"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 7

• 67 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
Еми, и всички всеотдайно пишещи тук момичета, как ще продължите темата след финала на сериала? Интересно ми е, за да продължа да ви следя
     Нади, въртят ми се някои идеи в главата. Прегледах романтични сериали и не открих тема за Толгахан. Може би ще продължим с него! Разбира се ще имаме възможност да коментираме всички красиви турски актьори, сериали, които са ни впечатлили и т.н. А ние с теб ще се борим за І-вото място и ще спорим кой е по-красив - Толга или Бурак!

Очаквам предложения от вас, отворена съм за всичко, което ще ни забавлява и радва!

# 406
Сезон 2
Епизод 94

Скрит текст:

# 407
Не, Еми, не означава, че не я обича, по-вероятно е, както беше писала Мама Ан, явно това е типичния турчин.  Че героят даже търпи развитие в положителна посока -ако искаш работи манекенка.  Не знам такива ли са турците вдействителност, но мисля, че сценаристите нарочно са вкарали като контрапункт друг герой, виреел в европейска среда, за демонтстрират разликата в отношението към жените, какъвто е Фатих -и действително, поведението му е много по-различно от Йит.  Е, Йит, хареса си момиче, награби я, и "няма не искам, няма недей".   Че чок зор и от Изжлял да се откаже, нищо че твърди, че не я обичал - ами грижи се за нея и детето й, много повече отколкото за Нур се е грижел в течение на серийте.  Може да се каже, че той обича Иджлял, но изведнъж го връхлита голямо влюбване в Нур - ами сега, ново взаимоотношение, той не е свикнал така да развива романтични взаимоотношения, пък и Изжлял му е била на тепсия дадена. Пък и пак това за типичния турчин - до преди Ататюрк по тия земи са имали и по повече от една жена.
Всъщност пиша всичко това, защото, макар да не мисля сценария за блестящ, вероятно героят на Ийт е реалистично създаден.  И, да, не бие жена си (жените си),  както е правил баща му,  ама сега, чак пък да гу ухажва, да пита какво искат, да предугажда желанията им.... би било прекален скок, а това е само едно поколение  след поколението, което е пребивало жениете си.  

Момичета,  цяла сутрин чета коментарите ви и ми стана някак глупаво и тъпо! Днес явно не съм на център, защото не можах да отсея истината от шегата. И започнах да се питам само аз ли се вълнувам толкова много от истинската и силна любов между Нур и Ийт? Само аз ли усетих тази невероятна любовна история, която ме накара да гледам няколко пъти сериала, редовно да коментирам преживяванията си и да чета с интерес вашите постове.
     Нееднократно съм писала, че уважавам мнението на всички, които коментират. Опитвам се да остана безпристрастна и днес, но не се получава! Не мога да се съглася, че финалът на "Сега и завинаги" е глупав, че  любовта между Ийт и Нур е измислена и само Фатих обича истински. Не мога да приема и всички нападки срещу Ийт. Но няма да се аргументирам, няма да се извинявам за различното си отношение към героите, любовта и сериала като цяло. Не упреквам и вас! Това е вашето мнение!

А това е моето мнение, което неведнъж съм споделяла.

Ийт и Нур Козан - подложени на много изпитания, принудени бавно да преодоляват и изглаждат всички възникнали проблеми, преминали през ада, но и усетили сладостта на рая. Животът сякаш си играеше с тях, околните ги ненавиждаха, но в същото време всички им завиждаха – за несъкрушимата вяра, за безкрайното доверие, за искреността и чистите взаимоотношения, за силната им любов и привързаност.
     Нито Нур, нито Ийт робуваха на чуждото мнение. Винаги е било така. Нур никога не се е съмнявала в любовта на Ийт. Ийт винаги е обичал само и единствено Нур. Двамата упорито се бореха – с всички и със самите себе си.          
     Това е любов – да вярваш, да отстояваш позиция, да грешиш и да прощаваш грешките на другия. Взаимният компромис – без него няма обич, няма доверие. Да се изправиш срещу всички, да надмогнеш  всичко. Да падаш, но да усещаш здравата ръка на любимия. Да ставаш благодарение на тази ръка! Да се жертваш, без да се замисляш, да се раздаваш, без да очакваш нищо в замяна, да усещаш със сърцето си, да разбираш без думи, да прощаваш по същия начин.  Да се разкъсваш от противоречия, да надмогнеш егото си, да се примириш, да отстъпиш, когато е нужно, но да не се предаваш. Да вървиш напред и да вярваш, да мечтаеш и да се бориш за мечтите си.
     Това е любов! Истинска любов – устояла на бурите, надвила фалша и лицемерието на заобикалящите, преминала през всички изпитания и оцеляла.
Красива любов! Силна любов! Вечна любов!

# 408
Еми, и всички всеотдайно пишещи тук момичета, как ще продължите темата след финала на сериала? Интересно ми е, за да продължа да ви следя
     Нади, въртят ми се някои идеи в главата. Прегледах романтични сериали и не открих тема за Толгахан. Може би ще продължим с него! Разбира се ще имаме възможност да коментираме всички красиви турски актьори, сериали, които са ни впечатлили и т.н. А ние с теб ще се борим за І-вото място и ще спорим кой е по-красив - Толга или Бурак!

Очаквам предложения от вас, отворена съм за всичко, което ще ни забавлява и радва!

Ами щом ще продължавате с Толга, явно Черната перла ще е на дневен ред- поне я има вече преведена с бг.субтитри и няма да се мъчите всяка вечер да чакате 45 мин. Дано да намери фенове да я гледат

# 409
Бях потресена от реакцията на Мерт, когато видя Нур. Как ли трябва да го обработи баща му, за да приеме Нур отново. Предполагам, че сценаристите са предвиждали цял трети сезон и затова забиха в историята с катастрофата с детето и Нур зад волана. След това се е наложило да свият сценария.

# 410
Не, Еми, не означава, че не я обича, по-вероятно е, както беше писала Мама Ан, явно това е типичния турчин.  Че героят даже търпи развитие в положителна посока -ако искаш работи манекенка.  Не знам такива ли са турците вдействителност, но мисля, че сценаристите нарочно са вкарали като контрапункт друг герой, виреел в европейска среда, за демонтстрират разликата в отношението към жените, какъвто е Фатих -и действително, поведението му е много по-различно от Йит.  Е, Йит, хареса си момиче, награби я, и "няма не искам, няма недей".   Че чок зор и от Изжлял да се откаже, нищо че твърди, че не я обичал - ами грижи се за нея и детето й, много повече отколкото за Нур се е грижел в течение на серийте.  Може да се каже, че той обича Иджлял, но изведнъж го връхлита голямо влюбване в Нур - ами сега, ново взаимоотношение, той не е свикнал така да развива романтични взаимоотношения, пък и Изжлял му е била на тепсия дадена. Пък и пак това за типичния турчин - до преди Ататюрк по тия земи са имали и по повече от една жена.
Всъщност пиша всичко това, защото, макар да не мисля сценария за блестящ, вероятно героят на Ийт е реалистично създаден.  И, да, не бие жена си (жените си),  както е правил баща му,  ама сега, чак пък да гу ухажва, да пита какво искат, да предугажда желанията им.... би било прекален скок, а това е само едно поколение  след поколението, което е пребивало жениете си.
     Prinx, благодаря ти за коментара! Колкото повече различни и аргументирани мнения се появяват, толкова по-интересно става в темата. И съвсем нормално е да приемаме някои от мненията и да разпознаваме мислите си в тях и да отхвърляме други, с които не сме съгласни.
     Аз не мога да разбера само определението за типичния турчин. За мен е съвсем естествено в турски сериал да се разкрива образа на типичния турчин. Пък и нямам лоши впечатления за типичния турчин. Контактувам с няколко турски семейства и ми прави много приятно впечатление отношението на мъжа към жената. Предани, внимателни към съпругите си и спазващи стриктно семейните ценности. За тях съпругата-майка е нещо свято, а майката направо си я издигат в култ. Дори имам чувството, че мъжете нямат думата, слуша се преди всичко жената. Но това са мои наблюдения, затова и не влизам в спор, когато става въпрос за тези взаимоотношения.
     Но това, което съм прочела и видяла пък ме кара да оправдавам загрижеността на Ийт към Иджлял - майката на детето му. За мен е съвсем нормално да се поддържат такива взаимоотношения в името на детето и за благото на детето. Нищо, че Ийт никога не е обичал Иджлял, не я и ревнува, но се чувства отговорен за нейното щастие. А като глава на това голямо семейство се чувства длъжен и да съхрани традициите.
     За любовта му към Нур няма да пиша отново, защото ставам досадна.

# 411

Здравейте,момичета!

Добро утро! Усмихнат, слънчев и приятен ден на всички!

# 412
Бях потресена от реакцията на Мерт, когато видя Нур. Как ли трябва да го обработи баща му, за да приеме Нур отново. Предполагам, че сценаристите са предвиждали цял трети сезон и затова забиха в историята с катастрофата с детето и Нур зад волана. След това се е наложило да свият сценария.
Как няма да е потресено детето като заради нея е в инвалидна количка ?

# 413
 Дори Нур да не е осакатила детенцето нарочно на мястото на Йит пак нямаше да я погледна след това заради ужасните и думи "Синът ти е единствената пречка да се съберем "! Един свестен баща няма да пренебрегне детето си заради някаква една мърла  която днес е в живота му утре може и да не е ! За каква се има тая пикла  че да го кара да избира между нея и сина си ?  На негово място щях да и забия такъв шамар , че да си увърти сополите около врата .

# 414
  • Пловдив
Дори Нур да не е осакатила детенцето нарочно на мястото на Йит пак нямаше да я погледна след това заради ужасните и думи "Синът ти е единствената пречка да се съберем "! Един свестен баща няма да пренебрегне детето си заради някаква една мърла  която днес е в живота му утре може и да не е ! За каква се има тая пикла  че да го кара да избира между нея и сина си ?  На негово място щях да и забия такъв шамар , че да си увърти сополите около врата .
Оооо, стига глупости, сякаш ти си светица! На всеки в някой момент му прекипява, а Нур е доказала многократно, че искрено обича Мерт и я е грижа за него! Освен това казано от нея е истина, а мърлата е Иджлял, която от злоба и омраза жертва психологическото равновесие на сина си.
Един свестен баща трябваше това да предотврати и на Иджял да забие шамара преди много време още, не на Нур.

# 415
Дори Нур да не е осакатила детенцето нарочно на мястото на Йит пак нямаше да я погледна след това заради ужасните и думи "Синът ти е единствената пречка да се съберем "! Един свестен баща няма да пренебрегне детето си заради някаква една мърла  която днес е в живота му утре може и да не е ! За каква се има тая пикла  че да го кара да избира между нея и сина си ?  На негово място щях да и забия такъв шамар , че да си увърти сополите около врата .
Оооо, стига глупости, сякаш ти си светица! На всеки в някой момент му прекипява, а Нур е доказала многократно, че искрено обича Мерт и я е грижа за него! Освен това казано от нея е истина, а мърлата е Иджлял, която от злоба и омраза жертва психологическото равновесие на сина си.
Един свестен баща трябваше това да предотврати и на Иджял да забие шамара преди много време още, не на Нур.
Да ама не Иджлял тръгна първоначално да се захваща с женен мъж и   разваля чужди семейства нали ?

# 416
  • Пловдив
Да ама не Иджлял тръгна първоначално да се захваща с женен мъж и   разваля чужди семейства нали ?
Май не си гледала началото на сериала. Нур идея си нямаше, че е женен, тя смяташе Иджлял за мъртва.
А Иджлял от своя страна беше наясно, че Ийт не желае да бъде с нея. Той й каза, че иска развод и тя затова направи катастрофата. Кой кого иска да държи насила?!

# 417
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не само тя смяташе Иджлял за мъртва, а всички казваха, че е така - и нейните роднини, и цялата фамилия Козан. Да се нарича жена влюбила се във вдовец и в детето му мърла, ми е меко казано грубо, да не употребя други изрази.
Да не говорим, че Иит и Иджлял никога не са били истинско семейство, а думите на Нур за Мерт бяха казани под въздействието на солидна доза лекарства.  Peace

# 418
Не само тя смяташе Иджлял за мъртва, а всички казваха, че е така - и нейните роднини, и цялата фамилия Козан. Да се нарича жена влюбила се във вдовец и в детето му мърла, ми е меко казано грубо, да не употребя други изрази.
Да не говорим, че Иит и Иджлял никога не са били истинско семейство, а думите на Нур за Мерт бяха казани под въздействието на солидна доза лекарства.  Peace
Точно когато е под въздействие на алкохол  и опиати човек казва , това което когато е трезвен би премълчал .

# 419
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Е и?
Не виждам това с какво подкрепя тезата ти за виновността на Нур изначално.

Общи условия

Активация на акаунт