Според Хаой Банцхаф (не според мен, че съм начинаещ) именно въпроси, които предполагат отговор "да" или "не" трябва да се избягват. Той казва:
Картите (Таро) могат да Ви помогнат доста при взимане на решения, но не могат да решат вместо Вас. Вместо такива, поставяйте въпроси от рода на "Какво ще се случи, ако постъпя така/направя това?" И "Какво ще се случи/какъв ще е резултатът, ако не направя това/не постъпя така?"
С една дума, въпросът трябва да е възможно най-ясен и зададен коректно и конкретно - без смесване на тематика, съдържащ само една алтернатива, а не няколко. Например: вместо "С Петър ли да изляза или с Георги?" въпросът трябва да е "Как ще протече срещата/какво да очаквам от времето заедно с Петър?" и по същия начин се задава въпрос за Георги. По този начин картите ще дадат по-ясен и точен отговор т.е. тълкуванието на един точно и коректно зададен въпрос обещава да бъде много по-точен и ясен отговор за питащия.
Съществува и подредба за Решение, вече с 7 карти, в която се редят карти за два пътя/варианта и се проследяват обстоятелствата, шансовете и крайния резултат от всеки възможен избор паралелно.
Или пък подредбата "Следващата стъпка", която е с 4 карти и дава указания за вземане на решение.
Разбира се, че подредбата с 3 карти е най-удобна за начинаещи. Но и при нея би трябвало да се избягва поставянето на въпроси изискващи еднозначен отговор "Да"/"Не"
още не съм си купила, но тук чета и се уча..