С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 371
  • 846
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте!
Чета ви от време на време, за да се успокоя, че не съм сама... Но от известно време много ми е прикипяло от "мама", че и от сина й...

Хубаво ми казваше едно време стринка ми: " от мен да знаеш, чедо, търси си мъж без майка!" С годините разбирам колко права е била! Аз без майка не можах да намеря, но поне е на 500 км и пак ми трови живота бе!...

Като се роди първата ми дъщеря дойде тя на гости да помага. При нас нямаме обичай да правим погача за бебето, но решихме да спазим техния обичай и уж се разбраха с майка ми да не е нещо голямо, а само символично, без големи подаръци. Да, ама как баба ще пропусне да се покаже! И купи на бебето златни обеци. След това и кумувете подариха още едни и така се оказахме с два чифта обеци. Роди ни се и втора дъщеря. И любимата свекърва не пропускаше да пита кога ще им пробием ишичките, нали имаме и обечки! Аз пък всеки път не пропусках да отбележа, че само едното дете има обеци и само на нея тя е купила, при което глас в пустиня! Наскоро най- накрая пробихме ушите и на двете, при което реакция никаква, нищо не се коментира! Не мога да повярвам, че може да има такъв човек- да се стиска за 50-100 лв., и то за внучката си, не за мен, да кажеш!...

# 46
  • София
Здравейте!
Чета ви от време на време, за да се успокоя, че не съм сама... Но от известно време много ми е прикипяло от "мама", че и от сина й...

Хубаво ми казваше едно време стринка ми: " от мен да знаеш, чедо, търси си мъж без майка!" С годините разбирам колко права е била! Аз без майка не можах да намеря, но поне е на 500 км и пак ми трови живота бе!...

Като се роди първата ми дъщеря дойде тя на гости да помага. При нас нямаме обичай да правим погача за бебето, но решихме да спазим техния обичай и уж се разбраха с майка ми да не е нещо голямо, а само символично, без големи подаръци. Да, ама как баба ще пропусне да се покаже! И купи на бебето златни обеци. След това и кумувете подариха още едни и така се оказахме с два чифта обеци. Роди ни се и втора дъщеря. И любимата свекърва не пропускаше да пита кога ще им пробием ишичките, нали имаме и обечки! Аз пък всеки път не пропусках да отбележа, че само едното дете има обеци и само на нея тя е купила, при което глас в пустиня! Наскоро най- накрая пробихме ушите и на двете, при което реакция никаква, нищо не се коментира! Не мога да повярвам, че може да има такъв човек- да се стиска за 50-100 лв., и то за внучката си, не за мен, да кажеш!...
Защо дала обеци, защо не дала обеци...
Може да е предположила, че другите обеци ще бъдат от другата баба. Което е логично. Само едната не върви да е длъжна. Може да няма пари. А може и да се е заблудила, че не искате големи подаръци.

Последна редакция: пн, 09 апр 2018, 20:52 от milenaka

# 47
Е, нали имате два чифта обеци, да му се не знае? Едните за едното, другите за другото, като толкова не можете да му купите сами.

# 48
  • Варна
Погледни го от друга страна. До нейните 100 лв ли сте опряли? Гледай си децата и не се занимавай с глупости, това са бели кахъри. Щом следиш темата значи си чела за къде по-трагични случаи.

# 49
Като бъдеща свекърва,отивам да гушкам букета,че мамин златен няма да се ожени 😂😂😂

# 50
Това за обеците не го схванах, какъв е точно случая ... че е купила на първото ли, че не е на второто ли ...

# 51
Селската драма с обеците наистина ме развесели. Joy Начиии, как може да има такава свекърва-стръвница?! Първо купува златни обеци, за да се изфука и да натрие носа на тъщата, че прави по-яки подаръци от нея, а после се стиска и не купува обеци, за да дразни снахата, че свекърва ѝ е пинтия за 50-100 лева! Ей, не им е лесно на героините от селските вечеринки!

# 52
Погледни го от друга страна. До нейните 100 лв ли сте опряли? Гледай си децата и не се занимавай с глупости, това са бели кахъри. Щом следиш темата значи си чела за къде по-трагични случаи.

Пази боже, да опра до нейните пари, така дава тя!

Дразни ме това, че дели децата, като е дала за едното, да даде и за другото, а не да минава метър с чужди подаръци!

Няма да коментирам как ни посреща, не повече от два пъти в годината: примерно, аз бременна и с малко дете, не сме се виждали от половин година, пътували сме цял ден и тя: гладни ли сте! Ако искате, в хладилника има някакви кренвирши, вземете си!

# 53
  • София
Това за обеците не го схванах, какъв е точно случая ... че е купила на първото ли, че не е на второто ли ...
На първото й дете са купили обеци, но на второто не са, защото вече има едни налични вповече от първото - на първото са подарили и С и кумувете. Драмата е, че на първото дете са купили, а на второто не са, под предлог, че си имат още един чифт от първото бебе.
Тук дразнещо е делението на децата, а не друго. Ако и като започнат да разбират /не знам на колко са сега, но вероятно са мънички/, пак така каже на едното ще купя кукла, пък другото да ползва старите нали си имате, ще е проблем за децата /отношението/.

# 54
  • София

Пази боже, да опра до нейните пари, така дава тя!

Дразни ме това, че дели децата, като е дала за едното, да даде и за другото, а не да минава метър с чужди подаръци!

Няма да коментирам как ни посреща, не повече от два пъти в годината: примерно, аз бременна и с малко дете, не сме се виждали от половин година, пътували сме цял ден и тя: гладни ли сте! Ако искате, в хладилника има някакви кренвирши, вземете си!
Кумовете дадоха ли за другото?

# 55
То май не е делене на децата, а в един момент го е окъсала от към средства. Защото други подаръци на първото освен обеците не се споменават.

Но за мен по-лошия вариант е бабата да се фиксира върху нещо, това че ги неглижира е бял кахър - с кренвиршите и липсата на подаръци.

# 56
Ами дала жената първия път, вижда че не сте доволни. Естествето, че втори път няма да даде.
Моята така подари на детето за първия рожден ден. Тя така знаела, че на годинката на момиченцето трябва да се пробият ушите. Аз й казах, че нямам такива намерения за сега. Съобрази се и ги купи по големи. Сега дъщеря ми има обеци, но от баба й са малко тежки и не смея да й ги сложа. Ще им дойде времето някой ден. Обяснила съм на свеки, мисля че не се сърди.
Тогава баща ми ме ядоса, като три пъти попита защо не пробивам ушите. Свекървата обици дала, била съм длъжно да я уважа.

# 57
Ще ме прощаваш, ама твоята е "И сам да съм на опашката, пак ще се бутам". Вместо да се радваш, че сте далеч и се виждате рядко, ти си седнала да си измисляш драми. Свекърва ти не е длъжна да купува обици, че чак пък и да минава метър с чужд подарък. И за какво са ти три чифта - да си имаш? Все едно на второто бебе не обличаш дрешки от каката или да ползваш други вещи, ами купуваш всичко ново, щото да не минаваш метър.

# 58
Тук дразнещо е делението на децата, а не друго.
Делението на децата винаги е дразнещо. Но некупуването на обеци няма нищо общо с деленето. Възможно е за първото дете да е имала пари, а сега да няма. Освен това, авторката подчерта, че се е подразнила, когато свекървата е подарила обеци на първото дете. Нали те нямали обичай да правят погача и заедно с майка ѝ искали нешо скромничко, а свекървата за да се покаже, подарила златни обеци. Прочети ѝ първия пост. И на мен да ми се напуци някой защото съм направила подарък, и чаша вода повече няма да му подам, камо ли нещо повече.

# 59
Ще ме прощаваш, ама твоята е "И сам да съм на опашката, пак ще се бутам". Вместо да се радваш, че сте далеч и се виждате рядко, ти си седнала да си измисляш драми. Свекърва ти не е длъжна да купува обици, че чак пък и да минава метър с чужд подарък. И за какво са ти три чифта - да си имаш? Все едно на второто бебе не обличаш дрешки от каката или да ползваш други вещи, ами купуваш всичко ново, щото да не минаваш метър.

Обеците- тези от свекървата и другите, от кумовете, са подарени само на първото ми дете! При положение, че са един вид наречени на него и са спомен от баба му и от кръстниците му, супер дразнещо е, поне за мен, някой да разполага с неговите подаръци и да определя кой друг и как ще ги ползва! А когато децата ми пораснат, тяхно право ще е да си ги разменят когато и както си искат. Но точно сега как да им обясня защо едното има два чифта обеци, едните от които са от баба му, а другото няма никакви? Според мен, не е честно нито спрямо първото- да му се отнеме подаръка, нито спрямо второто- да няма нищо. И за да изпреваря следващи не толкова добронамерени и неразбиращи ме коментари, ще кажа, че обеците са прибрани, ще им купя на всяка по един чифт, за да е честно за всички. Ако бабата реши, да купи и за малката.

Общи условия

Активация на акаунт