Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

В Кухнята на Анка Нейкова

  • 4 201
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 22
Flowers LeavesFlowers Four Leaf Clover
Великденски    Захаринки
 
 Необходими Съставки
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
+ за поръсване малко захар
сода бикарбонат - 1 с.л.
мас - 3 с.л.
олио - 1 к.ч.
лимонова кора
брашно - около 700 г

Начин на приготвяне
Чукнете яйцата, добавете киселото мляко и разбъркайте. Прибавете размекнатата мас, олиото, захарта, содата и лимоновата коричка.

Разбъркайте и прибавете брашното на части до омесването на меко тесто. Ако брашното не е достатъчно, прибавете още малко.

Накъсайте топчета от тестото с големина на орех

Потопете всяка в захар и подредете в тава, застлана с домакинска хартия, като ги обърнете със захарта нагоре.

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса до порозовяване.
 Flowers Leaves
 

# 1
  • Мнения: 22

 
Курабии
 
 3 яйца
2 чаши захар(400 грама)
1ч.ч кисело мляко
2 амонячни соди
1 ч.лъж. сода бикарбонат
2 ванилии
1  ч .чаша.олио(200грама)
от 1 лимон се  настъргва  кората
Брашно колкото поеме
Тестото се омесва и разточва с дебелина 5мм.
ирязват се със форми по ваше желание
Изрязаните форми се намазват с яйце
Поръсват се със захар
Аз ги украсих със бадеми
 
 Изпечете курабиите на 180 градуса и съхранявайте в затворен съд

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 21:39 от Anka Neykova

# 2
  • Мнения: 22
Картофени  мини  питки  с пълнеж  от салам и кашкавал
 
картофи - 400 г сварени и намачкани
бакпулвер - 4 равни чаени.лъж.
пармезан - 4 супени.лъж.
салам - на кубчета
кашкавал - на кубчета
брашно - 200 г
сол
черен пипер - на вкус
и малко ронена чубрица добавих за аромат
 
 Омесете меко тесто от картофите, солта, черния пипер, брашното , бакпулвера и ронената чубрица. Ако е необходимо, добавете още брашно.

Разточете кора и изрежете с помощта на кръгла форма     или  по голяма  чаша   четен брой кръгове. В  центърът на кръгът   сложете парче кашкавал и салам.

С другата част похлупете и притиснете ръбовете. Наредете в тава с хартия за печене,  намажете с четка  с малко олио ,ако  желаете  може и масло ,, изпечете за около 15 минути в загрята на 200 градуса фурна, на половината време обърнете   мини  питките.

Сервирайте  със зелена салата

# 3
  • Мнения: 22

 ГОЛЯМА НЕМСКА ПАЛАЧИНКА
5 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
щипка сол
1 пакетче ванилена захар
кората на 1 лимон или портокал
разбийте добре изброените продукти ,Загрейте фурната на 200 градуса,Поставете кръгла тава с диаметър 24 см да загрее и я намажете обилно с бучка краве масло по стените и дъното.Изсипете сместа в тавата и я поставете във фурната да се пече за 10-15 мин. на 200 градуса, след което за още 10-15 на 180 градуса, до готовност. По време на печене не отваряйте фурната за да не спадне обемът ,Изключете фурната и отворете леко вратата. Оставете палачинката да престои десетина минути във фурната за да не спадне обема.Готовата палачинка полейте с домашно сладко от горски плодове и поръсете обилно с пресята пудра захар.

# 4
  • Мнения: 22

 
 Палачинки в бутилка
 
 
2 чаени чаши прясно мляко
1чаена чаша вода
1/2 чаена чаша олио
4 яйца
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
щипка сода
2 чаени чаши брашно
1 ванилия
масло за намазване на палачинките след готовност
със всички тези съставки се прави смес ,която се разбива много добре
след това прехвърлете сместа в бутилка от 1,5 л.
разклащате бутилката до гладка смес
оставяте да почине 10 минути
целта е да не се цапат много съдове ,а на мен лично с бутилка ми е по удобно
намазваме дъното на загрят тиган с малко мазнина ,преценяте по колко смес да изсипвате в тигана, след изпичане на палачинката намажете с масло
ДОБЪР АПЕТИТ!

# 5
  • Мнения: 22

 НЕВЕРОЯТНА СОДЕНА ПИТКА


мека ,като памук

500 грама брашно
2 лъжици оцет
1 чаена лъжичка захар
1 бакпулвер
300 грама вода
1 чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка сода
3 лъжици олио
от тези съставки се омесва тесто,оставя се да почине 10 минути и се пече в умерена фурна
След изпичане напръскайте леко с вода и завийте с подходяща кърпа ,след като се охлади е готова  за консумация .

# 6
  • Мнения: 22
Кюфтета в бял сос

 
500 грама кайма
400 грама кисело мляко
100 грама ориз
1 средно голяма глава кромид-лук,нарязан на ситно
1 средно голям морков (настърган)
5 супени лъжици брашно за овалване на кюфтетата
50 грама краве масло
четвърт черен пипер
по половин чаена лъжичка сол и кимион
1 чаена лъжица ронена чубрица
5 яйца  и магданоз
1 зеленчуков бульон
 
 първо налейте в тенджера вода до половината на тенджерата и сложете 1 кубче зеленчуков  бульон .през това време омесете каймата със оризът,лукът, морковът, 1 яйце ,подправките и магданозът.
оформяте кръгли кюфтенца от каймата и ги овалвате в брашно,след което ги пускате в заврялата вода със зеленчуковият бульон окоро 30 минути.след като е набъбнал оризът се изваждат от водата а с водата се прави сосът.
сега е време за приготвяне на сосът;

разбиваме 4 яйца с киселото мляко и 2 супени лъжици брашно
в дълбок тиган или тенджера разтопяваме маслото
добавяме яйчената смес и започваме да бъркаме докато се затопли сместа.след малко добавяме от водата в която са вряли кюфтетата по малко към сместа с черпак около 5 черпака,и бъркаме докато се сгъсти сместа
след като сместа е готова добавете кюфтенцата да поврът за 2-3 минути
по желание може да застроите с малко лимон и магданоз

# 7
  • Мнения: 22
БУТЕРБАНИЧКИ СЪС СИРЕНЕ И КАШКАВАЛ
 

200 г кашкавал
бутер тесто
200 г бяло сирене
1 яйце
масло
и сусам

 
отделете жълтъка от белтъка ,
настържете кашкавалът
,натрошете сиренето и към тях добавете белтъкът.
бутертестото нарежете на квадрати и всеки квадрат намажете с масло
слагате по 1 лъжица от сместа.
прегънете квадратът ,за да се получи триъгълник.
 с вилица натиснете краищата на триъгълника за да не се отвори при печене,
намажете бутербаничките с жълтък и поръсете със сусам .
печете на 200 градуса

# 8
  • Мнения: 22
БУТЕРБАНИЧКИ СЪС САЛАМ
на по малката баничка пълнежът е настърган кашкавал и салам,
а на по голямата айвар или лютеница ,кисели краставички нарязани ситно и салам
правят се разрези, едната лента се промушва в другата
.трябва да се получи осмица

намазват се със жълтък и се пекат на 200 градуса]

# 9
  • Мнения: 22

  
 Пегък е време за уикенд ,..Кюфтета на скара
 
 
 1килограм кайма
сол
кимион
черен пипер по ваш вкус
и повече магданоз
  Желая ви приятни почивни дни !

Последна редакция: сб, 21 апр 2018, 02:56 от Anka Neykova

# 10
  • Мнения: 22
Шопска салата
 
 
Домати
  Краставици
 сирине
 Маслни
Магданоз
 Сол
 Зехтин
 Оцет

Общи условия

Активация на акаунт