Как върви захранването - част 7

• 13 248
  • 286
  •   1
Отговори
# 30
Въпроса ми е мога ли да дам такова пюре,все пак млякото е под друга форма?Да отбележа нямаме обремененост с алергии.Ако някой е давал такова пюре,то как се прие и кога го дадохте за първи път?
Аз дадаох пюре с мляко, ето ги перипетиите, че не ми се разказва пак.

Вече дадох сурово авокадо (към картофеното пюре) и пасирани череши (към ябълките), много добре ги прие.

# 31
   Момичета, кажете как да процедирам с месцето? Имам цял заек - не е замразяван, сложих го  в хладилника и се чудя дали да го сваря целия, да пасирам месо и да го сложа така в кубчета за лед?  Thinking И едно кубче месо на колко зеленчуково пюре се слага прибилизително (четох на Хипските пюрета,че съдържат 6-8% месо, ама не е ли мъничко)? newsm78

# 32
  • България
Мама Ели,аз процедирам с месото по следния начин:нарязвам суровото месо на много ситни парчета-1см-сварявам го много добре ,пасирам го да стане на каша и го изливам във форми за лед.Когато приготвям зеленчуково пюре на 400гр слагам 4 кубчета месо.Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 33
      Перуника, мерси за експресния отговор  bouquet Ей сега се залавям с месцето и от утре дребното ще папа и месо Wink

# 34
здравейте, момичета! да питам и аз нещо- не може ли да забавя месото?у нас почти не ядем.мисля да компенсирам със сурови ядки-накиснати орехи, лешници или бадеми.моят лекар е съгласен , защото и той не е по месото.  newsm78

# 35
Боб май е рано за ядки водят се алерген
не знам на колко сте но ако се кърмите може да не бърза6
но за6о не дава6 от време на време на детенцето може да му хареса!

# 36
  По принцип може да забавиш месото. Но ядките не са подходяща алтернатива за бебе  -  не пишеш на каква възраст сте, но във всички случай ядките са алерген. Може да въведеш безглутенови каши - елда и просо, а също и авокадо - те са добри източници на желязо. Иначе относно забавянето на месото - ами то няма строго фиксирана възраст за въвеждането му, то може да е както една от първите храни, така и по-късничко въведено. Не знам доводите на лекаря ти "да не е по месото" (ще ми е интересно да ги науча), но според мен бебетата и малките деца не трябва да са вегетарианци и е добре да въведеш месо - било по-рано или по-късно.

# 37
От три дни давам чере6и  днес акото бе6е много рядко  и с дебела ни6ка слуз
Дали е алергия или  е от разхлабващото действие

Благодаря предвартелно за помоща!

# 38
И ние се захранихме от около месец. Тъй като хемоглобинът ни беше 106 въведох вече пилешкото, но като че ли не харесва моите манджи. Пасирам го с морков и картоф. Но наистина не знам в какво съотношение трябва да е месото към другите продукти. Не знам какво количество твърда храна трябва да изяде на ден, за да си набави нужното желязо. Иначе тя е фен на кърмата и твърдата храна много не я признава. Яде веднъж на ден пюре, различно като количество , между 20 и 90 мл. Но май всеки ден, или почти всеки ден трябва да се дава месо, нали?
Жълтък не мисля скоро да въведа.
Ще съм благодарна, ако някой ми помогне в тази главоблъсканица.

# 39
  • София
radostk   - на нас педи ни каза да редуваме - един ден месно-зеленчуково, един ден зеленчуково

# 40
моля ви кажете ми в овеса има ли гултен че бебко има запек от три дни не е ходил по голяма нужда и лекаря ми каза да му давам овесена каша?

# 41
  • Димитровград
Да,има глутен в овеса.Колко е голямо бебето???

# 42
момичета- от кога въвеждате глутена? аз още не съм го въвела, ама и това трябва да стане.
освен това не съм му въвела всички зеленчуци, но се чудя дали да започвам месните, или първо да си довъведа заленчуците и тогава.
дайте съвет - моят хубавец не иска напоследък да яде - на какво може да се дължи това- иначе си цока добре, но не ще да яде каша (а много я обичаше), както и зеленчуко през деня. Дори и плодове с голем зор си хапва!

# 43
Зорка, и аз още се мотам с глутена (с благословията на педито). Сега ще почваме месце - пуйка, заек, пиле, а другите зеленчукови може и между месата. Глутена - след това. То ако чакаш да въведеш всички зеленчуци, може да си почакаш докъм годинка Simple Smile
Всички казват, че през лятото бебите няма добър апетит, освен за вода и кърма, не се безпокой. Давай каквото му е вкусно, и по колкото му е вкусно.

Деси, не видях колко е малко детето ти. Вместо овесена каша можеш да даваш само водичката от сварените овесени ядки, дори да не си захранвала. Алтернативи: круши, тиква, авокадо, череши, зависи с какво си захранила. Ох, имаше и още нещо....

Нати, и аз 3 дни поред давах черешки, на 3тия ден акото стана доста рядко, явно не се полага да се дават всеки ден, или съм прекалила с количеството. Но слуз определено не видях. Случайно да има хрема?

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 10:09 от Сребърен облак

# 44
  • Където ми покаже сърцето
desie111 Не знам колко е голямо бебчето,но можеш да дадеш плодово пюре на Хип ябълка и круша,разхлабващо е.Само круша на Хип е нормализиращо.Чети етикетите.При нас това,което е на етикета е и на памперса.

Последна редакция: ср, 31 май 2006, 23:31 от калинка

Общи условия

Активация на акаунт