Тичане (4)

• 65 571
  • 765
  •   1
Отговори
# 240
Аз сега наблегнах на силовите докато се разбягам пак. Кракът е по-добре най-накрая днес. Малко се проточи в повече това разтежение, но все си мисля, че 1-2 седмици аут като през това време си правя силови и пилатес няма да са фатални. Ама май май 2-3 състезания отпаднаха от списъка - просто няма да съм готова. Не е от голямо значение, състезания много цяла година. Най-много държа да съм готова за Пирин Скай Ръна. Седмиците около него ще се пазя като яйчице. Grinning

nina_mech, ама навехнато ли е? Ако е навехнато, вземи си гел за мазане с арника, действа бързо.

# 241
  • Бургас
Според мен не е навехнато, просто си обелих колената, единият лакът и забележете - средния пръст на дясната ръка. Всъщност пръстът е най-зле - подут, син, отекъл, трудно се свива и още по-трудно се изпъва. Мъка, мъка - аз съм счетоводител и като тракам на клавиатурата ми се ревеееее.

# 242
  • най-шареното място
Следи си пръста. Ако няма значително подобрение като спадне оттока, не го чакай да мине сам. Колкото повече чакаш, толкова по-трудно се възстановява.

Скрит текст:
При падане така ударих пръст и след синините и оттока се оказа крив, макар и без счупване и казаха, че така ще си остане -  трудно подвижен, болезнен и крив. Намести ми го човек дето намества и спасява случаи като този. Реди сухожилията едно по едно, че бяха разместени и няма следа от травмата вече.

# 243
Снощи реших да направя малко отсечки срещу склон. Разгрях леко с 2км и се юрнах да спринтирам нагоре. Около 100м е дълга отсечката, пътека през гората. В началото е по-полегата, към края е стръмна. Иначе е забавна - корени, борови иглички. След първите два спринта доста ми омекнаха краката Simple Smile Заинатих се и реших, че ще си направя заплануваните 10 отсечки. Направих ги, но скоростта ми доста падна и спринтът ми нагоре се превърна в обикновено бягане. Нищо, другия път по-добре ще е. Трябва да почна да ги правя редовно веднъж седмично.

# 244
Аз днес просто не издържах. Grinning Още ме наболява крака, но като излязох от работа така зверски ми се дотича, че пробягах 8 км в посока към къщи - сигурно съм била интересна картинка с късо потниче и розова поличка на цветенца. Grinning Добре, че поне бях с маратонки.

# 245
Мале хора, как ги тичате тия километри.. направо ви завиждам.. Аз едвам стигам 4км и то с почивки Grinning
Браво, възхищавам ви се!!

# 246
Дези, браво за маратона! Ти си герой!
Аз продължавам да се чудя как се постига такова върховенство над тялото с такива километри тичане?!
Аз днес тичах едва 4 км, и само няколко пъти 6 км и съм толкова скапана после...

# 247
Става с желание, постоянство и мотивация Simple Smile
Най-важно обаче е всеки да бяга/спортува редовно, а какви ще са натоварванията е второстепенно. Един ще се чувства добре  тонизиран с по 2-3км, друг с 5-6км, трети ще иска да се състезава и ще прави много километри. Важно е да носи удоволствие и да ни кара да се чувстваме щастливи.
Уф, снощи дъжд, тази вечер дъжд. Оставам си със силовите тренировки вкъщи само, но не ми се мокри.

# 248
Здравейте,

И аз се записвам с коментар в темата!

Като студентка тичах, сега 3 години по-късно реших да започна наново.
  Стартирам с 3,5 км., с една кратка почивка в средата за стречинг. От коленете няма да се оплаквам, имам си една контузия на десния крак, но незнайно защо започва след тичане да ме боли костта отпред по дължината на крака от коляното до глезена. Най-вече на десния крак. Стремя се да разгрявам хубаво, за първи път усещам такава болка. Не че е безкрайно силна, но мен всичко си ме стряска. Мога да кажа, че е остра.
  Иначе изтеглих Nike Run + приложението, някой от вас дали го използва? Най-вече ще ми влиза в употреба, когато тръгна из гората, надявам се до месец-два. И като заговорих за гората - тези от вас които тичат в гори и планини, как се справят със змиите лятото и евентуално други животинки? Ние си имаме доста пепелянки и все ме е страх да не настъпя някоя...
  Фоум ролер не съм имала до сега, но сериозно се замислям. На вас полезен ли ви е?

# 249
Разгряване - ок. Даже е задължително. В смисъл на развъртане на ставите, леко покачване на пулса. Но стречинг преди тичане или в паузата - не - предпоставка е за контузии. Стречинг след края на тренировката. Hug

# 250
Аз съм настъпвала змия веднъж около Симеоново. Grinning Иии май само това ми е опита със змиите. Те бягат от хора. Единствено имам приключения с кучета понякога.
Стренчинг определено не между бягане или преди бягане. То някои хора (като мен) с по-халтави стави не стречват изобщо. Аз мачкам на форумролера директно и да - помага доста. Simple Smile

# 251
  • София
Аз също не разтягам при бягане. При едно съвсем лежерно разтягане преди години след много силова за крака, си докарах чудесно разтежение, което години наред ми се обажда и тормози, оттогава си го спестявам. Йога е друга работа, но я правя така или иначе самостоятелно.

# 252
Аз разгрявам около 10 минути - ръце, рамене, кръст, колене, глезени. Понякога леко подтичване. Ориентировачите правят много хубав кимплекс от бегови упражнения, само че мен малко ме мързи да ги правя, а са страшно полезни.
В студентските години, когато бягах основно на стадион, правех разни упражнени, за които прекъсвах бягането. Примерно 4-5 обиколки, след това лицеви опори и коремни преси. И така на 3-4 серии. Правилно, грешно, но това беше единственият начин да преборя скуката, която ме налягаше докато бягам по пистата.
Снощи пак ми се наложи на една писта да бягам. Едва издържах 10 обиколки. Ако си багах някъде другаде, нямаше да ги усетя тези километри.

# 253
Това е друго, то се получава като комплекс - бягане - лицеви - бягане, примерно. Да спреш и да се разтягаш е различно. Стави, които те първа ще начукваш не трябва да се опъват и гънат наляво надясно.
Аз вчера бягах 10 км. Днес 1 час силова с треньора. Не знам дали ще ми остане време (и енергия) за бягане по-късно.

# 254
  • най-шареното място
Успях да поизгоря по Гергьовден и сега ходене, бягане на пътека и машина докато се организирам да излизам по-рано.  Вечер не е вариант.  Натоварвам се повече отколкото при бягане на открито. За по-малко време сякаш повече енергия изразходвам, но ми липсват въздуха и зеленината. До някаква степен компенсирам с музика /навън не слушам/, но пак е монотонно.

Мила_91Smile, глезен или коляно ли е контузията? Ако да, нормално е да те боли надкосницата. Напрактика имаш контузия в или около сухожилията и натоварването се отразява. Ще отшуми. Само се пази.

Общи условия

Активация на акаунт