MasterChef България - сезон 4, тема 2

• 94 303
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Майничка
На общия фон наистина стои "напомпана" с умения и знания. В първия или дори във втория сезон нямаше да изглежда така, щеше да е някъде в златната среда. Тук просто останалите идват някак по-хомогенни и "народни" (не го казвам като подценяване или омаловажаване на техните умения и усилия, нито като възхвала на нейните).
Все едно да сравняваме Ути Бъчваров и Йоли (дамата, която готвеше в 24 kitchen) - все са добри хоби готвачи, но единия залага на шоуто, избиващо понякога на лека простотийка, другия - на стила и прецизността, които някому пък биха се сторили скучни и сухарски.

В крайна сметка, дошли са в "Мастър шеф" да готвят - ами да готвят, не да интригантстват и да си правят тънки сметки. "Сърце и душа" са екстри от гледна точка на потенциалния клиент, приоритетно е качеството.

# 91
На общия фон наистина стои "напомпана" с умения и знания. В първия или дори във втория сезон нямаше да изглежда така, щеше да е някъде в златната среда. Тук просто останалите идват някак по-хомогенни и "народни" (не го казвам като подценяване или омаловажаване на техните умения и усилия, нито като възхвала на нейните).
Все едно да сравняваме Ути Бъчваров и Йоли (дамата, която готвеше в 24 kitchen) - все са добри хоби готвачи, но единия залага на шоуто, избиващо понякога на лека простотийка, другия - на стила и прецизността, които някому пък биха се сторили скучни и сухарски.

В крайна сметка, дошли са в "Мастър шеф" да готвят - ами да готвят, не да интригантстват и да си правят тънки сметки. "Сърце и душа" са екстри от гледна точка на потенциалния клиент, приоритетно е качеството.
Във всички сезони на Мастър шеф се правят сметки и интриганстват, моля те Smiley! Това не е нещо неочаквано. Но дори и при Йоли, която аз мнооого харесвам, липсва този елемент на " изкуствено напомпване". Имам чувствата, че Йорданка е там, защото трябва, защото си е поставила за цел да спечели, да вземе парите, а не защото в действителност обича да готви и това й доставя удоволствие. А относно качеството на готвене аз не мога да се произнеса, защото не съм там. Но като зрител очаквам да видя именно това, което написах - сърце, душа и раздаване. А не роботизирано приготвяне на храна и компютъризирана демонстрация на знания.
И една безкрайна, безкрайна самовлюбеност и надменност... уф

# 92
Аз пък не я виждам така Йорданка и не съм съгласна с теб.
Що се отнася до това
Цитат
Имам чувствата, че Йорданка е там, защото трябва, защото си е поставила за цел да спечели, да вземе парите, а не защото в действителност обича да готви и това й доставя удоволствие.
хайде да не се увличаме, а Simple Smile Всички са там не заради любовта им към готвенето, а защото искат да спечелят едни пари. И на Цветанка сълзите бяха за това, че отпадна от състезанието за парите, а не защото няма да може "да продължи да се учи" Wink

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 15:27 от птица

# 93
  • Майничка
И аз не виждам поведението на Йорданка в тази светлина.
Ако под "сърце, душа и раздаване" се разбира тръшкане, самонахъсване, сълзи и сополи или бурна радост - не всички са толкова експанзивни. Тихото самодоволство също е начин за изразяване на удовлетворение. Впрочем, миналия сезон Божана също беше обвинявана в самодоволство и демонстрация на знания.

# 94
Да, всички са за пари, а не за чест и за слава само. Спор няма.
А относно сърцето и душата.... Не говорим за тръшкане и сополивене, моля-моля.
Освен това аз не коментирал другите участници. Аз си коментирам Йорданка, защото ме дразни и то много Rage
Честно казано от жените нямам фаворит - еднакво безлични и не особено можещи ми се виждат. Не я понасям Йорданка (повтарям в случай, че някой не е разбрал Smiley)...
Така че остават мъжете...

# 95
Аз пък май никой от мъжете не харесвам тази година.

# 96
  • Майничка
... Не я понасям Йорданка (повтарям в случай, че някой не е разбрал Smiley)...

Разбрахме, разбрахме. Laughing
Ама като няма риба, поне рак да е ...
Дотук и мъжете не са блеснали особено. Да се разчиства по-бързо масовката, та да се видят индивидуалностите извън разните приятелски кръгове.

# 97
... Не я понасям Йорданка (повтарям в случай, че някой не е разбрал Smiley)...

Разбрахме, разбрахме. Laughing
Ама като няма риба, поне рак да е ...
Дотук и мъжете не са блеснали особено. Да се разчиства по-бързо масовката, та да се видят индивидуалностите извън разните приятелски кръгове.
Виж сега, според мен няма приятелски кръгове... има един кръг и кака Йорданка срещу него....Честно казано май само пожарникарят е така с повече умения, ама и той ми стои един натегач бе да му се невиди... Мен лично ме кефи Аспарух, но той не става за мастер шеф както и да го погледнеш.... Та като се замисля, не знам какво точно да мисля.... Thinking

# 98
  • София-Младост
Аз се бях замислила снощи...на какво ниво им е английския на участниците...че в льо кордон бльо ще си  трябва.
Но то пък със 100 хил. лв все ще си платят да го изучат набързо Simple Smile
Или пък няма да ги задължават наесен или когато започват обученията в Англия да са там...

# 99
  • Ню Йорк
Мъчих, мъчих, но този сезон не ми спори и се прехвърлих на Хелс китчън. Не знам ама ми е по-интересно. Може към финала пак да се пробвам тук Simple Smile

# 100
Те мъжете са по махленки и от жените, единствено изключвам Аспарух.
Хареса ми и Махмуд снощи, че не се поведе по общият хор.
Изобщо, много слаби готвачи този сезон.

# 101
Аз се бях замислила снощи...на какво ниво им е английския на участниците...че в льо кордон бльо ще си  трябва.
Но то пък със 100 хил. лв все ще си платят да го изучат набързо Simple Smile
Или пък няма да ги задължават наесен или когато започват обученията в Англия да са там...
Виж, това не се бях сетила Simple Smile
Със сигурност Йорданка, Кристиана, Аспарух и Кольо го знаят. Вероятно и Даниел, Михаела, малкия Николай може би. Другите зор ще видят. И със сигурност няма да го научат, дори и със 100000 в ръката.
Колко останаха всъщност?

ПП. Преброих ги. 14! Че те доникъде не са стигнали още newsm78

Последна редакция: ср, 11 апр 2018, 15:26 от птица

# 102
  • Майничка
Е, Гергана е преподавала английски, Цветомира е била камериерка в Норвегия, едва ли е с норвежки,  Махмуд, като гледам, макар и дислектик, е научил добре български, така че има надежда за него, както и за двамата Николаевци и Савина, които също имат в актива си чужди езици с широко приложение в кухнята.
За Даниел, Кристиана, Станислав и Лъчезара - във "визитките" им няма достатъчно информация.

# 103
Кристиана нали е живяла в Канада и Швеция.
Николаевците и Савина са френско-италиански възпитаници, но нашите хора, живели и пътували повечко навън, обикновено знаят и английски.
Остават само 1-2 под въпрос.
Значи всички ще се справят в Кордон Бльо, няма да ги мислим Simple Smile

# 104
Човека който пратят няма ли да се обучава от българския шеф с клюмналото суфле Wink Мисля, че така го представиха.

Общи условия

Активация на акаунт