Голямата тема за малките масла - 20

• 105 115
  • 744
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета, първа нощ с масла на косата и като сънувам, че имам дълга коса до кръста, гъста, бляскава... Laughing Laughing Laughing
Относно измиването - аз първо минавам с балсам и след това два пъти с шампоан.

# 346
  • На ръба..
Аз да питам за жабуренето с масла - чудя се след жабуренето ли се минава с четка и паста за зъби и всъщност пастата не отмива ли този  маслен филм, който остава по зъбите и пречи за натрупването на зъбен камък, оцветяването и др?

# 347
  • София
За отмиването след маслена маска - мия стандартно 2 пъти с шампоан. Струва ми се, че ако мия повече се губи ефекта от маслата и съвсем ще се пресуши... Но пък не пречи да пробвам.

За дълбокопочистващ ш-н и аз се замислих наскоро, т.к. от известно време ползвам повече стилизиращи и оформящи продукти за къдрава коса. Преди имаше някакъв на ДМ, но не го видях последния път. Дайте идея за подобен, да е достъпен от нормален магазин, на нормална цена (не професионален за 20-30лв.).

# 348
Миоки, точно така, както си писала правя от години.
Никога не нанасям шампоан директно върху косата, разреждам с вода и тогава върху косата, периодично измивам с дълбоко почистващ/в момента ползвам label.m /. Когато съм с маслена маска, на суха коса нанасям шампоана и много старателно мия.
Не мога да си обясня къде в момента бъркам, но е факт, че  няма блясък косата ми.Не изключвам и от неправилното хранене да е, както и цялостното отслабване на организма.
Lace, пожелавам ти буйна грива Stuck Out Tongue Winking Eye

# 349
Здравейте,
Извинявам се, че не съм изчела цялата тема и може вече да сте го споменали, но от коя фирма/ сайт поръчвате качествени  Масла?

# 350
Как успявате да спите с масла на главата? В найлон ли си увивате косата или слагате някоя кърпа? Много ми се иска и аз да си оставям маските за коса по цяла нощ, но нещо найлона не ми се вижда удобен и мисля някоя хавлиена кърпа да жертвам.
Аз си вземам полиетиленови  шапки за баня от по 10 бройки , от най-тънките , отгоре слагам една плетена памучна шапка.
+1 И аз така процедирам.

# 351
Здравейте,
Извинявам се, че не съм изчела цялата тема и може вече да сте го споменали, но от коя фирма/ сайт поръчвате качествени  Масла?

прочетете поне първия пост и ще разберете Simple Smile

# 352
Миоки, точно така, както си писала правя от години.
Никога не нанасям шампоан директно върху косата, разреждам с вода и тогава върху косата, периодично измивам с дълбоко почистващ/в момента ползвам label.m /. Когато съм с маслена маска, на суха коса нанасям шампоана и много старателно мия.
Не мога да си обясня къде в момента бъркам, но е факт, че  няма блясък косата ми.Не изключвам и от неправилното хранене да е, както и цялостното отслабване на организма.
Lace, пожелавам ти буйна грива Stuck Out Tongue Winking Eye

Аз винаги нанасям директно на косата и след маслена маска мия два пъти с шампоан. Липсата на блясък при здрава коса, за мен означава само натрупване на остатъци по косъма или използването на неподходящи продукти (шампоан/балсам).
Маслата нанасям само в скалпа и от време на време кокосово + глицерин за дължините и маслените маски правя 2-3 пъти месечно.

# 353
  • София
При мен такова матиране се получава, когато прекаля с честотата на употреба на масла по дължините на косата. Решение е да се ползва дълбокопочистваш шампоан, както Миоки вече спомена. А и установих, че някои сулфатни шампоани, които не ми дразнят скалпа, също помагат за по-доброто отмиване на натрупвания.

# 354
Явно съм прекалила с честотата на използване на масла върху косата си.
Ще разредя маслените маски, да видим.

# 355
За дълбокопочистващ ш-н и аз се замислих наскоро, т.к. от известно време ползвам повече стилизиращи и оформящи продукти за къдрава коса. Преди имаше някакъв на ДМ, но не го видях последния път. Дайте идея за подобен, да е достъпен от нормален магазин, на нормална цена (не професионален за 20-30лв.).

това е новата опаковка на дпш на балея

Скрит текст:

# 356
  • София
Мерси! Simple Smile Ще видя тези дни. Сега се разрових за снимки в нета, сякаш моя преди беше от този с помпичката, явно е била старата опаковка.

# 357
Аз ползвам за лицето и околочния контур масло от жожоба. От гроздови семена също е много хубаво за мазна кожа, попива бързо. Искам да си подхраня косата, по-точно в корените, защото непрекъснато пада. Сега си взех етерично масло от лавандула и се чудя дали да го прилагам директно в корените на косата преди измиване, или да го смеся с шампоана. Как процедирате вие?

# 358
Не бих те съветвала да прилагаш чисто етерично масло директно - много е силно. Разреждай го с базово някакво и тогава го ползвай, иначе вместо полза можеш да си докараш вреда.

# 359
То изобщо лавандуловото какво толкова слециално би направило за косата? Никога не съм го срещала като препоръчано за коса...

Общи условия

Активация на акаунт