СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 56 021
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Къде слагате долната част на колана? Сядате върху нея или? Аз много шофирам и ми е адски неудобно.
Зад гърба ми се пада. Закопчавам колана преди да седна, сядам и премятам само горната част през гърдите.

# 331
Един бърз въпрос.
С предна плацента ли се усеща бебето по-късно отколкото със задна? Аз съм с предна.

# 332
Да,с предна по късно Simple Smile

# 333
Аз съм в 21 и едва сега започнах да усещам нещо като бълбукане и още се чудя бебето ли е или е от мене ... С предна плацента съм докито каза, че предната плацента намаля интензитета на удъра и се усеща по-претъпено или нещо подобно му беше обяснението.

# 334
Аз не съм съгласна с това твърдение. Simple Smile Освен, разбира се, ако проф. Марков на първата ФМ в 12 г.с не се е объркал и вместо със задна ми е казал, че съм с предна. Сега съм в 21 г.с и от доста време си усещам бебето как шава вътре, отскоро пък ясно усещам подритвания. Не са силни, но определено не смятам, че тези ритмичнш почуквания ниско долу са газове.

# 335
Здравейте, минавам да се отчета Grinning бяхме на преглед днес, всичко изглежда нормално, бебчо си расте. Няма изоставяне в растежа, въпреки единичната артерия. Надявам се да продължаваме в същия дух Hug друга добра новина е, че от плацента, стигаща до канала, вече плацентата ми е висока. Така, че на всички, на които са им казали, че са с ниска, да не се притесняват. А и да се похваля и аз се сдобих с лидълска рокля на точки Grinning

# 336
Аз не съм съгласна с това твърдение. Simple Smile Освен, разбира се, ако проф. Марков на първата ФМ в 12 г.с не се е объркал и вместо със задна ми е казал, че съм с предна. Сега съм в 21 г.с и от доста време си усещам бебето как шава вътре, отскоро пък ясно усещам подритвания. Не са силни, но определено не смятам, че тези ритмичнш почуквания ниско долу са газове.
Попринцип всички лекари казват, че с предна се усеща малко по-късно има си и научно обяснение затова и хиляди статии изписани, но при всеки е индивидуална чувствителността все пак няма правило важащо за всички бременни едни са по-чувствително и улавят по-рано движенията, други пък са дървета като мен и се чудят бебето ли е газове ли са.... Зависи много и дали е първа бременност или втора.

# 337
  • Across the Multiverse
Имам въпрос относно дрешките към мамите, които вече са отгледали едно детенце - според вас има ли смисъл да се купуват и бодита с къс ръкав? Аз засега купувам само с дълъг, защото септември ще са още дребосъци, а октомври си захладнява.

Аз си мисля основно с къс да купя + няколко с дълъг. Понеже то няма да е само по боди навън това бебе, все ще има и нещо връхно отгоре, а 2 неща с дълъг ръкав за семтември-октомви в зимна количка ми се струва прекалено. Поне по морето октомври е много мек всяка година, често по-топъл и от септември. Говоря за новородено размера, следващият ще е по-различна схемата Simple Smile

Онази джаджа за дънките все ми се струва, че ще ги прави да висят на чатала (както е на една от снимките).

А прегледът с вагинален ехограф не вярвам на някой да му е супер приятен, но все пак понякога е необходим. (На ранния скрининг моеото бебе беше „седнало" с гръб и док каза : Няма да мога добре да измеря трансабдоминално." Разхождах се, ходих до ВЦ, пипах си корема- пак същата поза. Накрая ме прегледа с вагиналния и всичко се видя веднага и както трябва. Техниката е нова, не знам каква марка е Wink, спрециалистът е добър)

# 338

Така казват за предната плацента,не че аз го твърдя тъй като аз съм със задна . То при всеки си е много индивидуално със сигурност. Аз в 18 седмица усетих по силни ритничета. Simple Smile

# 339
# 340
Момичета вас боли ли ви таза ( дупето ) 😁 аз когато седя или ходя повече  много не заболява 😐

# 341
На мен това ми се случи (болки в таза дупето) преди 2 седмици, за период около седмица и отмина някак си неусетно (поне засега дано не се появява пак). Ама ходех по улиците като бабичка направо.

# 342
И при мен е на лице, като и опашката много ме мъчи.. ама ще търпим, какво до правим Grinning

# 343
От неудобен стол много бързо ме заболява опашката, но и бързо отминава. Кръста ми обаче... там положението е критично. Малко повечко стоене права или физическо натоварване и край -  ставам бабичка! Ужасно е направо, никога не съм била толкова обездвижена.

# 344
На мен за тези проблеми ми дадоха да пия малко витамин б комплекс и магнезиев диаспорал спомагат за успокояване на връзките.

Общи условия

Активация на акаунт