Отговори
# 15
  • Варна
И на мен ми е трудно да допусна, че е възможно подобно безхаберие в детска градина. Веднъж да се случи как да е, но пет пъти - абсурд! Как ще допуснат в дневника на сестрата да пише едно, а в доклада им или справка, каквото е там до социалните - друго? Че нали при една проверка ще ги разкатаят.

# 16
Сутринта оставих детето и видях дневника отворен при учителката - в него отбелязва кои деца са дошли днес и кои - не. Разглеждала съм го този сневник и миналия месец, като броихме колко дена по семейни съм ползвала и колко ми остават - та с наклонени чертички там се отбелязват присъствията.

# 17
Ама вие какво мислите ,че си измислям ли, как по точно да ви го обясня ? В предишната детска градина ,която посещаваше моето дете нямаше никакви проблеми, но причината поради която я преместих ,е че тази градина ни е по близо . В тази детска градина не сме единствени с този въпрос с бележките . Затова исках някъкъв съвет .

# 18
  • Варна
Ами жалба при директора и после по-нагоре. Да си проверят документацията. Какво друго да ти кажем, описаната ситуация е абсурдна.

# 19
Имахме и случай, в който госпожата не е предала бележката на касиерката ,защото както ви обясних накрая всички бележки ги събира тя за да извини отсъствията на децата по електронен път, съответно в roditel.eu може да се направи справка за таксите и отсъствията на детето в началото на месеца. И накараха госпожата да плати за тези неизвинени отсъствия, защото грешката е нейна. Но отсъствията останаха неизвинени и аз не взех детски за месеца.

# 20
В такъв случай бих процедирала така:
Пиша завление - моля да приемете мед бележка, с която извинявам дните от-до. Към нея защипвам самата мед.бележка и заявлението входирам в градината. Вземам си входящо номерче с датата, на която съм депозирала мед.бележка там. Закрепям си го към копието на заявлението и към копието на медицинската бележка. Пазя си го. В края на месеца, ако имам пак неизвинени отсъствия, преснимам тези неща и пращам направо в инспактерата, МО, община, без директор даже..

# 21
Благодаря !

# 22
Имахме и случай, в който госпожата не е предала бележката на касиерката ,защото както ви обясних накрая всички бележки ги събира тя за да извини отсъствията на децата по електронен път, съответно в roditel.eu може да се направи справка за таксите и отсъствията на детето в началото на месеца. И накараха госпожата да плати за тези неизвинени отсъствия, защото грешката е нейна. Но отсъствията останаха неизвинени и аз не взех детски за месеца.
Справките за неизвинени отсъствия към МОН (които социалните ползват като основна доказана информция) се предават до 5ти на следващия месец, корекции могат да се правят до 16ти. Ако се пропусне този срок, корекция се прави на следващия месец (коригираща справка за предходния месец плюс справка за текущия). Социалните преглеждат отново и ти доначисляват удържаните за отсъствия детски в предходния месец . (проиграно с ученици, в една база данни пишат и 3-4 група и учениците)
Медицинските бележки и в училище и в градината винаги са стояли в дневника при класната (едната госпожа в градината се занимава с административните дела), т.е. при човека който е отговорен за извиняване на отсъствията. Касиерката няма нищо общо с тях. Ако дойде проверка, няма да ги търсят при касиера, а при отговорния служител. Тя събира пари, съгласно начисленията от информационната система.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 12:22 от peneva_a

# 23
  • гр. София

Ако не е тайна, за коя детска градина става въпрос?

# 24
  • NE
peneva_a го е обяснила най-точно. МОН изискват справка за отстствията до 5 число на месеца. Извинителните бележки стоят в дневника на групата/класа до края на учебната година като документ за проверка и го проверяват. Фалшивите бележки са наказуеми и много лесни за доказване. Все пак върху бележката има подпис и печат на ЛЛ.

# 25
Такова нещо като извиняване на отсъствията от касиерка няма,отговорността е на учителките, те работят с дневника.Има две причини за отсъствие на дете-поради болест и бележката се издава от лекар и то в деня на заболяването, и по семейни причини-тези са ограничени брой дни и ако са надхвърлени може да не бъдат уважени.Аз съм любопитна как така дете , което го няма на градина му се води присъствие?

Общи условия

Активация на акаунт