Какво е мнението ви за Благодатния огън?

• 20 687
  • 190
  •   1
Отговори
# 165
 Много астрономи са на мнение, че малките черни дупки са страничен продукт на Големия взрив и че сега  съставляват част от "тъмната материя" .
Черните дупки излъчват енергия. Според Тесла, в тях се съдържат най-големите източници на енергия и живот.
Неотдавна двама астрономи  чрез изследванията си дават становище, че в черните дупки се получават тежките елементи, като злато, уран, платина . Т.е. те са своеобразни космически лаборатории.
Черната материя е огромно предизвикателство за съвременните астрофизици, тепърва проникват в нейните тайни, но всеобщото мнение е , че тя крепи баланса и хармоничността в движението  и функционирането на галактиките, системите, звездите. "Крепи" през погледа на човешкото разбиране и материалните основи за него.
Но дали ще изследвам Вселената ; структурата на атома ; строежа на едно дърво, като му открия кореновата система, пръстените в напречния разрез на ствола му, как и кое транспортира водата по ствола му и пр. е все едно.

Това са явления и процеси, на които даваме материален отговор. Зад него обаче се крие духовната основа. Първопричина. И нея духовниците (и не само те) я наричат Бог. Творец. Създател.

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 09:58 от Катерица

# 166
....................................

Това са явления и процеси, на които даваме материален отговор. Зад него обаче се крие духовната основа. Първопричина. И нея духовниците (и не само те) я наричат Бог. Творец. Създател.
Това дори е най-логичното обяснение за възникването на материалния свят. Без доказателства, без нищо. Няма абсолютно никаква логика материалния свят да е възникнал ей така, пръкнал се от нищото, пък ние хората сме късчета месо, всичко е плод на химични и други реакции, и те - ей така от нищото възникнали, случайни и безцелни.

Най-логично е да има Създател, който винаги е бил и винаги ще е, предвечен и извечен, извън времето и пространството. Отричайки го , човек се отрича и от творенията му. "Когато няма Бог, всичко е позволено" - в такъв случай съвестта е заглушена, можеш да убиеш човек - нали е просто едно късче месо, случайно възникнало, нищо чудно и божествено няма в него. Така , както абортираш късчето месо, защо да не можеш да убиеш и по-големия къс месо ?

Разбира се, че хората въз основа на ограничения си ум и възприятия, ще се опитат да си представят Бог и какво той изисква от тях, все пак те усещат, че имат връзка с него, нали им е Създател. От там и различните религии, различни степени на богопознание, различни тълкувания на текстовете и т.н.

# 167
  • София
За мен няма никаква логика в някакво същество, което е баща на себе си и е създател на всичко. Нямам необходимост да запълвам неяснотите в науката с измислени приказки.

# 168
  • Ямбол
Даже и да има някакъв нематериален създател, той за да създаде всичко материално все отнякъде трябва да е взел материята. Как е материализирал нищото - с фокус ли?
Можеш да си представиш, че създателят е вечен, а не можеш да си представиш безкрайността на всичко останало.

# 169
Моля вярващите да ми разяснят в какво се състои чудото на "благодатният огън"?
Кое е нещото,което науката не може да обясни?

# 170
Науката много неща не е в състояние да обясни. Загадки има и ще има.
Богопознанието дава обяснения. По - напред в темата имаше публикация на свещеник, който се е скрил, за да "провери " дали има някакъв човешки трик в идването на огъня.....

# 171
  • Буркина Фасо
Богопознанието дава обяснения. По - напред в темата имаше публикация на свещеник, който се е скрил, за да "провери " дали има някакъв човешки трик в идването на огъня.....
утре и с мен могат да ми направят видео при което могат да монтират каквото си поискат. от мен единствено ще поискат да кажа нещото. ако ми платят добре ще го кажа. но няма да е истина.
ти лично с какво се облагодетелства от този огън ?
интересно ми е как  за някои филми и предавания се препоръчва възраст на аудиторията , която може да го гледа - 6,12,14,18 годишни. излиза , че  този благодатен огън не може да го гледа никой понеже не се разрешава на телевизиите да направят кратък филм за това чудо. и това е нормално да поражда съмнения във всеки нормално мислещ човек. аз как да разбера , че си страстна, гореща,хубава, грозна ... ако не го видя/усетя ?  в днешно време астрономите виждат някакъв камък с малки размери отстоящ от Земята на милиони километри. как така никой не успя да види това чудо?  има още десетки въпроси , на които няма адекватен отговор.
и пак да попитам - кой получи благодат от благодатния огън ? избрани хора , които имат благодата и без огъня или ... ???  ровещите в кофите за боклук, мизерниците по света се увеличават. за тях огън няма ли ?

# 172
Значи ,ако науката докаже ,то огънят спира да е божествен?

# 173
Значи ,ако науката докаже ,то огънят спира да е божествен?
Какво точно ако науката докаже?

Това, че може да му се даде материално обяснение, не изключва Божествения му произход.

# 174
То по тази логика всичко е чудо, защото материалното обяснение не изключва божествения произход.

# 175
То по тази логика всичко е чудо, защото материалното обяснение не изключва божествения произход.
Да , материалното обяснение би било триизмерната част от пъзела за произхода на Благодатния огън, ако може да се каже на светски език.
Това е моето осъзнаване до момента.

# 176
Да, но тази позиция прави Благодатният огън с нищо по-различен от раждането на дете или примерно изгрева на слънцето.

# 177
Да, но тази позиция прави Благодатният огън с нищо по-различен от раждането на дете или примерно изгрева на слънцето.
Харесват ми въпросите ти.
А замисляла ли си се ако така стане, че изведнъж Слънцето не изгрее. Или че изведнъж никога повече, никоя жена не може да забременее и роди.
Благодатният огън има пряка връзка с Живота, а той е Бога.
Не е нито от мен, нито от майка ми или баща ми, които са ми биологическите родители.

# 178

ти лично с какво се облагодетелства от този огън ?

Не става дума за лично облагодетелстване. Легендата разказва, че ако Благодатният огън не слезе на Велика събота, това ще е последният ден на човечеството. Храмът на Божи гроб ще бъде разрушен и ще настъпи Второто пришествие.
Интерпретирано ще рече, че и тази година, въпреки човешките грешки, които сме допуснали имаме шанс за корекция. Изборът обаче е наш/личен и дори Бог не се намесва.

# 179
  • Буркина Фасо
Харесват ми въпросите ти.
А замисляла ли си се ако така стане, че изведнъж Слънцето не изгрее. Или че изведнъж никога повече, - това ще стане. вечен двигател нЕма
никоя жена не може да забременее и роди.
Благодатният огън има пряка връзка с Живота, а той е Бога.
Не е нито от мен, нито от майка ми или баща ми, които са ми биологическите родители.
твоят живот е създаден от ???

Общи условия

Активация на акаунт