В какъв свят живеем?

• 12 954
  • 381
  •   1
Отговори
Провокирана от снощната случка и все още потресена,от това на което станах свидетел,реших да пусна тази тема.
Вчера,привечер с група майки с децата,стояхме на кварталното кафенце,а децата ни играеха непосредствено до нас отстрани на един от блоковете.Двама татковци с група по-големи деца ритаха топка до нас.Съсед се показал на терасата и се скарал на децата,като по думите на едно от тях, и ги замерил с нещо.Единият от татковците се ядоса,обмениха няколко реплики и таткото се качи да се разправя със съседа.3-4 мин по-късно се чу "бум" и децата се разпищяха,че го били застреляли.Дойдоха полицаи,отведоха съседа,таткото- в болница.А ние седяхме и се чудехме как може.Установи се,че таткото е вън от опасност.Някакси,това развитие,на фона на ежедневните новини,не ме потресе толкова.Не ме разбирайте погрешно,не виждам/чувам как всеки ден застрелват някого. Това,което още повече ме потресе,обаче е, реакцията на съседите.Всичките наизскочиха и започнаха да се карат,че децата нямат работа да им играят до блока.Едно,че не били от техния(повечето са от съседния,който е на 30м) и второ,че им пречели.Вдигали врява,мачкали китките.Мястото на този детски кът,не било там.Да ходели да играят някъде другаде,една баба даже се изказа "Да сме си ги държали вкъщи децата"  Shocked. Ежедневно по-големите деца са гонени да играят на улицата,където колите редовно минават с бясна скорост,понеже е задна уличка. Запитах се "Дотам ли я докарахме- да ни пречат децата, заради едните китки и врявата(която повярвайте ми изобщо я няма,понеже и моята тераса е от тази  страна) да ги гоним на улицата,където може да бъдат прегазени. Да застреляме и хладнокръвно човек,пред очите на десетки деца,които можеха да бъдат уцелени.Не споменавам травмата,която вероятно трайно им е нанесена. Накъде вървим???

# 1
Ами в каквъв... ей в такъв  Cry . Където агресията е нещо нормално. Но у нас (в БГ имам пред вид), това е още повече. От.. миzерия ли, от какво ли, всички са луди вече. А може и да на са ни виновни условията на живот, да сме си такава нацийка, но просто преди да не съм го zабеляzвала, не zная..
Ама наистина, аz zа себе си отдавна съм стигнала да това "проzрение", не го пиша само в отговор на поста ти (раzбира се, историята, която описваш не е zа коментар дори, таргедия  Sad ). В БГ всички крещят и викат zа щяло и нещяло, бият се и т.н.  Ненормално много сме нервни. Ужасна история, не zнам и как ще се оправим, като всички са така и е като zараzа.
Живее се иzнервено и на ръба, та в такава среда растат и сегашните деца, zа съжаление.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 16:08 от Сова

# 2
В ненормална държава живеем,напоследък това е тъжният факт.Заради направена забележка едният тръгва да се разправя агресивно,втория вади пистолет и стреля..Дебили.Ама така е,хората са вече толкова отчаяни и озлобени от собствения си жалък живот,че само търсят нещо мъъничко,за да се вкопчат в него и да излеят агресията.

# 3
  • Варна
 Shocked Не мога да повярвам! Дано таткото се възстанови (както физически, така и психически). Какво правят с агресивния съсед сега?

# 4
Снощи беше прибран в ареста.За днес-незнам.Доколкото знам,таткото ще го съди.

# 5
  • София
Промяната е единствено в чувството за безнаказаност. И на мен преди 25 години ми крещяха да не викам по стълбището, да не играя под прозорците на баба Х и да не бруля джанката на баба Y. На майка ми преди 50 години - също. Да, ама тогава никой не смееше да стреля или налага с тупалки наляво-надясно, а сега от 24 до 72 часа в ареста и кой откъде по живо по здраво. Делата се точат с години и който има желание и интерес си намира начини да ги печели.
 Confused Все по-зле става.

# 6
И на нас са ни се карали,когато сме вдигали врява.И с кофи с вода са ни поливали.Ама да ни замерват с чаши и да ни гонят да играем на улицата,където минават бясни коли - не. И повечето от тези имат деца и внуци.

# 7
  • Варна
Той си е за освидетелстване...следващия път може някое дете да отиде при него  Tired

# 8
Точно това си мислех снощи...със същия успех,можеше някое по откракано дете да се заяде с него.Има и друго- напълно е възможно и да се изплашил,все пак таткото не е от най-кротките и реакцията му никак не беше правилна.За мен лично- за времето за което стана всичко,съседа го чакаше на вратата.Мен ако ме е страх- ще заключа вратата и ще се обадя на полицията,пък те нека ми разбият вратата и тогава да стигнат до мен.А той,най-вероятно си е викал" Айде да ви видя,колко сте курназ"

# 9
Позната ситуация. Миналата година една луда съседка вика полиция заради 2-3 майки с колички, които седяха в градинката между блоковете. Децата бяха бебета, не плачеха.   Thinking
Жените просто си говореха. Всякакви луди има, за съжаление.

# 10
Няма значение,че таткото не е от кротките.Каквото и да е казал на съседа,нищо не може да оправдае постъпката на последния ConfusedАз съм потресена.Не мога да свикна с невороятната агресия,която ни заобикаля отвсякъде.Хората са страшно озлобени.Преди 2 години,в блока до нас,човек застреля комшията си,защото си оставял торбичката с боклука близо до вратата му.Страшно е,като си помисля ,в какво време живеят децата ни Cry

# 11
Какъвто си го правим ние хората,такъв ни е света и мирогледа!Ако никой не рагира на насилниците и престъпленията те респективно растат(този съсед трябва да му бъде показано ,че не е желан в блока по много начини от група хора,за да няма лични саморазправи и ,че подобен тип поведение няма да се толерира въобще)!Жалко за децата ни,в такъв свят ще ги оставим да се развиват!бабите от блока е друга тема,децата са деца ,бабите са си баби,но никъде  и никой не трябва да прави бележки и крамоли  без основания ! ooooh!

# 12
  • Талант на 2012,2013 г.
В последно време си мисля, че живеем в свят на ужасите... В един филм на ужасите, който за съжаление се случва на живо пред нас и децата ни. Обиждаме се за най-малкото, не можем да се гледаме понякога дори със съседи за дребни неща, всеки ден чуваме за убити или починали от нечия немарливост дечица... Ето в такъв свят живеем. А после учим децата си да бъдат добри... Thinking

# 13
Да,прочетох за случая.Ади,ама те този стрелец светец ще го изкарат съседите бе Crossing ArmsМного кротък човек бил,а пък бащата-пийнал.Явно на много хора от блока им пречат децата.Изнервени и егоисти са станали всички.Ами дайте да си затворим децата вкъщи да не пречат.При нас съседите не смеят да кажат нищо на децата,тъй като семействата с малки деца сме мнозинство.Дори и шум да вдигат-ами деца са си,ще вдигат.

# 14
  • Талант на 2012,2013 г.
Задавам си вечният въпрос:"А те деца нямали ли са?" И не мога да си отговоря. Дали така биха се държали със собствените си деца?

Общи условия

Активация на акаунт