В какъв свят живеем?

• 12 955
  • 381
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
Да,прочетох за случая.Ади,ама те този стрелец светец ще го изкарат съседите бе Crossing ArmsМного кротък човек бил,а пък бащата-пийнал.Явно на много хора от блока им пречат децата.Изнервени и егоисти са станали всички.Ами дайте да си затворим децата вкъщи да не пречат.При нас съседите не смеят да кажат нищо на децата,тъй като семействата с малки деца сме мнозинство.Дори и шум да вдигат-ами деца са си,ще вдигат.
Дори и да е бил мъртво пиян бащата, комшията нали е бил трезв? Не съм чела статия, ако някой има линк - нека да пусне.

"А те деца нямали ли са?"
...или внуци?

# 16
Дали така биха се държали със собствените си деца?
Е,как ще се държат така.Техните са идеални.
Ей тука е един от големите проблеми на някои хора.Непоносимост към чуждите деца.
http://dimitrovgrad4u.com/index.php?topic_id=3739

# 17
Луда работа Sad Аз лично не съм от хората, които просто се възмущават. Ходя, разправям се, вкл. и по институции. И искам да ви кажа, че няма никакъв ефект. Системата ни е ужасно тромава, а като си търсиш правата, значи си лош. За съжаление света го правим ние, но само доколкото имаме власт за това. Всеки ден нещо ме втрещава - дали по ТВ, дали в моето ежедневие. Повечето хора са непукисти и не им дреме какво става под носа им.

# 18
  • софия
Не се изненадвам от нищо вече. NaughtyЗа съжаление и аз имам наблюдения,че
децата започват все повече да пречат и да дразнят хората,особено възрастните.

# 19
  • Стара Загора
В каква държава живеем . И лошото е ,че след известно време ще се забрави за случката .

# 20
УЖАС!Това е моят роден град,моят квартал и 4 блока зад нас!Направо съм настръхнала и се радвам ,че всички са живи !Говеда !И двамата ,и стрелеца ,и бащата и хората не реагирали на ставащото!" Ех,колко мъка има по този свят Господи!". Много ми е болно и жално за всичко ставащо наоколо,и въпреки че от 10 години живот в чужбина,и 2 в Пловдив се чувствам отговорна за ставащото там и около мен ! ooooh! ooooh!

# 21
И аз съм била дете.
И аз съм вдигала врява - както по етажите, така и под терасите.
Карали са ни се, гонили са ни, заплашвали са ни.
Но когато ходехме при родителите да се оплакваме, те само ни казваха да пазим тишина, когато е нужно и да потърсим друго място за игра.
Онзи, който е застрелял таткото, че е изрод - изрод е.
Но знаете ли как ме дразни това, че всеки втори "ходи и се разправя" и е силен и вилен.
Докато... Докато не се окаже, че онзи, с който е тръгнал да се разправя, е три пъти по-луд.
Не в държавата е проблемът, а в хората и безкрайно балканския ни манталитет.

Дано таткото се оправи по-скоро. Дано и онзи с пистолета бъде поставен на място от закона.

# 22
  • София
Ужасно е, нямам думи. Това е картинката навсякъде - хората са станали дребнави, злобни, агресивни. Всеки живее с идеята, че е само той на света. Така шофираме, така работим, така търгуваме, така си възпитаваме децата. Не знам, не знам защо са станали толкова злобни българите, особено в София, която само преди 10-15 години беше един спокоен, усмихнат град.

Вече имам чувството, че не живея сред хора, а сред вълци. Застанете за малко на улицата и погледайте лицата на минувачите. Мрачни физиономии, кисели и заядливи; главата е завряна между раменете в защитно-мизантропска поза; погледът е алчен и агресивен. Без оглед на възраст и пол.

Преди 4 години, като всяко младо момиче, бях убедена, че мястото ми е в родния град, където е купон, навалица и т.н. В момента с мъжа ми мечтаем да се изнесем на село - не малко градче, а село!!! Събираме пари за къща. Предпочитам да гледам домати и картофи. Честно ви говоря. А още нямам 30 години.

# 23
Като се съберат хора за пет села в три блока на площ един декар - е съвсем нормално да си пречат и да преминават отвъд ръба.

# 24
А пък една бабичка от нашия блок скоро ми се оплакваше колко тихо било...  Tired   Едно време, вика, шум, викове, сумати дечурлига играеха по цял ден лятото навън, а сега, вика, тихо... не играят ли вече децата?!?
Хора различни. Някои вече доста оскотели, с амнезия и прекалена нервност.

# 25
Това нещо не ми се вярва някак си. Къде се развива събитието?

# 26
Задавам си вечният въпрос:"А те деца нямали ли са?" И не мога да си отговоря. Дали така биха се държали със собствените си деца?
Имат,но те ходели да играят другаде... Rolling Eyes Или както каза бабата" Дръжте си ги вкъщи,аз мойте си ги изгледах" Sick

Това нещо не ми се вярва някак си. Къде се развива събитието?
Защо да не ти се вярва? Какво значение има къде се развива? Малко по-нагоре пуснаха линка,със статия за случилото се.
Аз бях там,още повече- току що се прибрирам от въпросния проблемен парк. Wink

# 27
  • София
Като се съберат хора за пет села в три блока на площ един декар - е съвсем нормално да си пречат и да преминават отвъд ръба.

Не, не е нормално дори никак. Случката, която се обсъжда тук, не е нормална. И агресията, злобата и егоизмът не са нормални.

# 28
  • Costa Rica

Не, не е нормално дори никак. Случката, която се обсъжда тук, не е нормална. И агресията, злобата и егоизмът не са нормални.
Само на мен ли ми прави впечатление мускулатурата и ланецът на татенцето? Ако някой такъв, че и почерпен дойде да ми срита вратата, какво - с ракийка и салатка ли да го посрещам?

# 29
  • София

Дори и да е бил мъртво пиян бащата, комшията нали е бил трезв?

Добър цитат.

Делфина, с ракийка и салатка - едва ли ще го посрещна. Но с пистолет - в никакъв случай. Все пак не е дошъл да ме изнасили или ограби, а за защити правото на детето си... на игра. Детска игра зад блока.

Общи условия

Активация на акаунт