С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 500
  • 846
  •   1
Отговори
# 165
  • Няма такава държава!
Егати и драмата с тези обеци! Ама вие - всичките - как така не я разбирате драмата/авторката/или каквото там? Толкова пъти се постара жената да ви обясни, че свекървата е виновна /по дифолт/, вие - не, та не. /шегувам се, да се чете с ирония/
Стелка, наистина ли не ти прави впечатление, че поне 10 жени ти казаха, че не си справедлива? Ако беше една-две, ще речеш, че просто сте с различни разбирания, ама аз не видях някоя да се съгласи с теб, и то при положение, че повечето сме снахи тука. В подобна ситуация на мен би ми светнала червената лампичка, че нещо греша.
Моята свекърва пък никво злато - всичко сме си купували сами за децата, обаче ... изненада, разбира ме се с нея доста добре. Сигурно щото не очакваме да реагира, както на нас ни се иска.

# 166
Аз честно казано не го разбирам това с пробиването на ушичките на бебета и малки дечица. Особено пък при бебетата, то не стига, че го мъчат колики, зъби и какво ли още не горкото, ами само му липсва да му дупчат ушите. Да не говорим, че винаги има риск от инфектиране, колкото и безобидна да ни се струва процедурата. За къде е това бързане? Ще поотрасне детето, само ще си каже иска или не иска, и модел обици ще си избере, и така.

# 167
  • На брега на реката
Реших да се разпиша в темата, защото свекърва ми е на цели 3500км вече и понеже никога не ме е дразнила до степен, че да се оплача от нея във форума, реших да надникна тук. Обаче УАУ! Това с обеците е супер тъпо, не може да е истина!
На авторката с проблема искам да кажа да спре да си търси причини да мрази и да се сърди на свекърва си. Случаят ми напомни как като се роди голямата, свекървата подари позлатени монети с различни символи (за здраве, любов, щастие и Т.н.) След време се роди и втората ни дъщеричка, монетите продължаваха да седят на видномясто вкъщи, представи си, за малката нямаше подобен комплект, но и никога не съм ги крила. Напротив, знае, че са на кака й, знае какво символизират и от кого са и О! Чудо, не пораждат завист в детето. Не мога да очаквам, че в годините родителите ми или свекърите ще помнят какви подаръци са правили на голямата, че да даруват със същото после и малката. Не го разбирам! Защо е необходимо? Детето ти носи ли подарените дрешки? Играе ли с играчката? А обеците седят тайно и скрито в кутийката! Браво, авторке, дано си горда със себе си! Приеми, че не всичко става така, както ти се иска. Приеми, че не винаги децата ти ще имат еднакво хубави дрехи и играчки, от теб зависи обаче до каква степен това ще ги настройва една срещу друга.
Ааа Силве, друго си е да имат обеци, подарени в бебешка възраст и да седят 20+ години в шкафа, докато им дойде музата за дупки. Злато е все пак, представяш ли си! Ще кажеш, че е най-важният подарък за бебе!

# 168
За мен тази история беше върха на дребнавостта.
Жената е купила дрехи и играчки. Т.е не се е стиснала. Дала е колкото е могла. Според мен е постъпила и по-разумно. Едно дете се радва двойно на дрехи и играчки, освен ако майка му не му втълпи подробно как по-хубаво от злато няма, ама то си няма, щото кака му има 2 чифта.
Аз лично нямам никакви очаквания от свекърите ми за подаръци, пари, имоти, даже и за отношение стига да не викат много по МП, да не ни искат безумни суми и общо взето да живеем мирно. Ако подарят нещо, им благодаря дори да не ми е любимия подарък. Да натяквам, че нещо не ми били подарили ми се вижда абсурдно. Ми не са. Така са си преценили хората, това са си техните финанси. Ако искаш детето ти да има нещо, купи му. Подаръците от бабите са само бонус, пожелателен, но не задължителен.
Предвид какви истории съм чела тук и как някои момичета си имат работа с истински вещици, тази историйка е подигравка с тях.

# 169
Едно време жената броеше парите на мъжа, сега на свекървата - Що едната изпратила 100лв, вместо 120; Що другата се стискала 50-100лв за златни обеци на малката, при положение, че вече се е “изхвърлила” пред хората с такива за голямата.
Какъв е този манталитет да броиш чуждите пари? Кои бяхте вие, че да разполагате с чужди финанси и да изисквате да се харчат по ваше усмотрение?
Свекървата по-черна и от дявола, че не се е бръкнала втори път с 50-100лв, ама това, че другата баба си ги е спестила два пъти, няма значение. Егати наглата и селска история!

# 170
Но мама като купи и на двете внучки, като се видят със свекървата, ще се забележи. На жената ще и стане гадно, че нейният подарък не се ползва. Тва е идеята според мен. Сладко навиране под носа.
Дребни душици....
ПУ ПУ, аз сега осъзнавам, че съм страхотна снаха 😁

# 171
Стига чесахте клавиатура ми давайте да събираме по пет лева за златни обеци-трепетрушки, че вече не се търпи. Недопустимо е - едното има два чифта нарочени, а другото оди босо...
Ама как я мислите таЗ работа вие?!

# 172
  • София
Стига чесахте клавиатура ми давайте да събираме по пет лева за златни обеци-трепетрушки, че вече не се търпи. Недопустимо е - едното има два чифта нарочени, а другото оди босо...
Ама какво ти е направило детето, че искаш да му причиняваш такива обеци? Astonished

# 173
Снахи сте,ама друг път!
Всичките сте зли, злиии, злиииии свекърви!

# 174
Ама какво ти е направило детето, че искаш да му причиняваш такива обеци? Astonished

Как какво 😀 Кака му има два такива чифта, а то горкото ни един. Не се скръндзайте, давайте по пет лева, че без обеци е мъка голема...

# 175
Дай  банкова сметка.

# 176
  • София
Убедихте ме, пращам! Joy

# 177
DMS ZlaSvekurva Grinning

На мен ми подариха златни обеци като бебе.
Пробих си ушите малко преди абитуриентския бал.
Тези обеци не съм ги слагала нито един единствен път.

# 178
Ами аз като ще бъда и свекърва, и тъща? И на всичко отгоре имам няколко чифта златни обеци, които не мога да нося, защото съм алергична. Дори от злато ушите ми се подуват като казанлъшки понички. Егаси драмата ще е някой ден на кое внуче съм подарила обеци и на кое- не. Най-добре да опаковам всички и да ги изпратя на съфорумката с благотворителна цел. Не, не нея, а на свекърва ѝ, за да може пак да се направи на велика, като ги подари на другата внучка. Така хем и двете момичета ще имат обеци, наречени на тях, хем майка им ще има повод да се оплаче от свекървата, хем аз ще се отърва от опасността някой ден да сгреша при подаряването на дрънкулките. И всички ще сме доволни. bowuu

# 179
  • волно калдъръмче
Баси, торнадо да беше, краят му щеше да дойде. Много се запрашила тази тема. Няма ли да дойде друга булка с нов казус?

Общи условия

Активация на акаунт