Истанбул [тема 44]

• 95 820
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Благодаря много, а сутрин от 9:00?

# 91
Свети Стефан работи от 9 до 17 часа

# 92
  • Бургас / UK
Шебече,лек път и много незабравимо,слънчево,лалено  и весело изкарване...  Hug  Чакаме те после с разказ и снимки.
Прекрасни разкази,момичета,Благодаря   bouquet

И аз съм ЗА купуване на лири от Бг,но знам,че при плащане с карти ,курса дори бил по-добър.

# 93
Здравейте, предстои ми екскурзия до Истанбул чрез агенция и трябва да заявя предварително допълнителните екскурзии.Моля да ме посъветвате да ли си заслужава посещението на Принцови острови  и двореца Топ Капъ

# 94
  • Варна
Щом ти предстои екскурзия, е добре да прочетеш малко в темата - тази и предната са достатъчни. И е интересно, и е полезно.

С две думи...
Островите - по това време не, особено пък ако ти е първо посещение. Има много какво да се види, без да губиш време за пустите по това време, и отдалечени, късчета земя .
Топ капъ - не е добре, ако предвиждаш и Долмабахче. И двата са впечатляващи по своему, но Топ капъ има друг чар и стойност и за повечето посетители на първо четене бледнее пред другия. Избери единия от двата - и заради оскъдното време, и заради написаното по-горе.

# 95
  • България, София
Шебече, и от мен лек път, прекрасно време, красиви лалета и незабравими емоции Hug
Чакам с нетърпение разказа ти Simple Smile
Интересно ми е какъв ще ти се види Истанбул след 7 години пауза.
То и аз се чудя как успях 4 години да не отида, но миналата година поправихме тази грешка и се надявам да не ми се събират пак толкова години далеч от любимия град Simple Smile

# 96
  • Варна
Здравейте,
Lidia, много зависи какъв тип мероприятия ви допадат.
Принцовите острови ги ползват да се откъснат от лудницата на Истанбул и да са малко сред природата местните. Ако ви се пътува с ферибота - ще имате около  час, час и половина в едната посока. По това време на годината не мисля ,че е подходяща. Това е една от най-евтините екскурзии и не иска никаква организация. Може да отидете и сами на ферибота. Мисля , че има много какво повече да се види в Истанбул от тези острови.

За мен Топ капъ е задължителен - ако не сте го виждали до сега, но и аз мисля ,че трябва да изберете между Долма Бахче и Топ капъ. Предвид пищността на Долма Бахче, може би е по-добре първо да се види Топ Капъ.

Flowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers TulipFlowers Tulip Nature Sunny

# 97
  • Стара Загора
Здравейте , предстой ми организирано пътуване до Истанбул с ТА , ще бъдем настанени в хотел Гранд Ант , въпросът ми е ако някой е отсядал в този хотел или в близост , може ли да ме насочи към приличен нескъп ресторант , където може да се вечеря ?

# 98
Здравейте , предстой ми организирано пътуване до Истанбул с ТА , ще бъдем настанени в хотел Гранд Ант , въпросът ми е ако някой е отсядал в този хотел или в близост , може ли да ме насочи към приличен нескъп ресторант , където може да се вечеря ?

Виждам, че хотелът ви е близо до Йеникапъ. Ние вечеряхме (дори два пъти, защото ни хареса) в малко ресторантче, тип льоканта. Цените са много добри.

https://www.zomato.com/tr/istanbul/kebap-land-yenikap%C4%B1-istanbul/menu

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 13:32 от daniela.qnkova

# 99
  • У ДОМА
Мега проектът за новото пристанище Кабаташ вижте как ще изглежда
https://www.youtube.com/watch?v=XL5OgYRUe5w

# 100
 beljata , направих малка корекция в плана за деня и вместо сутринта от спирка Balikci Barinagi /защото много се обикаля, докато се стигне до нея/ да отидем до аквариума във Флория с автобусите BN1, BN2 или BN3, реших да разходя приятелите си първо до Султанахмет, за да видим разкошния килим от лалета и да се поснимаме на спокойствие, докато не е станал cok kalabalik и от там, зад джамията Султанахмет да се спуснем по уличките до спирката iETT Catladi Kapi Duragi, но там спират само BN1 и BN2 , на които официалното разписание е ужасно. Но в един руски форум прочетох, че и те се движат много редовно на 15-20 мин., затова реших така да рискувам. Но, понеже ще водя приятели, които за първи път ще са в Истанбул не искам да се изложа, затова постоянно се интересувам дали някой не е пътувал до Флория с градски транспорт. Извинявам се, ако съм вече досадна по този въпрос!
Някой питаше за бургерите. На Таксим от Kizilkayalar - ıslak burger- са много вкусни!

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 13:29 от amareto eto

# 101
  • Стара Загора
Много благодаря за бързия отговор,  Даниела . И меню дори си ми пратила . Ще разгледам. Разпечатох си и карта  да ми е под ръка.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 14:22 от iatcka

# 102
  • София
beljata , направих малка корекция в плана за деня и вместо сутринта от спирка Balikci Barinagi /защото много се обикаля, докато се стигне до нея/ да отидем до аквариума във Флория с автобусите BN1, BN2 или BN3, реших да разходя приятелите си първо до Султанахмет, за да видим разкошния килим от лалета и да се поснимаме на спокойствие, докато не е станал cok kalabalik и от там, зад джамията Султанахмет да се спуснем по уличките до спирката iETT Catladi Kapi Duragi, но там спират само BN1 и BN2 , на които официалното разписание е ужасно. Но в един руски форум прочетох, че и те се движат много редовно на 15-20 мин., затова реших така да рискувам. Но, понеже ще водя приятели, които за първи път ще са в Истанбул не искам да се изложа, затова постоянно се интересувам дали някой не е пътувал до Флория с градски транспорт. Извинявам се, ако съм вече досадна по този въпрос!

Само като идея - погледнете по пътя и Малката Света София.  Wink

# 103
  • София

]...Сега има нова(и не толкова) мода за вечеря на яхта,там било по-добре,положителни коментари.

Вечерята на яхтата е супер Stuck Out Tongue, но с едно уточнение: не заради храната, а заради изживяването. Преди две седмици бяхме на такава, организирахме си я сами, а не през агенцията. Дойдоха и ни взеха с микубус от хотела и ни закараха на мястото от където тръгва яхтата( точно преди двореца Долмабахче).Разходката трае около 4 часа, като включва тристепенно меню, като за основното предварително питат какво предпочитете (риба, пиле или телешки кюфтенца и кебапчета), алкохола е в неограничени количесва, а местната програма е супер забавна Simple Smile. За гледките, които се разкриват докато пътувахме няма да разказвам....всички се досещате каква е нощната гледка по Босфора Blush. Като акустирахме шофьора на бусчето ни чакаше и ни закра обратно в хотела, като много умело ни прекара през целия трафик посред нощ.

# 104
Ето го тазгодишния килим от лалета пред Света София.

Снимката е от Хюрриет и е малка , но все пак се вижда красотата на мотивите. Площта на килима е 1734 кв м. Използвани са 576 хил. лалета , в чест на 576-тата годишнина от нещо, не разбрах точно какво.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 14:46 от daniela.qnkova

Общи условия

Активация на акаунт