Тичане (4)

• 64 645
  • 765
  •   1
Отговори
# 525
  • France
Здравейте момичета. И аз се записвам в темата. Преди много бягах, имам 2 полу-маратона в биографиата. Сега, от както съм мама, по-рядко ми се случва. Дано пак намеря мотивация

# 526
Здравейте,  аз преминах на вечерно тичане от 20:00 до 20:30 часа. Тъмно,  студено и безлюдно ми е сутрин. Във сряда сутринта ми замръзнаха главата и ръцете. Тичам по 3 км,   но с по две почивки,  през които вървя по 50-60м. Много съм зле,  но все пак напредвам в сравнение с началото.
Не съм сигурна,  че дишам правилно. Вдишвам дълбоко в продължение на 5-6 крачки,  после задържам въздуха в продължение на 3-4 крачки и после издишвам дълбоко в продължение на 5-6 крачки. Сигурно греша,  но така издържам по-дълго време в тичане.

# 527
Забравих да ви питам къде си държите телефона като тичате?  Мен много ме дразни да ми тежи в джоба на анцунга и не го нося.  Да не би да има някакво приспособление за по-удобно носене?

# 528
  • София
Забравих да ви питам къде си държите телефона като тичате?  Мен много ме дразни да ми тежи в джоба на анцунга и не го нося.  Да не би да има някакво приспособление за по-удобно носене?

armband или калъф за телефона. но е добре да подбереш такъв, който е удобен - точен ти е на големина, велкрото да не ти прави рани и да не съсипва дрехи, да няма драскащи ръбове и катарами.

# 529

В Декатлон и във всеки спортен магазин има вече специални калъфи за телефони за спорт. Слагат се на ръката или на кръста.
Имаше и в Лидл ( когато пускат спортни стоки и аксесоари ).

# 530
Въпросът ми може да ви се стори много смешен, тъп, дори нелеп, но все пак да попитам. При тичане дали се получава разширяване на гръдния кош?

# 531
Тичах без телефон като проимах смартфон. Това чудо за нищо на света не бих го носила със себе си. Реших, че 30 години съм живяла без телефон, значи мога и без него по час на ден.
Тази пролет обаче си извадих копие на сим картата срещу 1лв на месец и си го сложих в малкото ми старо апаратче. Сега си вземам него като бягам. Събира се идеално дори и в малкото джобче на клина при ключовете.
За дишането. Отдавна съм се отказала от опити за правилно дишане. В крайна сметка си реших, че дишането е най-естественото нещо на света и щом ми е комфортно докато бягам, значи си е добре. Повечето съвети са за дишане само през носа и издишване през устата. Е, така и не ми се получи това нещо. Дишам повече през устата. Единственото към което се стремя, но пък и то ми се получава без никакви усилия от моя страна, е да дишам спокойно и дълбоко, ритмично, да няма накъсани хрипове. Ама пак казвам, че това ми идва естествено, не е като да съм се научила да го правя. Дори и като ми е много тежко, пак нямам накъсано дишане.

# 532
  • София
Колкото повече бягаш, толкова по-лесно е да приемеш дишането си такова, каквото е. То се променя според сезона, положените усилия и какво ли още не. И аз съм опитвала един път вдишване през носа и два пъти издишване през устата, еми не ми е ритъмът това.

Последна редакция: пт, 28 сеп 2018, 18:06 от Harpalike

# 533
Я да попитам и аз нещо Simple Smile
Следите ли си пулса при бяганията, стремите ли се към умерен пулс, бягали ли сте по метода на Мафетон ?

# 534
Въпросът ми може да ви се стори много смешен, тъп, дори нелеп, но все пак да попитам. При тичане дали се получава разширяване на гръдния кош?
Не, не се получава. Увеличава се капацитета на белите дробове.

Веси, пулс засега не следя, не се смятам за толкова напреднала. Старая се да държа равномерно, бързо темпо при темповите бягания. Знам, че при определени тренировки се държи 75% от масималния, но това ще го мисля след НГ.
Карам го на око и на усещане. Засега работи. След като вдигна обема, тогава.

МОят калъф за телефон е супер. Не прави никакви рани, ползван е с часове тичане. Адидас е, ако има значение. Едвам намерих подходящ размер, и взех първия който пасна на телефона ми, не защото съм супер Адидас фен или нещо...И по-евтино бих минала.
Не всеки калъф пасва, на сляпо не става, да знаете. Peace

# 535
  • Бургас
Аз дишам без да задържам дъха. Вдишвам на три-четири крачки, старая се да издишвам пак на толкова. Поне от това, което четох останах с впечатление, че така са препоръчва. За сега с тази техника тичам най-добре и не се задъхвам бързо.
Тази седмица тичах три пъти по 2 км. Първият ден беше само бавно бягане, другите два редувах бързо с бавно. Определено последното ми харесва повече и чувството след бързото бягане е различно. По-тонизиращо някак.

# 536
  • France
Тази сутрин тичах, беше много приятно. Хубав есенен ден. Почувствах се жива Simple Smile. Признавам си никога не се бях замисляла за дишането си. Предполагам, че след първия км правилното дишане идва от самосебе си.

# 537
Здравейте,
Влязох в темата да попитам за калъф за телефон и видях, че обсъждате точно това Simple Smile Бягам отдавна, като правя паузи през есенно-зимния сезон. Решила съм тази година да не си прекъсвам тренировките и имам още 2 въпроса:
- Ще ми трябват ли по-специални маратонки за почти ежедневно ползване в мокрото и студено време?
- През делничните дни ще бягам вечер. Ако не съм на стадиона, а на улицата, да си набавя ли светлоотразителни ленти или други подобни аксесоари?

# 538
  • France
Аз нямам зимни и летни маратонки. Бих те посъветвала да се снабдиш с връхна дреха тип GoreTex  и шапка. За мен това е достатъчно. Моите не са светлоотразителни, но пък аз и не бягам по улиците.

# 539
Здравейте,
Влязох в темата да попитам за калъф за телефон и видях, че обсъждате точно това Simple Smile Бягам отдавна, като правя паузи през есенно-зимния сезон. Решила съм тази година да не си прекъсвам тренировките и имам още 2 въпроса:
- Ще ми трябват ли по-специални маратонки за почти ежедневно ползване в мокрото и студено време?
- През делничните дни ще бягам вечер. Ако не съм на стадиона, а на улицата, да си набавя ли светлоотразителни ленти или други подобни аксесоари?

За бягане вечер е хубаво да си забележима, особено за колите. Хубаво е да имаш светлоотразителни ленти. Маратонки зимни специални нямам. Бягам и зима и лете с тези, които имам в момента. Не ми е студено на краката, слагам една идея по плътни чорапи.

Общи условия

Активация на акаунт