Тичане (4)

• 65 571
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
Дези, за утре ли е стискането на палци? Хайде, успех! Hug

# 226
Ау, да, добре, че отворих!!
Дези, давай! Да направиш най-якото бягане утре!!!

Аз днес отидох на лов за маратонки. Още не мога да бягам и смятам, че има общо с това, че маратонките ми са свръх минималистични, което допринесе травмата след падането да стане една идея по-сериозна. Бая съм начуквала горката става по всякакви пътеки и накрая малко я обтегнах и се разсърди. Та да, взех си една идея по-съпортващи маратонки без да са прекалено омекотени -  Nike Revolution 4. За пръв път ми допадат Nike, ще видим.

# 227
  • София
Успех и от мен!

# 228
Благодаря ви! Hug

Много се вълнувам, дано мине добре.  Grinning Заредих се въглехидратно, следях си водата последните няколко дни, а днес го ударих на мързел. Направих едни кротки 6км в парка за раздвижване. Да видим. Flutter

Скрит текст:

Google, честити маратонки! И бързо възстановяване!

# 229
Привет, тичащи!
Първият ми маратон мина добре- 4:08:42 чипово време. Бавничко, но като за първи път става. Имах разни тоалетни терзания по трасето и загубих време. Загубих и водача за под 4 часа след второто ВЦ, и не можах да го догоня.
Убедих се на собствен гръб, че маратона е съвсем друго животно от половин маратона. Открих топлата вода, демек. Laughing
На 18км хвърчах, имах много енергия, адреналин до дупка. На 23км оффф, ама още ли има.... Joy До 30км си пеех наум с плейлиста, след 30км се чудех кога ще дойде 36км, защото там започва края.
Не беше лесно. Защо ли бях изненадана.  hahaha И въпреки това тичах нахилена като надрусана през цялото време. Това е моят спорт, дава ми невероятно усещане за свобода, сила и здраве. Heart Eyes
Страхотно се чувствах, въпреки стоманените краЦи накрая. Другите тичащи също ми се усмихваха, много хубава атмосфера имаше.
Сега съм като разглобена и си почивам заслужено.

Няма да ми е последен маратон в живота. Догодина пак, а тази мисля още 2 да направя, ноооо малко ми е тичането. Усетих как тялото роптае и протестира. Квадрицепсите ми са възмутени отвсякъде.
През лятото ще имам повече време за тренировки, и ще свикнат на повече натоварване.

Приятна неделя на всички! Hug

# 230
Честито, Дези!!! Незаменимо е усещането след първия маратон. Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Ще ти минат краците след първия магнезий и ще правиш планове за следващия. Simple Smile

# 231
  • София
Дезидерата, страхотна си! Браво! Приятна почивка, момиче!

# 232
Гугъл, Харп, благодаря ви, момичета! Hug

Днес се чувствам добре, краката ме държат. Имам МТ, но нормална такава. Нищо екстремно.
КОфтито е, че съм изгоряла на къси панталони и тениска. Вчера веднага си купих Пантенол пяна спрей, по-добре съм, но кожата сърби.
Тичах със СПФ50 на лицето и със шапка, но за тялото не се сетих. Прага е, 20 градуса. А то ме хванало веднага!

Днес след работа непременно трябва да направя 4 бавни регенериращи километра. Изчетох доста информация. От няколко години следя блога на Милош Шкорпил, чешки бегач и треньор. Следвам съветите му религиозно, и винаги съм доволна от резултата. Той беше водача на под 4 часа вчера, и точно него изтървах заради тъпите ми тоалетни спирки. След първата го догоних, но след втората не можах. Нищо, следващия път.

И страшно се радвам, че моят познат е тичал добре, проверих го в резултатите. Беше го страх какво ще направи с психиката му историята с полумаратона. Всичко е наред. Герой е!

И една статия от Милош, ако на някой му се чете с Гугъл преводач:
http://www.bezeckaskola.cz/clanek-3042-maraton-je-za-tebou-co-de … bezet-za-rok.html

# 233
  • Сидни
Ей много яко Дезидерата.  Аз мн се притеснявам за моя първи полу-маратон.
Тъп въпрос, но може със слушалки? Без музика бих умряла от скука?
Аз гледах за нови маратонки, ходих уж в специализиран магазин за бегачи да ми мерят крак , стъпало. Но не ми бяха удобни сякаш тези, които ми препоръчаха. Накрая пак отидох в декатлон и си взех тези за най-дълго бягане, за пронатори уж. Първото ми бягане с нятх беше уж сякаш неудобно, но пък най-бързото. Толкова мн четох з амодели и ревюта, че накрая ми гръмна главата. Исках да се изхвърлям с новите Мизуното, те не били за моето стъпало.... Всичко, което уж е за мен е адски грозно. Как се тича с грозна обувка...мъка, мъка Grinning   Другата събота съм на кросфит състезание, след 3 седмици на маратонеца....ох дано оцелея!

# 234
  • София
Елена, оцелява се и още как! Успех С подготовката:)!

И аз ще трябва да купувам нови маратонки, че наближава 500те км. на сегашните. Идея нямам какви да търся. Знам само, че не искам да тропам като подкован кон с тях и да имат добро сцепление на мокро.

Миналата седмица беше добра - 2х9 км. базови бягания, едно 14 км. за издръжливост и едно 5 км. за скорост. Трябва още доста да поработя върху последното Sweat

# 235
И аз съм с нови маратонки от няколко дни. На шосе и алеи бягам с едни Асикс, в които има още доста хляб. Удобни са ми много, но за пътеки не стават. Дори по черните пътища из полето започна да ми е некомфортно, защото в момента са поизорани, все има някакви странични наклони. Та си взех едни Мизуно Муджин, уж за неравен терен. Интересни грайфери имат отдолу. Тествах ги вече веднъж. В началото ми беше малко терсене, усещането е по-различно, но към края на бягането станаха "мои". Ще видим в гората как ще са.
Има в къщи и едни Инов8, които купих за големия (един и същ номер сме в момента) за състезанията по ориентиране. Чакам да му умалеят и да ги прилапам. Досега ги е обувал 7-8 пъти, сигурно още десетина пъти ще ги сложи до есента и ще му станат малки.

# 236
Здравейте!
Аз съм начинаеща в тичането - около 3-4км на стадиона. Днес след тичане забелязах синина на крака си (под палеца), а маратонките са ми удобни и нямам проблем с тях. Дали е възможно да си тежа или да набивам много докато тичам? Аз съм 167см висока и тежа 74кг, което никак не е малко.
Вие имали ли сте подобни синини при тичане?
Извинете ме за глупавия въпрос.. 😊

# 237
  • София
Може би набиваш и мястото се е натърило. На мен ми стана натъртване и посиняване на нокът на пръста от 15 км. тичане на пътека през зимата. Още не се е оправил. Успех с тичането Flowers Four Leaf Clover

# 238
  • най-шареното място
Поздравления Deziderata!
Google, дано вече да е добре крака!

Вероника@, аз не съм експерт по бягането, но ми се е налагало да се стягам/отслабвам няколко пъти. Калантетика или бели данс препоръчвам - най-бързо и приятно. Каланетиката ще ти иска по 20 мин сутрин и вечер. Ако е всеки ден ще се стегнеш много бързо. Белиденса 30-60 мин на ден в началото ще са достатъчни. Плюс и на двете е, че дс лесни за изпълнение и няма да изгориш или да трябва да купуваш оборудване някакво. Минус е,ч е вероятно ще трябва да ги учиш, но си заслужава.

Аз също изгорях, а не бях от години. И то за час на шарена сянка. Затов аи не бях намазана както трябва.  Сега се опитвам да пренастроя деня за да мога да излизам рано. Но днес не успях преди 9 и нещо пак.

# 239
  • Бургас
Честито, Дезидерата!
Ние бяхма на вилата през почивните дни и аз супер ентусиазирано отидох още в събота на селския стадион да бягам на сгурта. Обаче това все пак е Бг- тревата е перфектна, даже я поливаха, сто табелки-не гази!, обаче трака около нея - ужасен. Целият беше в коловози, явно футболистите минават за по-напряко през него и нали те там не играят - защо да го пазят. Естествено аз стъпах на криво и яко се пребих. Сега ще почивам малко Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт