В какъв свят живеем?

• 12 963
  • 381
  •   1
Отговори
# 30
Делфина ,newsm10,и аз така и даже се канех да пиша нещо по повод притчата за слона и слепците и да цитирам мнение наGalina ,дето казва,че били мнозинство и сьседите не можели нищо да кажат.
Да,мен ме дразнят врещящи деца,крещящи мами,несьобразяващи се с никого.
Безпардонното дьржание е безпардонно и няма смекчаващи вината обстоятелства.
Да,има деца дето газят и рушат всичко наоколо,има родители дето казват"то е дете,какво искаш",има мьрморещи вьзрастни.Нити едните,нити другите са светци.
Когато бях малка и правех бели, винаги сьм си получавала заслуженото от родителите ми.

# 31
Като се съберат хора за пет села в три блока на площ един декар - е съвсем нормално да си пречат и да преминават отвъд ръба.

Не, не е нормално дори никак. Случката, която се обсъжда тук, не е нормална. И агресията, злобата и егоизмът не са нормални.
Само на мен ли ми прави впечатление мускулатурата и ланецът на татенцето? Ако някой такъв, че и почерпен дойде да ми срита вратата, какво - с ракийка и салатка ли да го посрещам?

А сигурно ти се струва нормално другия да ти замеря децата с чаши от терасата.Не казвам,че таткото е постъпил правилно,но пак казвам- онзи да се беше затворил у тях и да викне полиция,а не да чака на вратата

# 32

Когато бях малка и правех бели, винаги сьм си получавала заслуженото от родителите ми.
А ти защо реши,че тези деца,не получават заслуженото си???

# 33
Явно на много хора от блока им пречат кучетата. Изнервени и егоисти са станали всички.Ами дайте да си затворим кучетата вкъщи да не пречат.При нас съседите не смеят да кажат нищо на кучетата,тъй като семействата с големи кучета сме мнозинство.Дори и шум да вдигат-ами кучета  са си,ще вдигат.

Какви се струва това,а? Mr. Green

Ха дано,ама надали Simple Smile,сыдейки по темите на някои пораснали вече деца, по скоро не.

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 22:16 от Neroli

# 34
Явно на много хора от блока им пречат кучетата. Изнервени и егоисти са станали всички.Ами дайте да си затворим кучетата вкъщи да не пречат.При нас съседите не смеят да кажат нищо на кучетата,тъй като семействата с големи кучета сме мнозинство.Дори и шум да вдигат-ами кучета  са си,ще вдигат.

За кучетата си има закон ,че ако съседите ви не одобряват имането  ви на куче ,вие не можете да  си го вземете в къщи,а да се сравняват кучетата и шума и децата  Stop newsm78

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 22:24 от tanyatais

# 35
Явно на много хора от блока им пречат кучетата. Изнервени и егоисти са станали всички.Ами дайте да си затворим кучетата вкъщи да не пречат.При нас съседите не смеят да кажат нищо на кучетата,тъй като семействата с големи кучета сме мнозинство.Дори и шум да вдигат-ами кучета  са си,ще вдигат.

А? Нещо не сванах иронията ти?

# 36
  • София

Само на мен ли ми прави впечатление мускулатурата и ланецът на татенцето? Ако някой такъв, че и почерпен дойде да ми срита вратата, какво - с ракийка и салатка ли да го посрещам?

Само на теб вероятно. На мен ми направиха впчатление бинтованите му рани от огнестрелно оръжие.

Ако беше хилав и брадясал, щеше ли да му съчувстваш?
 Сериозно питам. Щото ако от това зависи мнението ти - ужас. Има мъже мускулести, понеже обичат спорта и им е приятно да се поддържат. Лошо няма. Делфина, помня те от кучешката тема, там ми направи страхотно впечатление, и аз като теб ненавиждам насилието. Малко съм изненадана сега.

# 37
Като се съберат хора за пет села в три блока на площ един декар - е съвсем нормално да си пречат и да преминават отвъд ръба.

Не, не е нормално дори никак. Случката, която се обсъжда тук, не е нормална. И агресията, злобата и егоизмът не са нормални.

Аз пък мисля, че и най-кроткият човек - ако му отнемеш жизненото пространство - може да те изненада с крайно агресивно поведение. Така е и при животните. Не оневинявам стрелеца, но за мен панелните комплекси са едно от най-лошите наследства от соца. А сега и както застроиха и мястото между старите блокове... Хората са като плъхове, хванати натясно...

# 38
Сега видях линка. Тоа - простреляният, хем дебеловрат, хем грозен, хем с ланец, хем почерпен, хем нахлул в чуждо жилище..
хмм.

# 39
  • София
jp, права си донякъде, но не съвсем. Градинката зад блока не е лично пространство. Тя е Общо пространство. Лично пространство е твоят апартамент. Мъка е по тия апартаменти, казвам го най-отговорно като софиянка, родена и израснала в панелни села. Но единствения начин да се справи човекът е... толерантност.

Имам пистолет, законен. Живях 6 години сама, купих си пистолет, регистрирах го, научих се да го използвам. Само ако някой нахлуе в моите 56 квадрата с цел да ми навреди, да ме нарани.  И само в тези 56 квадрата! Но не бих крещяла на децата зад блока, не бих ги замеряла с нищо през терасата и не бих стреляла срещу човек, който е дошъл да ме пита с какво ми пречи детето му.

И на мен ми пречат. Децата не, ама чалгарските купони на горния етаж много ми пречат, и клюкарят-съсед, дето "живее" на 30 см от входната ми врата и само слухти да чуе нещо интересно, и ония тикви, дето си хвърлят боклука от прозореца. Доста хора ми пречат. Ама не само че не и стрелям, но дори забележка не им правя. Защо?

Защото знам, че може би на тях им пречи домашната ми аеробика, гласът на Дженис Джоплин (той е само за ценители!) или шумния ни секс  Embarassed Толерантност и пак толерантност. Не сме виновни, че живеем в тия мравуняк. Но където свърши толерантността, почва насилието. А стигне ли се до насилие, вече няма знаение кой крив - кой прав.

Извинявам се на всички за дългия пост   bouquet

Последна редакция: вт, 04 май 2010, 22:57 от Flip Fantasia

# 40
jp, права си донякъде, но не съвсем. Градинката зад блока не е лично пространство. Тя е Общо пространство. Лично пространство е твоят апартамент. Мъка е по тия апартаменти, казвам го най-отговорно като софиянка, родена и израснала в тия панелни села. Но единствения начин да се справи човекът е... толерантност.

Имам пистолет, законен. Живях 6 години сама, купих си пистолет, регистрирах го, научих се да го използвам. Само ако някой нахлуе в моите 56 квадрата с цел да ми навреди, да ме нарани.  И само в тези 56 квадрата! Но не бих крещяла на децата зад блока, не бих гизамеряла с нищо през терасата и не бих стреляла срещу човек, който е дошъл да ме пита с какво ми пречи детето му.

И на мен ми пречат. Децата не, ама чалгарските купони на горния етаж много ми пречат, и клюкарят-съсед, дето "живее" на 30 см от входната ми врата и само слухти да чуе нещо интересно, и ония тикви, дето си хвърлят боклука от прозореца. Доста хора ми пречат. Ама не само че не и стрелям, но дори забележка не им правя. Защо?

Защото знам, че може би на тях им пречи домашната ми аеробика, гласът на Дженис Джоплин (той е само за ценители!) или шумния ни секс  Embarassed Толерантност и пак толерантност. Не сме виновни, че живеем в тия мравуняк. Но където свърши толерантността, почва насилието. А стигне ли се до насилие, вече няма знаение кой крив - кой прав.

Извинявам се на всички за дългия пост   bouquet

Да, ама това, което описваш, го осъзнаваш само на рационално ниво. На практика, при цялото ти усилие за толерантност, се успокояваш, че и ти дразниш тези, които те дразнят.

Не можеш да ме убедиш, например, че десет души могат да живеят щастливо на 50 кв.м. - пък ако ще всичките да са копия на Ганди.

Просто на човек си му трябва определен простор и като му липсва, става проблем.

Така или иначе, след като прочетох инфото от линка, мисля, че стрелбата е била при самозащита. Таткото е ритал стрелеца и му е избил зъб преди да си получи куршума. Тъй че не е ясно кой е жертвата и кой - виновника в тая история.

# 41
     Добре де, аз от прочетеното от линка разбирам,че бащата се е качил горе и е последвал ръкопашен бой.
            Значи,  38годишен бабаит, бие 52 годишен чичко пред вратата на собственото му жилище или дори вътре в апартамента му и  като гледам таткото на снимката, онзи другия и на 28 да беше ,пак не би имал шанс срещу него.
           Как да се защитим от нападение в собственото ни жилище и не е ли незаконно да биеш комшията??
     Таткото явно си е кибритлия по принцип и понеже е силен, значи неговото дете може да крещи, където и колкото си иска, ами и двамата не са в час.

П.П.  Flip Fantasia , обожавам Джанис Джоплин!   bouquet

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 01:20 от Муцунаta

# 42

За кучетата си има закон ,че ако съседите ви не одобряват имането  ви на куче ,вие не можете да  си го вземете в къщи,а да се сравняват кучетата и шума и децата  Stop newsm78

Ще одобряват те,ще одобряват,нали  казах че сме мнозинство... Joy

А забележката ми беше,че няма мнозинство и малцинство-има общоприети норми  и вьзпитаният човек се сьобразява с тях-не вдига шум от 2 до 4,не крещи,не руши,не драска по стените,поздравява сьседите,не хвьрля боклук извьн кофите,не пуши  на неопределените места и т.н. и т.п.
И като всички спазваме тези прости правила живеем по спокойно и по безстресово.Това е. Grinning

# 43
Флип, знаеш ли притчата за слепците и слона?

# 44

А? Нещо не сванах иронията ти?
Е,как пък не я схвана?Сравнението е за децата и кучетата.Няма явно разлика между тях.
А защо реши Нероли,че децата ни газят и рушат всичко безнаказано?Писах за вдигане на шум.Че то кое малко дете седи мирно и тихо?

Общи условия

Активация на акаунт