Тичане (4)

• 64 639
  • 765
  •   1
Отговори
# 555
Отчитам сутрешно и вечерно тичане днес, общо 4 км. Много изпотена се прибрах.  Явно съм прекалила с навличането.
Хубава нова седмица ви желая.  И да ви остава време за тичане всеки ден. 

# 556
12 км днес. Вторник съм на интервали. В последно време нямам никакво настроение за тичане.. Sad  Google разкажи за състезанието? На Беласица скай рън ли беше?

# 557
  • София
Тази седмица са над 60 км. Разпределени в 4 бягания: 14, 13, 14, 21. Добре съм, но ми се яде повече.

Македоника ги имаше в Пикадили навремето, сега в гръцките магазини съм ги мервала. Оримпус го има в Била (не съм 100% сигурна) и Балев Био.

# 558
Моите са 75 км в две бягания, заболя ме коляното. Утре ще лепя кинезио лента и ще се опитам да разбягам леко. Предстоят ми седмици с малко по-равно бягане, че напоследък денивелациите са ми в небето. Grinning

# 559
Приключих седмицата с 80 км, 6 бягания. Днес умрях от студ. Дъждът не ми пречеше, но внезапното застудяване ме стресна. Утре сигурно ще почивам и от вторник започвам броенето за новата седмица. Simple Smile

# 560
Тези тахани ги има в метро ☺

# 561
  • Бургас
Обичам тахан, божеее аз ли го казах. Щом и пълнозърнест проядох. Чудесно ми се отразява на стомаха.
Имам питане аз. Каква е разликата между тичане 4 пъти в седмицата * 2 км. и тичане 2 пъти седмично * 4 км. ? Комбинирам тичането с тренировки, но в един ден и едното и другото ми идват в повече. А ми се иска да тренирам 4-5 пъти седмично. И преди да си помислите, че съм нещо супер тренираща, още нямам година откакто започнах да тренирам, сигурно затова ми е трудно още.

# 562
Лично според мен е по-добре 4 пъти в седмицата по 2 км, защото ти дава някакъв тонус и постоянство. Другото значи, примерно, 3 дни никакво бягане и изведнъж се изсилваш с дистанция, която ти идва нанагорно, след което пак засядаш няколко дни до ново изсилване. Така стават контузиите. Аз преди се контузвах доста, все мислех, че въпросът е в километража, а то е било в това, че редувам почивка с големи натоварвания вместо да има някакво плавно разпределение през седмицата. После вдигнах километрите почти двойно (от 50-60 на 100-110, веднъж 130), но бягах всеки ден и нищо не ме болеше. Сега около състезанието пак разредих, но веднага щом ми мине коляното започвам да си бягам пак всеки ден.

# 563
tanya79, най-добре е да си намериш своя ритъм и дори може да е различен през различните сезони я годината. Въпросът е как се чувстваш най-добре. Аз също правя и тренировки вкъщи. В началото на лятото изведнъж взе да ми идва нанагорно всекидневно бягане + тренировки, а през пролетта ми беше добре. Съответно наложи се да намаля малко домашните тренировки, а си оставих бягането. Сега пък вече нямам възможност да бягам всекидневно и засилих тренировките вкъщи. Гледам да са минимум дните без никаква активност. Като се случат такива дни имам чувството, че всичко ме боли и ми е схванато навсякъде. Докато дойде пролетта ще се радвам, ако успявам да бягам 2-3 пъти седмично.

# 564
  • София
Собственият ритъм е важен и той се намира с времето. Мисля, че трябва човек да е редовен и да има повтаряемост на усилията Simple Smile.
Аз например не мога да си представя да бягам всеки ден - уморявам се на кратко разстояние, храня се повече, много ми се спи, усещам болки в прасците и ставам по-раздразнителна като цяло. 4, по-рядко и 5 пъти в седмицата ми е идеално, но всеки ден ходя пеш поне по 6-7 км., без значение дали съм тичала или не. 

# 565
Да, всеки си усеща как му е най-добре. Идеята е да има някакво разпределение. Аз имам 1 силова тренировка в средата на седмицата, останалото е бягане/ходене по планини. Друг може да прави зимата повечко силови/йога и тн, и да намали бягането. Повечето хора намаляват бегачния обем в студените месеци. Аз също предполагам, че ще съм така.

# 566
  • София
Днес направих една тренировка в залата и после 3 км тичане.
Не бях тренирала един месец, а не бях тичала 2 месеца.
А и днес ми е последният ден с антибиотик.

Целенасочено си наложих много бавно темпо. Целта бе да тичам 3 км без спиране, както и да държа пулса в разумни граници.

Фитнес гривната показа 3 км за 19 минути и среден пулс 155 удара в минута.

Доволна съм, утре пак.

# 567
Дами, тичате ли?  Аз тичах два пъти миналата седмица + събота и неделя. Но едва днес научих за случката с русенската журналистка по време джокинг. Потресена съм и се страхувам. Обмислям тичане непосредствено след работа и нов маршрут.  Дано да мога да се организирам с тази времева промяна.

# 568
Аз си тичам, да. Тичам обаче само по оживени места, и ако е по тъмно - вечер след работа. Тогава има още хора по спирките, по улиците и тротоарите. Сутрин по тъмно избягвам.

# 569
Тичам си. Днес 11.5 км. Отказвам да се наплаша заради тези изроди, убили чудесната жена. Иначе все пак по тъмно гледам да имам компания.

Общи условия

Активация на акаунт