С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 471
  • 846
  •   1
Отговори
# 135
Ама как да не го правиш? Казала си й, че обеци за нея няма, защото тези са на кака й, а на теб ти се свиди да й купиш нейни. После дори си взела първите под предтекст, че щом за малката няма, няма как голямата да си ги носи ... И това при все, че обеците са подарени преди да си родила второто дете, т.е. си чакала поне няколко години за да му обясниш как тези не са нейни и не може да ги носи.

Не откривам да съм го казала... Както и никога не съм си позволила да говоря на децата си нещо против баба им, а, повярвай ми, имала съм поводи!

И не мисля, че нещо съм взела: "После дори си взела първите под предтекст, че щом за малката няма, няма как голямата да си ги носи ... " Прибрала, скрила, вдигнала- да, но взела не!

Чаках няколко години, но това, което чаках, беше децата сами да поискат да имат обеци, а не да обяснявам кой какво може и какво не може да носи. Ако това беше станало по-рано, бъди сигурна, че нямаше да чакам този и онзи да се сети, че аз имам две деца, а щях да купя каквото е необходимо и за двете.

# 136
  • Blondeville
Значи свекървата е купила подарък и за второто дете, и на всичко отгоре даже откъм внимание не го била ощетила никога...

Ами съжалявам, ама аз проблем не мога да намеря. Виждам все повече дребнавост и пресметливост. Подаръците са подаръци, не са поръчки и изисквания от някого. Когато нещо ми трябва, или на детето го купувам. Ако някой попита какво да вземе за подарък, давам насоки. Ма да се нацупя, че ми подаряват нещо, после да се цупя, че не го подаряват за другото дете, че и натякване, че нямало за второто пред свекървата...ами...ако можеше да се погледнеш отстрани щеше да разбереш как звучи...

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 13:32 от blondie_anna

# 137
Момичето не знае  за други отношения,няма начин сега да разбере какво му казвате.
Аз пък да похваля снаха си ,оказва се,че имаме сходни възгледи ,щях да кажа еднакви ,но тя е  много по-добра майка от мен.А рядко си признават   за такова нещо,аз признавам.Казах и го, и  смятам,че по-доброто е да се казват хубавите неща, за дразнителите с по голям такт и  внимание  да се постъпва и се старая да е така.

Винаги съм вярвала в сина си, не ме е подвел поне в избор на майка на децата си.А че има различия,има и е добре ,не тъпчем на място.
Разпаднала съм се  от празниците,но пък щастлива.

# 138
Нищо не разбирате. Наглата свекърва минава метър с чуждия подарък (обеците от кумовете). Хич не й правят сметка и не й се дирят обеци, хич. Joy Не й вменено, че трябва да купи, никак даже.
Кумовете обаче не делят децата, нищо че за второто обеци не са нарекли и дали.

Девойко, давай! След Радика не сме били толкова единодушни по някой казус.

# 139
Stelka, според мен също не си права да очакваш втори чифт обеци от свекърва си. Може да няма пари, а и нали детето си има и родители, и друга баба? То по тази логика ако си родите още 5 дъщери свекървата до живот трябва да купува обеци. Иначе за разни други неща при положение, че вече имате два деца, трябва да има винаги подаръци и за двете. Ти обаче не повдигаш този въпрос, а за това че сега пак била длъжна да купи обеци. Не е и незнам как може да имаш такива претенции.

# 140
Колкото повече чета темата, толкова повече ми "светва" защо нямам никакви проблеми с моята свекърва и повече от 30 години дума напреки не сме си казали.....Аз просто не се впечатлявам от дреболии и тъпотии.Малко на принципа "От едното влязло, от другото излязло!".
И веднага давам аналогичен пример...на големия ми син за абитуриентския бал даде златна монета, да я претворим в златно бижу.За бала на малкия нямаше подобен подарък.Не ме е впечатлило, не съм го споменала, нито коментирала...то и няма какво.Така е решила, така е постъпила.Обаче, сама реши и настоя да плати семестриалните такси на малкия в университета.
Никога нищо не сме искали, не сме изисквали, нито мрънкали за/против подаръци.Ако дадат-"Благодаря ви!".Ако не-никакъв проблем.
Ако знаете подобен лежерен подход колко нерви пести....

# 141
Скоро в тази тема не бях попадала на толкова сметкаджийство, дребнавост и ограниченост.
Не мисля, че е това. По-скоро, най-обикновена глупост.

# 142
  • София
Скоро в тази тема не бях попадала на толкова сметкаджийство, дребнавост и ограниченост.
Не мисля, че е това. По-скоро, най-обикновена глупост.
Ха, чашата е наполовина пълна, а Уиш? Simple Smile

# 143
Да, моя грешка, че си й казала за обеците. Заблудила съм се от изречението със завистта.
И пак не става ясно защо на теб и на майка ти ви се свидят тези 50-100лв за обеци, та чакате с години на свекървата?

И да добавя: Значи малката не може да носи 'наречени' обеци ама може да носи 'наречените' и вече ползвани дрехи на кака си вместо са носи все нови, както е било с каката? И после кой делял децата?

Последна редакция: вт, 10 апр 2018, 13:48 от _Зизy_

# 144
  • Пловдив
Аз лично не виждам драма, ако едните обици, наречени за голямата, се пренарекат за малката. Да речем, тези от свеки. Ся, вярно, смята се, че подарък не се подарява и така нататък, но в случая би могло да има общо съгласие на всички страни - тоест на мама, татко и баба свекърва, така че нищо лошо и обидно, а пък детето с наречените обици няма и да разбере. Wink В моето семейство така е "пренаречена" за брат ми, който е по-малък от мен, едната от общо две златни монети (подарени и двете, следва да се посочи, от бабата свекърва). Но наистина не разбирам защо свеки се е държала, според разказаното, все едно има сливи в устата, иначе другото е ясно и се повтори около двадесет и пет пъти вече.

# 145
Да, моя грешка, че си й казала за обеците. Заблудила съм се от изречението със завистта.
И пак не става ясно защо на теб и на майка ти ви се свидят тези 50-100лв за обеци, та чакате с години на свекървата?

Повярвай ми, не чакам за нищо на свекърва ми!

И щом е за децата ми, не ми се свиди нищо, и това не съм го казала никъде! Само че в моето семейство винаги е било като има за едното, има и за другото, но както разбрах от коментарите, май това е рядкост. Може би и затова съм мислила, че свекърва ми трябва да купи и за другото дете. За последен път казвам, че съм чакала с години единствено децата сами да решат кога ще пожелаят да им бъдат пробити ушите. Когато това стана и мине необходимото време за носене на медицински обеци, ще имат и златни, купени специално за всяка една от тях, независимо от кого! Повече не мисля, че е необходимо да се коментира по темата.

# 146
В семейството е нормално каквото е за едното, това да е и за другото. Но, свекървата е отделно от вашето семейство, не се включва в бюджета на вашето семейство, не я включвате в решенията на вашето семейство. Така е решила, така е постъпила. Благодарите и, ако ви се струват малко обеците, купувате и за другото дете. и всичко е точно Simple Smile

# 147
Ти така се обърка,  че няма смисъл да се коментира.

# 148
  • Blondeville
Ама нали и за двете има подаръци, еднакви ли трябва да са задължително?  Да не беше взела нищо на детето, да се позасегнеш, ама при все, че и двете подаръци имат, и че явно не ги дели, то нямаш повод за цупни. И явно кумовете може да подарят различни неща, но свекървата - не.

# 149
Каква невероятна драма. Да се пукнеш от смях.

Общи условия

Активация на акаунт