Правили ли са ви хороскоп - 2?

• 115 992
  • 762
  •   1
Отговори
# 210
У нас астролозите, доколкото знам, фигурират в класификатора на професиите, но са ги включили до врачки и баячки. И все още тази професия, като образователен ценз, не е призната в България. А дипломка може да се изкара, но тя не те прави астролог, нито я признават. Нямаш ли нужните способности, таланта, божествената искра, и сто дипломи няма да те направят астролог. В Джйотиш по хороскоп се определя дали някой става за астролог и дали изобщо има смисъл този човек да бъде обучаван. Гледат се указания за усвояване на такъв тип знания и за духовното ниво.

# 211
Като споменавате Джйотиш, колко са на брой, ама наистина добри, практикуващи го български астролози. Ако споменете и имена ще е добре.

# 212
Добро утро ,на всички от темата!Тъй като не разбирам много, много бихте ли ме посъветвали за някой астролог при който сте ходили и нещата са ви си случили.Като чета тук явно има астролози коита знаят материята и такива коита май не Grinning имам проблеми и желая да ми направят хороскоп и то поне точен Grinning не да си хвърлял.парите на вятъра.За това моля за мненията ви.Благодаря!!!:smile:

# 213
Като споменавате Джйотиш, колко са на брой, ама наистина добри, практикуващи го български астролози. Ако споменете и имена ще е добре.

На пръсти се броят практикуващите и с опит. А колко от тях наистина са добри и работят на експертно ниво е друг въпрос. Разбрах, че в Бургас има жена, която го практикува и преподава, в някакъв учебен център.
В София зная за двама. Може би има повече, но не са известни като имена. Във Варна сме трима. Повечето са/сме самоуки, малцина са се обучавали при преподаватели от Индия.

# 214
  • София
НЗнам вече. Обърках се. Разколебах се.  Защото уж за услугата имаше цена, после категорично ми се отказа да  платя консултацията. При други съм си плащала.KissingМакар че си я получих. Anguished Значи ли това, че всъщност е фалшив? Е, вярно на плюс съм, щото имах полза:grinn:, ама... Добре, а тук с Джойтиш, пробвали ли сте ги за да разберете дали стават или не? Нали можете да прецените? Че то получава се че веднъж емоционално решавам едно, после друго. Като типично рибоче кактто казвате .Cold Sweat

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 14:26 от Anedra

# 215
Направи сама сравнение, ако имаш такава възможност. Пробвай при някой модерен астролог или астропсихолог (повечето са такива), пробвай при традиционен и при джйотиш астролог. Да видиш какви са възможностите на трите вида астрология. Но всъщност мнението пак ще е субективно – не може да се съди по капацитета на астролога за възможностите на дадена школа или направление. С ведическите астролози е същото – ако отидеш при няколко, резултатът ще е различен. Тук нашите са самоуки, но и в Индия вече половината астролози претупват нещата и карат на общи приказки, повърхностен прочит. Вече всичко се поставя на много комерсиална основа. Ама и хората (клиентите) работят срещу заплата, не съм чула някой от тях да прави благотворителност за някого. У фейсо се обявяват глупави семинарчета без никакво полезно съдържание и се събират големи зали, с по 2 часа общи приказки се изкарва прилична сума пари. В момента е масов тренд и доста колеги така припечелват – с бързи импровизации по някоя популярна "женска" тема. У нас има добри астролози и много от тях не са чак толкова известни имена. А с по-известните (които работят на масов принцип) трябва да имаш късмет астрологът да е в кондиция за твоята консултация и да не те претупа. Понякога просто се преуморяват от много консултации, ежедневни. И качеството рязко пада надолу. А самият астролог може да е добър, да има много знания, но просто не успява да си прецени адекватно възможностите.

# 216
  • София
Благодаря Сотис!:innocent: И за да не прекалявам въпросите - все пак още един и повече няма:bowtie:. Защо толкова се мразят нашите астролози?Fearful Един с друг не се признават и ни поставят в сложни избори.Sweat

# 217
Защо толкова се мразят нашите астролози?Fearful Един с друг не се признават и ни поставят в сложни избори.Sweat

На въпроса "защо" не мога да ти отговоря. Мога само да констатирам, че в астрологичните среди у нас има много завист, интригантство и нетолерантност. Това далеч не са духовни хора, за такива се представят само. Но не е само бг синдром, същото отношение видях и по рускоезични форуми. Не признават друга школа извън тяхната, между практикуващите астролози има дрязги и опити за клевета, дискредитация. Потресена съм. А това са хора със знания, дългогодишен опит. Многото знания обаче не те правят Човек. В интерес на истината и сред практикуващите астролози у нас не познавам много извисени и чисти хора, всичко е само привидна демонстрация. Иначе много обичат да говорят за духовност. Може би се срещат чисти души сред тях, но не са известни имена.

# 218
Много натъжаващо е това.....жалко.
може би това е и една от причините сама да си ровичкам, натрупаха ми се количествени и качествени  разочарования, стана някак изведнъж за мен самата. Моят астролог отдавна почина.
По фейс- групи  и всякакви други групи не съм участвала и едва ли някога ще участвам.
не знаех, че има такава група, спомената по - горе. Разбирам, че е голяма каша, тези, които тепърва се учат, няма да им е лесно да се ориентират и филтрират кое е 'нова астрология', и кое - същината.
 Anedra, благодаря за посочените имена, за съжаление нямам възможност да ги попълня в списъка за гласуване.
Надявам се, че в следващата тема ще бъдат прибавени.

# 219
Много натъжаващо е това.....жалко.

Катеричке, това наистина е потресаващо. Редовно получавам наказателни червени точки в един астрологичен форум, само защото работя по друга система. И ако се включи някой лаик с въпрос и отговоря подробно и напоително, с обяснения и безплатно изнесена лекция (за всеки, който иска нещо да научи), реакцията е или оспорване от страна на астролози, които са привърженици на друга школа и нищо не разбират от моята система, или лоша "карма", трупат ти се минуси. А по-логично би било да ти се трупат бонус точки, ако имаш реален принос и помагаш на хората, при това безвъзмездно. По астрологичните форуми цари изключителна омраза, не спирам да им се чудя. Не падат по-долу и колегите от професионалните астрологични среди. При все това, че в нашия град се счита, че имаме по-сплотена астрологична общност. И пак клюки, интриги, одумване, злобни подмятания. Така се изказват практикуващите астролози един за друг. Но ако ги четеш в социалните мрежи – духовни, извисени, осъзнати, еволюирали, с едни захаросани звездни послания... Не знам как се изказва за колегите си въпросният Саромир, но може би е близо до истината, освен ако не е решил, че той е единственият кадърен. Тази звездна болест е често срещано явление при тях, в явна или скрита форма. Simple Smile)

# 220
Не знам как издържаш ...аз не бих....
то в един момент или ставаш като ' тях' , или се изолираш. 

Скрит текст:
При мен изборът е да се изолирам, но със Сатурн в 12 дом, образуващ и Бандхана-йога (Bandhana Yoga), е съвсем логично.

# 221
Не знам как издържаш ...аз не бих....
то в един момент или ставаш като ' тях' , или се изолираш. 

И аз съм склонна да се изолирам. За съжаление само временно. Но като напусна някоя токсична среда, винаги търся някакъв заместител. Имам нужда да споделям, да съм сред хора, с които имаме общи интереси. Постепенно се ориентирам към места и платформи, където мога да науча нещо, да се развивам. Но и там цари озлобление, нетолерантност. Сред знаещите, напредналите. Неслучайно в Джйотиш указания за истински астролог и будна душа се търсят в Навамша. И в интерес на истината доста от практикуващите астролози въобще не се класират, не отговарят на повечето критерии. Това може да бъде астролог със знания, реноме, дългогодишна практика, а от гледна точка на духовното ниво да не е никакъв астролог, по-скоро малко по-образован търговец.

# 222
Сотис, много ме заинтригува с указанията в навамша, дали човекът става за астролог.... Би ли споделила. Искам да се видя. Имам почти убеденост,че не ставам, но пък интересът ми не стихва... Не че нещо ме е спряло досега, като се фиксирам в нещо, но...

# 223
Кету, Меркурий, Юпитер – това е за астролози. Има и специфични йоги, които говорят за духовно развитие. Добре поставени светила, в силни домове, Меркурий и Юпитер по видни места в Навамша, в кендра или трикона, да има планети с достойнства. АК в Навамша как е поставена, коя планета е, има ли някакви йоги с нейно участие. Общо взето това са насоките.

Астролози с много знания съм срещала, но с високо духовно ниво – много рядко. Даже бих казала никога. Иначе за духовност доста се говори, но действията, постъпките, начинът на мислене и отношението към други хора в повечето случаи не го потвърждават. Особено когато видя доста меркантилен подход и разсъждения при някои колеги, които наред с това четат духовна литература, медитират, говорят високопарно. Същото го има и при някои силно религиозни хора (до фанатизъм), много осезаемо разминаване между вътрешно и външно. Монетата винаги има две страни.

# 224
  • Варна
Здравейте!
Може ли да ми кажете какви са цените при Магерова за изготвяне на хороскоп и за колко време го прави?
Имам записан час за Поля Денева за края на другия месец и много се чудя дали да отида при нея.
Говорих и с Кожухаров ,но от коментарите които прочетох тук се отказах от него, защото мисля че не е моят човек.
В крайна сметка сякаш искам Магерова да ми го направи.

Общи условия

Активация на акаунт