"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 7

• 67 640
  • 739
  •   1
Отговори
# 480

Здравейте, момичета!

Усмихнат, слънчев и приятен петък 13-ти!

# 481
Още от самото начало съм разколебана относно Иит. Винаги е мислела за Иджлял, за Мерт, не можа да реши да следва любовта си. Все беше зает с интригите на семейството му, да ревнува Иджлял, когато уж не я обича. Това за мен не е любов, това е желание да седи и на двата стола едновременно.

И аз съм от тези, които се колебаеха относно Йит, много му се нервих и не веднъж ми се е искало да го сдрусам, но в последните епизоди като че ли вече го видях в по-различна светлина. До сега ми се струваше, че му се иска да седи на два стола, пренебрегваше Нур, фокусираше се повече върху Иджлял. Относно Мерт харесвах това, че го поставя на първо място, но се дразнех на поведението му и подхода му към детето, за мен напълно грешен.
Но този млад човек, преживявайки толкова много, порасна и помъдря, проумя някои житейски истини. Сега го харесвам.

# 482
Цитат
Още от самото начало съм разколебана относно Иит. Винаги е мислела за Иджлял, за Мерт, не можа да реши да следва любовта си. Все беше зает с интригите на семейството му, да ревнува Иджлял, когато уж не я обича. Това за мен не е любов, това е желание да седи и на двата стола едновременно.

Нормално е да е загрижен за Мерт и оттам и за майка му, още повече, че тъщата му е и лелята, която го е отгледала. Желанието да седи и на двата стола едновременно е по-скоро от собственическото чувство, което той има и към Иджлял. Може да твърди, че не я обича, но му е бивша съпруга, били са интимни. Явно мисълта, че тя може да е с друг, особено негов братовчед, не му харесва. Според мен е по-скоро от собственическо чувство и желание той да контролира положението с Мерт, от там и с майка му.

# 483
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР
Здравейте в петък

# 484

newsm10
Нур много често беше отдушник на проблемите на Ийт в семейството му. Винаги намираше оправдания - Иджлял, Мерт, Мерт, Иджлял.......На практика Ийт и Нур нямат семеен живот, дори когато бяха женени. С лъжа един вид, Ийт узакони връзката  си, но до там му стигна смелостта.  Ийт не успя да защити Нур пред семейството си, да й даде някаква увереност, че тя е жената на неговия живот. Два сезона чакане - чакахме Иджлял да оздравее, чакахме Мерт да завърши училище....За мен това показваше неувереността на Ийт и леля му и Иджял, много успешно се възползваха от тази негова несигурност и плетяха интриги.

# 485
Извадка от старо интервю на Амине, тук всичко е казано!!

Какво ви хареса най-много от историята на Нур и Ийт?

- Тяхната особеност се крие във факта, че те се опитват да се срещнат, без значение какво се случва. Защото любовта прави силен дори слабия човек. Да се говори за любовта не е лесно.

Как се чувствате, когато мислите, че в реалния живот има жени, които са имали същата участ като Нур?

- Трудно, защото всичко, което се случва с Нур,  се случва, за да не загуби любимия си мъж. Нур дава на възлюбения си човек живота и светлината си. Дори ако Нур се ядосва, Ийт от самото начало я кара да забравя всичко. Нейните чувства са много чисти. Но в един момент идва това, което унищожава душата на човека. И дори в това състояние, да не се предадеш, е голяма сила. Нур е една от онези жени, които се борят за любовта си и не се отказват от нея. Уважението ми към тези жени е огромно и безкрайно. Въпреки че пресъздавам образа на  Нур, не можех да си представя, че това съществува в реалния живот. Любовта не е подчинена на логиката, слушате само сърцето си.

Дали Нур и Амине  си приличат?

- По характер, Нур е различна от Амине. По упоритост и скромност ние сме приличаме, но на местата, където Нур мълчеше, Амине със сигурност щеше да говори. Нур е много търпелива. Заради любовта тя намира сили да се справи с трудностите. Амине нямаше да успее.

# 486

„Хубав пръстен! Отива ти! Видях ви, в градината! Беше хубава гледка! Не те виждам за първи път така! Виждал съм те и преди! Дежавю! Ееех, Нур, какво ли не видяха тези мои очи! Дори бях свидетел на женитбата ти!“
     Ийт Козан– отново трябваше да стане свидетел на сцена, която разкъсва сърцето му. 
     Силен характер! Невероятно излъчване! С присъщата за него ирония и скрит сарказъм, надсмивайки се над  себе си каза толкова истини! Без да упреква, без да крещи, гледайки любимата си в очите й пожела щастие.
     Не показа болката си, потисна и  желанието  да сграбчи Нур и да не й позволи да стане за втори път съпруга на друг. Преглътна сълзите си, загърби огромното си его, забрави високомерието си, за да изрече: „Бъди щастлива, Нур! Бъди щастлива така, както ние не успяхме да бъдем!“

Отново брилянтна игра на Толгахан! Адмирации!

# 487

Неуверен и слаб - това никога не е било характерно за Ийт! И винаги много твърдо отстояваше любовта си към Нур и пред Айтюл, и пред Иджлял, пред всички! С малко думи, но решително и смело се бори за момичето, което обича!
     И Нур хареса у него точно тези качества.
     С това я плени Ийт Козан - с искреността си, с доброто си сърце, с честната си и открита душа.

# 488
  • Пловдив
Наистина брилятна игра на Толгахан! Заради него започнах да гледам сериала и не ме разочарова!
А за Ийт какво да кажа... даже не усетих ирония. Толкова е измъчен милия, и толкова в безизходица, той вече е забравил изцяло себе си и се бори само за това двете му любими същества да са добре. Ето това е единствената истинска любов!
Като се замислих за образите, почти във всеки от тях намирам по нещо истинско и хубаво. Даже в Айтюл, която по много много погрешен начин се опитва да покаже любовта си, но снощи като видях как гледа отчаяната си дъщеря и как нежно я нарича 'чедо'... мисля, че действията на Айтюл не са продиктувани само от алчност.
Единствените, които са ми безкрайно противни са Назан и Фикрет. Особено първата, а покрай нея и Джахид.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 12:13 от *Дорис*

# 489
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР
Красивааааа

# 490

И още една сцена, която ме остави безмълвна.

Двама красиви мъже, обичащи една и съща жена - Нур!

Единият мисли за себе си и своите чувства, а другият погреба чувствата си, за да направи щастлива своята любима!

"Ще се грижиш за нея! Ще я пазиш като очите си! Разбра ли?  Ще я направиш много щастлива! Ясно ли е? Ще я направиш ... много щастлива! Много!" 

Наистина брилятна игра на Толгахан! Заради него започнах да гледам сериала и не ме разочарова!
Скрит текст:
А за Ийт какво да кажа... даже не усетих ирония. Толкова е измъчен милия, и толкова в безизходица, той вече е забравил изцяло себе си и се бори само за това двете му любими същества да са добре. Ето това е единствената истинска любов!
Като се замислих за образите, почти във всеки от тях намирам по нещо истинско и хубаво. Даже в Айтюл, която по много много погрешен начин се опитва да покаже любовта си, но снощи като видях как гледа отчаяната си дъщеря и как нежно я нарича 'чедо'... мисля, че действията на Айтюл не са продиктувани само от алчност.
Единствените, които са ми безкрайно противни са Назан и Фикрет. Особено първата, а покрай нея и Джахид.
Ето това е единствената истинска любов!

# 491
Такъв ми е бил късметът. За жалост приказката Истанбул скоро ще свърши. Толкова го чакаш и накрая времето минава като един миг.

Velvet, не съжалявай, че не си се приближила. Бурак в момента е по европейските градове, представяне на can feda

# 492
Не се карайте, сбийте се Stuck Out Tongue Winking Eye

Ето ви малко хубост примесена с тъга...

Ооо, някой май е хвърлил синьо око на Кара Севдата...айде потъвай и ти в очите на Бурак

Тоя Бурак е много приятен за слушане в оригинал. Рядко се среща такъв плътен кадифен глас Heart Eyes

# 493
  • ФЕМИР ФОРЕВЪР

# 494
  • Bulgaria
Момичета  Hug Hug

Според мен Нур прие предложението за брак ,защото имаше нужда да избяга от действителността ,омръзна и да бъде пленница на любовта . Да ,няма чувства към Фатих ,но едно ново начало ще и помогне да превъзмогне болката и страданието ,на което беше подложена през всичките години ,къде от трите харпии на Козан ,къде от невъзможността на Ийт да удари по масата и да има семеен живот с Нур ,къде и заради нараненото сърце на Мерт ,който не спира да отправя хапливи думи по нейн адрес . Повечето от вас ,виждам  ,че не са съгласни с постъпката на Фатих . Но и него го разбирам -напълно се възползва от ситуацията ,има само една възможност. Не казвам ,че е много разумно ,при положение че всички са ангажирани с Елмаз ,но така той възприема нещата . Спокойна съм ,че Нур ще носи този пръстен само за 1 епизод ,защото и двамата не заслужават да бъдат с неподходящия човек.
Еми  Hug знам ,че си против Фатих ,но той през цялото време беше опора на Нур , и той има его като всеки мъж ,и иска да има жената ,която обича . Но едно не може да му се отрече ,през цялото време ,поне аз не съм забелязала,той не беше като камъче в обувката във връзката между Нур и Ийт . Накрая леко стъпа накриво след като позволи на Фикрет да продължи с плана си ,и така събори кулата на взаимоотношенията между двамата влюбени. Но не е лошо момчето ,жалко че накрая и той няма жена до себе си ,поне така съм чела

За Джахит -снощи видях ,че за разлика от Назан ,в него има капчица човечност . Много бавно започва да забелязва промяната в Елмаз . Остави се да бъде манипулиран и това ще му изиграе лоша шега . Ийт има много по-ясна представа за живота ,за разлика от него ,който се оставя да бъде тласкан по течението . Нямам търпение днес или в понеделник най-накрая да видя неговата печална физиономия ,когато разбере че за пореден път е направен на глупак .

Сцената на Ийт срещу басейна ме разчуства. Видях го как пречупи егото си ,как послуша съвестта си , прекрасен Толгахан . Но за 2 епизода как извъртат всичко ,все едно друг сериал ще гледаме последните 2 серии  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт