Вчера,привечер с група майки с децата,стояхме на кварталното кафенце,а децата ни играеха непосредствено до нас отстрани на един от блоковете.Двама татковци с група по-големи деца ритаха топка до нас.Съсед се показал на терасата и се скарал на децата,като по думите на едно от тях, и ги замерил с нещо.Единият от татковците се ядоса,обмениха няколко реплики и таткото се качи да се разправя със съседа.3-4 мин по-късно се чу "бум" и децата се разпищяха,че го били застреляли.Дойдоха полицаи,отведоха съседа,таткото- в болница.А ние седяхме и се чудехме как може.Установи се,че таткото е вън от опасност.Някакси,това развитие,на фона на ежедневните новини,не ме потресе толкова.Не ме разбирайте погрешно,не виждам/чувам как всеки ден застрелват някого. Това,което още повече ме потресе,обаче е, реакцията на съседите.Всичките наизскочиха и започнаха да се карат,че децата нямат работа да им играят до блока.Едно,че не били от техния(повечето са от съседния,който е на 30м) и второ,че им пречели.Вдигали врява,мачкали китките.Мястото на този детски кът,не било там.Да ходели да играят някъде другаде,една баба даже се изказа "Да сме си ги държали вкъщи децата"