обърнах ги и тогава едните бяха с главата надолу. Чета, че когато картата е надолу с главата има различно значение. Та за това ми е питането правилно ли тълкувам☺

# 80
Когато ги разбъркваш трябва да го правиш така, че да не се обръщат.
Иначе - разбъркваш и си мислиш по въпроса, цепиш и пак казваш въпроса; когато говориш за себе си също е добре да се назоваваш по име. (Има доста клипове в нета как се бъркат и цепят картите, виж ги, пък ще си намериш твоя начин). След като цепиш - нареждаш 3 карти от ляво на дясно и ги обръщаш с лице към теб - пак не ги преобръщаш, ясно е нали, а да останат в позицията, в която са.

# 81
  • гр. София
Когато ги разбъркваш трябва да го правиш така, че да не се обръщат.
Иначе - разбъркваш и си мислиш по въпроса, цепиш и пак казваш въпроса; когато говориш за себе си също е добре да се назоваваш по име. (Има доста клипове в нета как се бъркат и цепят картите, виж ги, пък ще си намериш твоя начин). След като цепиш - нареждаш 3 карти от ляво на дясно и ги обръщаш с лице към теб - пак не ги преобръщаш, ясно е нали, а да останат в позицията, в която са.

Благодаря! Пак ще пробвам😊

# 82
Преди време като започнах с тарото имах една приятелка която години наред се занимаваше с това и тя ме посъветва да не хвърлям карти по време на новолуние (съответно един ден преди новолуние и един след).Луната оказва голямо влияние на мислите,чуствата и емоциите ни (отделно се смята,че по новолуние границите между света на мъртвите и живите изчезва).Затова и картите по новолуние може да не отговарят или не показват действителните влияния и събития. Затова и преди като хвърлях карти го спазвах това.Сега когато от скоро започнах пак си купих една книга в която авторката също съветваше да не се хвърлят карти по новолуние.Вие спазвате ли това?

# 83
Каква връзка има изчезването на границата между световете с точността на картите?
Даже, не би ли следвало да са и по-точни в тези моменти, щом вибрациите са променени това да ни помага да се настроим по-лесно на други честоти?
Само размишлявам, не че непременно поставям под съмнение теорията.

# 84
Преди време като започнах с тарото имах една приятелка която години наред се занимаваше с това и тя ме посъветва да не хвърлям карти по време на новолуние (съответно един ден преди новолуние и един след).Луната оказва голямо влияние на мислите,чуствата и емоциите ни (отделно се смята,че по новолуние границите между света на мъртвите и живите изчезва).Затова и картите по новолуние може да не отговарят или не показват действителните влияния и събития. Затова и преди като хвърлях карти го спазвах това.Сега когато от скоро започнах пак си купих една книга в която авторката също съветваше да не се хвърлят карти по новолуние.Вие спазвате ли това?

Аз от астрология не разбирам и не се съобразявам нито с новолуние нито с пълнолуние нито с ретроградни планети. Мисля че е по -  важно да не се задават едни и същи въпроси непрекъснато на картите, също така има значение дали ни интересува здравословен,  професионален или емоционален проблем. Да, чела съм че според астролозите луната влияе на емоциите и в този смисъл  може би има значение дали трябва да  се теглят карти за емоционален въпрос.

# 85
Преди известно време си купих таро карти. Никога преди това не се бях занималал с токива работи. Обаче колкото повече ги ползвах, толкова по- добър ставах. Наистина вярвам в тях, защото когато правех четения за себе си или за приятелите ми, винаги се сбъдваха.

# 86
  • Перник
Здравейте!От скоро имам карти Таро и в главата ми е пълна каша.Имам още много да уча,докато започна да ги разбирам.Има ли желаещи да ми наредят карти,относно връзката ми с Р?Какво чувства към мен,бъдеще?Извинете ме ако ви досаждам.

# 87
И аз преди време помолих.. но няма желаещи..
Здравейте!От скоро имам карти Таро и в главата ми е пълна каша.Имам още много да уча,докато започна да ги разбирам.Има ли желаещи да ми наредят карти,относно връзката ми с Р?Какво чувства към мен,бъдеще?Извинете ме ако ви досаждам.

# 88
Преди известно време си купих таро карти. Никога преди това не се бях занималал с токива работи. Обаче колкото повече ги ползвах, толкова по- добър ставах. Наистина вярвам в тях, защото когато правех четения за себе си или за приятелите ми, винаги се сбъдваха.
Здравей! Сигурно ще ти се стори нахално, но би ли хвърлил карти какво ме очаква в личен план до края на годината? Не знам защо реших точно теб да питам, спонтанно ми дойде.

# 89
  • гр. София
Пак опрях до вашата помощ😕 Преди време писах, че съм разбрала, че мъжа, с който съм от 6 год. ми изневерява. Разделихме се за месец. Докато се бълтаех възможно ли е наистина, той взе, че си призна😔 Бил направил голяма грешка, не можел без мен, щял да ми покаже, че вече ще е различно... Мда и аз взех, че се вързах отново. Той наистина промени поведението си и аз овцата вярвам. Докато снощи не разбрах, че е у тях. Направо съм в невероятен шок 😨 Та ако някой има възможност да ми хвърли едни карти с върос какъв съвет биха дали картите в тази безумна ситуация... как да процедирам от тук натам... влюбен ли е в нея? Ще съм благодарна ако накой ми отдели от времето си😔

Общи условия

Активация на акаунт