С какво ви дразнят свекървите - тема 93

• 78 923
  • 846
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Може и към сина да е. Ама лично моето мнение е, че не е към него. Той й е син, може и директно да му вкара въпроса. А така казано изглежда като "казвам ти дъще, сещай се, снахо".

Лично мнение, пак казвам.

# 286
...кефиш ме, че и жилище предлагаш
Взривено. Два пъти.

# 287
  • Варна
Третият е за щастие Simple Smile

# 288
Подстрекателка.

# 289
Тюх, да ви имам проблемите!
Аз, според свекърва ми, "не готвя мусаката като хората". Много тежко го преживях, знаейки от форума връзката между мусаката и едно друго нещо... Grinning

# 290
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
какво се оплакваш?
нали не е изсипала всичко в кошчето, защото си задушила лука, а не си го запържила "до златисто"?

# 291
Стига бе, сериозно ли има такива свекърви?

# 292
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
да уточня - бивши!
Simple Smile има, да.
но чак след двайсетина години такива случки се споделят със смях.

# 293
  • при късмета
Коментара е пред нея, а тя нъпреки състянието си, без сготвено те е оставила. Като не й харесва менюто но свекървата е вожела са каже само но сина си
Е, не. Търсиш под вола теле. Коментарът бил пред нея. Е, и? Значи, ако кажеш:"Ще направя кюфтета, че отдавна не съм яла", това е знак, че не ти харесва менюто и се оплакваш от домакинята. Сори, но това е абсолютно предубедено четене.
И тя свекървата не е скокнала да готви. Предлага, пък който иска той да го свърши. Снахата е тази, коато не е оставила без готвено и не е трудно са се сетиш към кого е предложението

# 294
Е, ама уточнявайте ги тези неща – че са бивши и отпреди много години.  Laughing
Аз помислих, че млади, съвременни свекърви има такива и се втрещих.

# 295
Стига бе, сериозно ли има такива свекърви?
Има такива ситуации. Grinning Кой какво му било на акъла, един Господ знай, че да каже нещо, пък другият какво си мислел... Joy
Свекърва ми продължава да бъде настояща.

# 296
Това с манджите е тема за Оскари! Чувала съм потресаващи истории от приятелки на майка ми Simple Smile
Ама всеки с вкуса си. Моята свекърва готви, според мен, ужасно, блъска всевъзможни продукти в маджата и става страшен буламач. Виж да направи сладкиш, торта, суфле е много добра, ама там трябва да следваш рецепта, а не да импровизираш.
Прави зелена салата, в която слага: кърдава салата, спанак, пресен лук, пресен чесън, репички, краставици, домати ииии отваря хладилника и гледа-авокадо и зеле, хайде и тях в салата. Ами, благодаря, то на вкус е ужасТ.
Аз, когато готвя все ме подпитва, няма ли да сложиш това или онова, а аз кокетно ш пърхащи мигли й обяснявам, че обичам по-семпли маджи и не слагам домат и чушка навсякъде, еле пък в мусаката брррр. Водим си подобен разговор всеки път, чешем си езиците да не е неловка тишина.
Аз да ви питам, има ли някоя, чиито свекъри са разведени по вина на свекъра  (хванал си любовница) и прави ли коментари по този въпрос. Останем ли на саме и проключат ли неангажиращите лафове, започва да говори за него, колко лош, проклет, как това било, онова било. Разбирам я, че е било много тежко и унизително за нея, съчувствам й. Когато започне да говори и да се ядосва, аз не знам как реагирам или какво да кажа. Аз също не съм особен фен на свекъра, но нищо лошо не ми е направил, а така ми става все по антпатичен, да не говорим за жена. Не искам да предавам подобни емоции на детето ми.Това се случило преди 15г и двамата си имат половинки.

# 297
Ми да сготви бе, да му....... Какво е тръгнала на всеослушание да казва. Като искаш нещо, правиш го, без да мрънкаш и казваш на снахата: Сготвих супа, искаш ли?

# 298
Абе май коментара беше "да направим една супичка, че тук три дена течно готвено не съм видяла". Което не е съвсем предубедено четене. Като не е сготвила разбира се, че няма да е видяла, нали на момичето му се налага да лежи, откъде да се материализира тая супа, от въздуха? Баш скрит укор си има в изречението, но аз съм на мнение, че е несъзнателно казано, а не умишлено търсена обида.

А вариант укорът (ако го е имало) да е към сина? Щом снахата лежи, може синът да е готвил "мъжки" манджи – месо на скарата например?

За пореден път се убеждавам, че най-добрата и умна свекърва е мъртвата свекърва. Макар че при някои снахи и това не помага – като си нямат собствена, ходят да плюят по чуждите и да наливат масло в огъня. Отвътре им идва просто и без интриги не могат да живеят.

Нали е казала, че от три дни нищо течно не е виждала. Месо на скара не е течна манджа. Хем седи там три дни уж да помага, хем супата трябва да падне от небето. Явно синът й не умее да готви щом момичето се е почувствало засегнато. Освен това какво има да казва — направо готви една супа и това е . Не става въпрос за 5—степенно меню. Ето, че омниа ме изпревари казвайки същото.

# 299
Аха, защо си с шапка, защо си без шапка. Чудно ми е как живеете така.

Общи условия

Активация на акаунт