Истанбул [тема 44]

• 96 145
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
  • Бургас
Момичета, чета ви от две седмици ... много сте готини и зареждащи с емоция.
Този уикенд и ние ще пътуваме една групичка с Агенция и това за което искам допитване е : от Агенцията ни предлагат вечеря на улица KUM KAPI с цена 20 евро на човек. Но ние искаме да опитаме разнообразни неща, защото на всички ще сервират еднакво. Та записах си ресторантите с локации от първата страница, но имате ли идея на тази улица кое заведение е добро и бихте препоръчали. От гугъл виждам, че те просто са адски много от и от двете страни на улицата, но някак си не ми се сяда в някое случайно.

# 196
Здравейте, в Петък тръгваме и ние, нямам търпение вече като ви чета и гледам снимките Simple Smile Това което най-много ме тревожи е че есента пътувахме с моята кола до Кушадъса и нямах HGS стикер, има ли някой глобен или някой който вече е бил веднъж в Турция без стикер и втори път е влезнал и излезнал без проблеми?От прочетеното разбрах че чак някъде преди Истанбул ще мога да си купя нали така?

# 197
  • Стара Загора
Беличке, надявам се да няма голяма драма и да е сравнително прилично мястото. Ще се разправям както казваш, ако се наложи.

# 198
Здравейте, в Петък тръгваме и ние, нямам търпение вече като ви чета и гледам снимките Simple Smile Това което най-много ме тревожи е че есента пътувахме с моята кола до Кушадъса и нямах HGS стикер, има ли някой глобен или някой който вече е бил веднъж в Турция без стикер и втори път е влезнал и излезнал без проблеми?От прочетеното разбрах че чак някъде преди Истанбул ще мога да си купя нали така?
Ние сме биле така.Нямахме никакъв проблем после.След като си взехме системата си взе парите които дължим.Ако минавате на Капитана на междинката има магазин и може да си купите.60 лири е .носите  талона на колата и паспорт.Или на някоя бензиностанция обозначена е че има HGS стикери.Или в тяхна поща .

# 199

Не знам аз мисля че ще има глоба, но за всеки случай питайте в групата - Почивка в Турция във фейсбук. Там има много компетентни хора.

# 200
  • София, Хаджи Димитър
Знаех си, че трябва да си напиша програмата.......чета мнението на Белята и се чудя тя пък  какво има в предвид да се ползва ферибот, като  първите часове, когато на мен ми трябва не се изпълняват.......и  пак поглеждам сайта на ферибота......... то било за неделя и празници, а на мен ми трябва в събота. Благодаря, Беличке, че ми отвори очите.
Аз от шофьорите на автобусите не мога да се оплача.....
Скрит текст:
Октомври отивам с един баскетболен отбор.вторник те на тренировка , аз какво ще правя цял ден в хотела, ще ходя да се разхождам. Хотелът Рамада плаза в кв.Текстилкент, на 50 спирки и повече от Еминюню. На отиване към историческия полуостров трансфер до един МОЛ, после трансфер до метрото и с метро, но на връщане трябва с автобус. Английският ми слаб, но от темата знам, че казваш името на спирката и те ти казват дали отива на там.Так качвам се в едни от автобусите, който знам че отива и питам шофьора- Текстилкент и до ми отговаря положително. Возя се аз час и нещо, познах квартала, той върти из него, но останах сама.....взех да се притеснявам.Отивам при шофьора и пак го питам- Текстилкент?Той започва да ми говори на турски нещо. Аз обаче виждам хотела и му го соча, при което младежът завъртя и ми спря пред входа на хотела.

# 201
  • Бургас / UK
Момичета, чета ви от две седмици ... много сте готини и зареждащи с емоция.
Този уикенд и ние ще пътуваме една групичка с Агенция и това за което искам допитване е : от Агенцията ни предлагат вечеря на улица KUM KAPI с цена 20 евро на човек. Но ние искаме да опитаме разнообразни неща, защото на всички ще сервират еднакво. Та записах си ресторантите с локации от първата страница, но имате ли идея на тази улица кое заведение е добро и бихте препоръчали. От гугъл виждам, че те просто са адски много от и от двете страни на улицата, но някак си не ми се сяда в някое случайно.

На тази улица има основно рибни ресторанти.До сега никой не е останал доволен от вечеря организирана от Агенция,та добре си помислете...Истанбул е пълен с ресторанти,ресторантченца ,заведения от рода Бързо хранене с разнообразна ,вкусна и евтина храна,дюнерджийници....има за всички от всичко.
Това е сама предупреждение  Mr. Green вие си преценете дали да се възползвате или не от тази вечеря.  Peace

# 202
  • Бургас
Благодаря, със сигурност няма да се възползваме от вечерята на Агенцията, ще вечеряме свободно, така да се каже. Явно ще изберем някой от описаните на първата страница ресторанти.
В офертата беше описано нощувка в “New port hotel” 4*, днес казаха, че не се знае още в кой хотел ще бъдем. Дано само това да е несъвпадението засега. Confounded

# 203
  • София
Rumbich, ти все едно такси си взела.  Laughing

И аз имам много приятен спомен от шофьор на автобус. Качихме се от Бейлербей за Чамладжа. До тогава в темата се споменваха само 2 спирки, от които се стигаше до хълма, като и от двете е с голямо катерене. Първо този човек ни качи на нещо като стоянка на автобусите за почивка, вместо от първата спирка, която беше доста по-нагоре. Второ - не ни даде да се таксуваме, а бяхме 4 човека! И накрая ни спря пред улица Курал и ни каза да слизаме и да тръгнем по нея. Ние взехме да се оглеждаме и да се чудим, защото не знаехме точно къде се намираме, а имахме доста по-различна информация. Човекът стоя и ни чака да види, че тръгваме в правилната посока, помаха ни с ръка и едва тогава подкара автобуса.  Rolling Eyes

Иве, предполагам, че цената на екскурзията ти е с ваучер. Останалите са платили доста повече пари. Хотелът, в който ще ви настанят ще е като за платили високата цена. Ако датата не е някоя празнична, автобусите няма да са 20 като за лалетата и хотелите ще са по-нормални.  Wink

Не съм сядала в ресторантите в Кумкапъ, но и за тях съм чувала, че има нормални, а има и туристически капани с безумни цени. Същото важи  за ресторантите по моста Галата. Не бих влязла в някой от тях без препоръка от човек, на когото му знам критериите за вкусна храна и скъпотия.  Laughing Темата помни разкази за фантастични и надписани сметки, както и за сервиз от 25-30 % от сметката.  Laughing Може да се погледне в TripAdvisor.

# 204
  • Варна
Ама къде споменах проблем с шофьорите? Проблемът е в тъпканите автобуси и в задръстванията. Автобусите по линията за "Св. Стефан" обикновено са препълнени, а тясната улица и многото автомобили обуславят бавното придвижване. За това говорех, а не за шофьорите. Те са любезни и отзивчиви, като цяло.

Таня, права си за автобуса и платилите по-висока цена, обаче ние сме имали случаи да сме настанени в различни хотели хората от един автобус. Единия път в Бююк Париж бяхме само три двойки, останалите отидоха другаде. А последния път бяхме в 4 хотела пръснати, според платената цена.Та, пак не е гаранция.

За съжаление и аз не мога да помогна за Кумкапъ.

За въпроса на Tsvetan Petrov... Също съм на мнение, че глоба ще има. Вариантът, описан от mimi0585 е отработен от всички ни (или от повечето), но това е възможно само в рамките на 7 дни, доколкото знам. Минаваш, каквото минаваш, но до седмица от първото засичане на магистрала трябва да се купи стикер, за да може системата да си удържи пари. Иначе... лошо.
Tsvetan Petrov, сетих се, че съфорумка сподели, че  са пътували до Анталия, без да минават по платени пътища. Вие ползвали ли сте такива при пътуването си до Кушадасъ?
Скрит текст:
Въпросът ми може да е глупав, обаче не съм пътувала надолу и не знам как са пътищата.

# 205
Сега като прочетах beljata вече съм сигурна, че глоба няма да имате, защото сте пътували до Кушадасъ. Освен ако сте се качили на магистралата около Измир. Там вече е фатално.

# 206
  • София, Хаджи Димитър
Току-що ми се обадиха ,че тръгваме утре в 18 ,а не в 20, заради струпването на автобусите на границата.Ще докладвам дали всички не са рашили да тръгнат по-рано и пак да има.....Хотелът изглежда притеснително приличен .Rouge Noire се казва.

# 207
Ние сме биле така.Нямахме никакъв проблем после.След като си взехме системата си взе парите които дължим.Ако минавате на Капитана на междинката има магазин и може да си купите.60 лири е .носите  талона на колата и паспорт.Или на някоя бензиностанция обозначена е че има HGS стикери.Или в тяхна поща .
В какъв срок сте се върнали и сте взели стикер?
За въпроса на Tsvetan Petrov... Също съм на мнение, че глоба ще има. Вариантът, описан от mimi0585 е отработен от всички ни (или от повечето), но това е възможно само в рамките на 7 дни, доколкото знам. Минаваш, каквото минаваш, но до седмица от първото засичане на магистрала трябва да се купи стикер, за да може системата да си удържи пари. Иначе... лошо.
Tsvetan Petrov, сетих се, че съфорумка сподели, че  са пътували до Анталия, без да минават по платени пътища. Вие ползвали ли сте такива при пътуването си до Кушадасъ?
Скрит текст:
Въпросът ми може да е глупав, обаче не съм пътувала надолу и не знам как са пътищата.

Да минахме през такива, пътища, но нямаше от къде да вземем стикери и така си карахме...
Сега като прочетах beljata вече съм сигурна, че глоба няма да имате, защото сте пътували до Кушадасъ. Освен ако сте се качили на магистралата около Измир. Там вече е фатално.
Качихме се на магистралата и  минахме през места където трябваше да имаме стикер.В крайна сметка каквото стане, подготвил съм се финансово за глоба и стискам зъби Grinning

# 208
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Подготвяйте фериботи, обаче проверете и автобусите - при нас като отмениха ферибота щем-не щем хванахме рейс. И честно казано е съвсем нормално вървенето пеша до Св Стефан, нали гледах хората наоколо масово пеш - от моста на метрото е не повече от 15 минути нормален, не бавен ход.

20 евро за вечера в Кумкапъ ми се струва малко, при нас цитираха Гар за 29 и яхта за 49.

# 209
  • Бургас / UK
Беличке,
Скрит текст:
Проследи на картата път Е87,тръгва някъде от над Варна ,минава Бургас и надолу към Тр.Преди няколко години ходихме на екскурзия до Кушадасъ и карахме по този път.Минава се Чанаккале с ферибота и надолу към Измир и от там до Кушадасъ.

Последна редакция: ср, 18 апр 2018, 17:00 от Чефи-то

Общи условия

Активация на акаунт