С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 349
  • 846
  •   1
Отговори
# 555
Какви оправдания? Всички дружно я нахранихме.

# 556
Може да се притеснява жената, че ако снахата отслабне, ще си намери по-читав от сина й.  Mr. Green

# 557
  • при късмета
Какви оправдания? Всички дружно я нахранихме.
Предположения от сорта на "може да не знае", "може да има еди какви си мотиви", "може да не са със захар" и т.н. си е търсене на оправдание

# 558
А, наистина много хора си мислят, че като спрат захарта и проблемите са решени.

# 559
  • при късмета
На свекървата мъжа ѝ е диабетик и тя самата изобщо няма оправдание. При това авторката го каза преди да започнат да се търсят евентуални мотиви да го прави добронамерено

# 560
Ама това, че мъжът ѝ е диабетик, не изключва тя да е не особено грамотна. Макар че по-вероятно идеята ѝ е да саботира хранителния режим на снахата.

# 561
  • при късмета
Някак не мога да си представя единия от съпрузите да има сериозно заболяване, с ограниченията вървящи с него и другия да не е наясно с тях.
Това не е настинка да мине и замине

# 562
А, не можеш да си представиш невеж неграмотник.

# 563
  • София
... но със самочувствие, че разбира от всичко. Ефектът Дънинг - Крюгер

# 564
... но със самочувствие, че разбира от всичко. Ефектът Дънинг - Крюгер
Познавам. Хем знам за какво става въпрос и пак се дразня на неуместни коментари и съвети точно в сфери, в които са най-неуки. Дразнещо си е, да.

# 565
По отношение на диабета и ИР наистина се шири масова неграмотност...включително и сред лекарите.
Около нас има доста диабетици, всички си "муат" бял хляб, банички и подобни, единия си яде плодове на корем (почти) и си пият хапчетата/инсулина.
Та, нищо чудно и тази свекърва да подслажда с фруктоза и да мисли, че прави най-доброто за мъжа си, респективно за снахата....че сакън, ще вземат да се гътнат от глад, ако са лишени и не хапват от така скъпоценните продукти от тесто.

# 566
  • при късмета
Е как да си го представя? Съпругът/ата ти има заболяване, което не позволява да яде определени храни, защото застрашават здравето му, ходил е на редица изследвания докато се установи, първото нещо което казват след това са въпросните ограничения, много време се съобразява с тях, стават му начин на живот всъщност, ти си този който готви вкъщи и не знаеш. Ми трудно ми е да си го представя, съвсем сериозно.
Колкото и да си невеж относно тази болест, все затова време да ти е влязло в главата какви и защо са ограниченията. А неграмотността няма нищо общо

# 567
  • Варна
Ееее, ти пък. Бърза да го наследи жената, кое му е трудното за разбиране...

# 568
ма ко, както ти не можеш да си представиш едно нещо, така и други хора не могат да си представят друго. Проблемът не е техен. Проблемът е на оня, който им се дразни на неадекватността.

# 569
Е, и аз не си го представях, и ми е странно, когато диабетик (на инсулин) ми обяснява, че нямало проблем да хапва хляб...стига после правилно да си изчисли инсулина.И че по-опасно било да яде захар...затова си купувал бисквитки без захар.
Има много хора, които изобщо не се задълбочават...карат си по инерция.Ядат каквото им се яде и си пият хаповете.
На принципа "Така и така, все някога ще се мре, седа да ми е добре, пък после....ще го мисля!".

Общи условия

Активация на акаунт