Чета ви от време на време, за да се успокоя, че не съм сама... Но от известно време много ми е прикипяло от "мама", че и от сина й...
Хубаво ми казваше едно време стринка ми: " от мен да знаеш, чедо, търси си мъж без майка!" С годините разбирам колко права е била! Аз без майка не можах да намеря, но поне е на 500 км и пак ми трови живота бе!...
Като се роди първата ми дъщеря дойде тя на гости да помага. При нас нямаме обичай да правим погача за бебето, но решихме да спазим техния обичай и уж се разбраха с майка ми да не е нещо голямо, а само символично, без големи подаръци. Да, ама как баба ще пропусне да се покаже! И купи на бебето златни обеци. След това и кумувете подариха още едни и така се оказахме с два чифта обеци. Роди ни се и втора дъщеря. И любимата свекърва не пропускаше да пита кога ще им пробием ишичките, нали имаме и обечки! Аз пък всеки път не пропусках да отбележа, че само едното дете има обеци и само на нея тя е купила, при което глас в пустиня! Наскоро най- накрая пробихме ушите и на двете, при което реакция никаква, нищо не се коментира! Не мога да повярвам, че може да има такъв човек- да се стиска за 50-100 лв., и то за внучката си, не за мен, да кажеш!...
Начиии, как може да има такава свекърва-стръвница?! Първо купува златни обеци, за да се изфука и да натрие носа на тъщата, че прави по-яки подаръци от нея, а после се стиска и не купува обеци, за да дразни снахата, че свекърва ѝ е пинтия за 50-100 лева! Ей, не им е лесно на героините от селските вечеринки!