В какъв свят живеем?

• 13 048
  • 381
  •   1
Отговори
# 45
Така,на няколко пъти спонемах,че реакцията на таткото не беше адекватна,НО пак казвам съседът го чакаше подготвен на вратата. Питам,защо не повика полиция? А тръгна да вади пистолет и да се саморазправя?

Neroli ,пак те питам,ти откъде реши,че тези деца са такива,които са оставяни да рушат,крещят и драскат по стените?
На въпросната случка бях свидетел,а по принцип казвам,терасата ми е на 30м от мястото.От 2-4 не можеш да видиш дете там,защото или спят,или мястото е такова,че в тези часове там е адската жега.След 16 до 22 децата иамт законното право,да играят,да вдигат врява,БЕЗ да нарушават обществения ред.Това го каза и един от полицаите снощи.На тези ми съседи,децата им пречат непрекъснато. Онзи ден две баби седяха на пейката срещу люлките,две дечица отидоха да си играят там и те ги изгониха.Не са им вдигали врява.

# 46
  • София
     Добре де, аз от прочетеното от линка разбирам,че бащата се е качил горе и е последвал ръкопашен бой.
            Значи,  38годишен бабаит, бие 52 годишен чичко пред вратата на собственото му жилище или дори вътре в апартамента, като гледам таткото на снимката, онзи другия и на 28 да беше ,пак не би имал шанс срещу него. Как да се защитим от нападение в собственото ни жилище и не е ли незаконно да биеш комшията??
     Таткото явно си е кибритлия по принцип и понеже е силен, значи неговото дете може да крещи, където и колкото си иска, ами и двамата не са в час.

Жалко. Потвърждава първия ми (тъжен) пост в тази тема. И все пак, що за хейтър би крещял на деца през балкона си, само защото играят? С две думи, агресията ражда агресия, насилието ражда насилие... Хора, които не могат, не искат да живеят заедно, да живеят в общество! Как да не се стигне дотам?

jp, наистина ме разсмя за Ганди! Готино беше, не знам защо не успявам да вмъкна цитата. Много се радвам на хора с истинско чувство за хумор!

Флип, знаеш ли притчата за слепците и слона?

Не. Но обичам притчи, така че сподели я!

PS и извинявайте за офтопика. Муцунке, малко хора обичат Джанис! Дори такива в напреднала фаза на болестта "Меломания" я намират за дразнеща. Много се зарадвах на поста ти! Поздравявам себе си и теб с  Half moon - страхотен завършек на вечерта  Hug

# 47
Ето я въпросната притча,но аз лично не схващам връзката с темата.Нероли може и да ни светне Wink.

# 48
Жалко. Потвърждава първия ми (тъжен) пост в тази тема. И все пак, що за хейтър би крещял на деца през балкона си, само защото играят?
Хайде стига, не е задължително да е "що за хейтър", че в осем и нещо часа вечерта, когато иска да си почине и да гледа новини под прозореца му да се разиграват сцени, наподобяващи един малък апокалипсис.
Както писах и в първия си пост - и аз съм била дете и помня какво чудо беше като се съберяхме повече от три деца - викане, пеене, смях - детска му работа. Заплашвали са ни, гонили са ни, карали са ни се - все съседи.
Но когато ходехме да се оплакваме на тати или мама, те само казваха да си намерим друго място за игра и че никой не е длъжен да ни търпи.
Как пък така баща ми, когато тогава беше доста голям мъжага, един път не отиде да се прави на голямата работа и да раздава правосъдие, само защото собствената му наследница и нейните викове не са били одобрени и боготворени от някой съсед?
Така че - трябва да се мисли много преди да идеш някъде да раздаваш юмруци, защото другият може да се окаже три пъти по-ненормален от теб...

П.П. В други теми се избивате да ръсите акъл, че родители, които ходят по кафетата, а децата им наоколо си играят - не били добри родители (и по-лоши определения даже), а тук изведнъж - друга песен!

П.П.П. Говорите срещу и неодобрявате насилието сред децата. А нима одобрявате чудния пример, който този татко им дава?
Ако не могат да получат нещо, да ходят да се разправят с неразбрания и лош тип. С юмруци.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 00:27 от Servallan

# 49
А? Нещо не сванах иронията ти?
Е,как пък не я схвана?Сравнението е за децата и кучетата.Няма явно разлика между тях.
А защо реши Нероли,че децата ни газят и рушат всичко безнаказано?Писах за вдигане на шум.Че то кое малко дете седи мирно и тихо?

Galina,извинявай,ама не помня да сьм те молила да говориш от мое име.
Не сравнявам деца с кучета,не сравнявам ябьлки с портокали,не сравнявам нищо.Подразни ме "сьседите не могат да кажат нищо,ние сме мнозинство".
Никой не реагира на това.Помислих,че ако заменя децата с кучета ще льсне по ярко абсурдьт,белким го усетите.Не сме на една вьлна явно.Ако ги бях заменила с мерцедеси,май нямаше да е толкова дразнещо,сбьрках,кучетата сега са поредните виновни за ужаса в който се живее в Бьлгария.

Девойки,прочетете пак думите ми,моля!Посочете ми кьде сьм написала за ВАШИТЕ деца.Не слагайте в устата на хората думи,които вие си мислите,че те си мислят.

Да,притчата е тази.Врзката с историята е ,че всеки вижда "слона" по свой начин.Момькьт с ланеца видял сьседа като досадник,обиждащ децата му,сьседьт видял момька като побойник-бабаит.Майката, разказваща историята оправдава единия и се вайка какви сьседи има,сьседите оправдават стрелеца...

Та винаги има и други "видели слона".Не  би било лощо и те да си кажат мнението за "слона".

P.S.
Servallan ,напьлно подкрепям мнението ти.

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 00:46 от Neroli

# 50
А,значи те е подразнило това,че сме мнозинство и съседите нищо не могат да кажат Laughing.Ами те трябва да се изпокарат с по-голямата част от живущите в блока.А пък колелото се върти.Тези които нямат малки деца сега ще имат внуци скоро.Те също ще вдигат шум и аз също нищо няма да кажа Wink.Добре,че са достатъчно интелигентни хора и разбират,че децата са си деца и най-малко те са виновни за напрегнатите времена в които живеем.Много хора са изнервени,но това не значи,че трябва да си го изкарват на играещите деца.Ами те това и трябва да правят-не да обсъждат Листопад на пейката.
А за гледната точка,да разбрах ти мисълта.Той може и да се е уплашил от бащата,но трябва ли да вади пистолет и да стреля?Има си полиция за тази работа.Откъдето и да го погледна,не мога да оправдая стрелящия.Ами можеше и да го убие.И да остави децата му сираци а той да гние в затвора.Това не е начин за справяне с проблемите между съседи.Бащата също не е прав в случая,но нямаше да стигне дотам ако съседа беше слязъл и поговорил като човек с родителите.Не да крещи и замерва от терасата.И то за да не му цапат колата.Много тъпа причина според мен.А такъв голям проблем направи.

# 51
Скандалът започва по много характерен за българите начин. 53 годишния Валери Д. започва да овиква децата, които ритат топка на детската площадка пред блока. Вдигнатият прах щял да му измърси паркираната наблизо кола. Подкрепяни от насядали пред блока бащи, децата си продължават мача. Тогава Валери започнал да ги замеря с предмети от втория етаж. Децата се разплакват, а родителят на едно от тях, Благой, видимо афектиран тръгва към жилището на Валери.

Вече няма да се притеснява за колата си .
Таткото бил грозен ,дебел и имал ланец все стабилни причини да получи куршум и да замерят детето му.

# 52
ЩО да не вярвам ,вярвам....със откачалки е пълен всеки квартал!!!!
И моя син като беше на 4 му викаше един хулиган,че риташе топка на игрището към 16 часа...след два дена пък го нарече него и друзята му,, гамени и изчадия''-е на моя като му пречерня и го награби въпросния  Crazy

забравих да кажа,че господина има две деца на нашата възраст Mr. Green

# 53
  • Costa Rica

Само на мен ли ми прави впечатление мускулатурата и ланецът на татенцето? Ако някой такъв, че и почерпен дойде да ми срита вратата, какво - с ракийка и салатка ли да го посрещам?

Само на теб вероятно. На мен ми направиха впчатление бинтованите му рани от огнестрелно оръжие.

Ако беше хилав и брадясал, щеше ли да му съчувстваш?
 Сериозно питам. Щото ако от това зависи мнението ти - ужас. Има мъже мускулести, понеже обичат спорта и им е приятно да се поддържат. Лошо няма. Делфина, помня те от кучешката тема, там ми направи страхотно впечатление, и аз като теб ненавиждам насилието. Малко съм изненадана сега.

Не одобрявам насилието, права си, но смятам, че всеки трябва да има право да се защити в рамките на дома си. За морала и на двамата участници, както и на околните зяпачи - ноу комент :mrgreen
Спам: Обожавам Джанис!

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 10:48 от Делфина фон Ю.

# 54
Светът винаги си е бил такъв какъвто е и сега.
И нас като деца ни гонеха от еднин двор в друг защото сме вдигали врява. Един съсед изкара нож на друг съсед защото гледал пошло жена му. Такива ми ти работи... Свят като свят.

# 55
Живеем в света, в който си създаваме. Нищо не оправдава насилието. Но всички тия случки се пораждат от неумението на хората да общуват помежду си в голямото село каквото е един блок. Всеки си гледа неговата истина и неговата гледна точка и за него тя си е валидна.

Ще дам един простичък пример. Имам една съседка с големи синове. На два три месеца - учтиво пита съседите ще имат ли нещо против да направят децата купон, който ще продължи до късно и ще бъде шумен. Пък в замяна на неудобството, което ни създава поема ангажимента да ги накара да свършат нещо по входа, което е  необходимо.

Тук по съседските теми много се вадят правилници, цитират се закони. Аз съм против това-щом се е стигнало до там няма връщане назад. По-добре да има разбирателство, но за да се случи трябва да се  работи по това от всички.

И друг пример ще дам. Преди няколко дни ми бяха запушили гаража и търсих шофьора, за да мога да изляза за работа. Намерух я във фризьорския салон в съседния блок. И освен, че не й стана неудобно ми се развика, че сега не можела да си мърда колата защото била с дете и не можела да обикаля да паркира на майната си. Оставих я звъннах на паркинги и гаражи да и дигнат колата. И аз отидох с такси на работа закъсняла и тя ще се набута да си плати глобата и кой печели от цялата работа -никой.

Когато се подхожда по този начин без разбиране на противоположната гледна точка и без разговор, а директно със скандал никога не е добър резултата според мен.

# 56
....явно света на неограничените възможностии не е привършил Mr. Green

# 57
Писах мноого,но ми изтече времето и загубих всичко.Сега ще ги напиша в няколко реда.Децата са такива,каквито си ги създаваме.Учат се от улицата,а учителите сме всички ние около тях.Няма толеранс към младото поколение-няма да има толеранс и към застаряващото.По-рано ни учеха на уважение към старците,в автобуса да им отстъпим място и т.н.на училище ходехме с умерено тежки чанти.Днес,в трамвая,под тежеста на 10кг раница чуваш зад гърба си:по-полека бе,гамен,буташ ме, и вместо да помогне на хилавото дете с тежката раница,добронамерения як чичка се пльоква на седалката.Или пък дете с гипсирана ръчичка ,увило се около крака на майка си,за да не падне,правостоящи,и ЦЯЛ трамвай седящи старци.бабето казва на хлапето-ох миличкото и до там,Детето остава правостоящо.............какво очакваме утре от това дете?Да ти помогне в беда?МОЛЯ????
Същите тия старчета с умиление се дундуркат с некое кученце,котенце,а на децата ни крещят обидни квалификации(същото това "гаменче' от входа,срещу една блага дума,утре може да и напазарува от кварталния магазин)
!!!.............какво искаме от децата ни?да са вързани на къс повод,с намордник,за някое дърво,докато ние си напазаруваме или придремваме на некоя пейчица на слънце?
Какво искаме от децата ни?Именно тези старчета разпродадоха детските площадки,застроиха кооперации,отнеха на децата правото да играят пред блока,като заляха тротоаритре и улиците с коли.Именно тези старчета закриха спортните съоръжение за младежта,разграбиха иразградиха парковете  въобще малкото пространства,на които децата ни можеха да играят.НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ТОВА МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ,което не знае що е нормална детска игра,поколение,което няма и най-малка представа от спокойно детство(насилие,престъпност,наркотици)

Знаете ли какво очаквам в най-скоро време(не се смейте,натам вървят нещата) Joy Преди да решите да си имате бебе,ще трябва да искате писмено разрешение от съседите си.В белите страни е така,само че по отношение на ДОМАШНИТ ЛюБИМЦИ и даване апартамента под наем.ЕЕЕЕЕЕЕ,ние сме феномен,за това издигаме в култ домашния любимец,а децата са си най-репресираната част от обществото ни!!Та така!
В този свят живеем ,и поне още 100 години ще е така.Оказа се,че ние пак сме балкански феномен-преход без карй  #Crazy

Последна редакция: ср, 05 май 2010, 09:58 от rosisd

# 58
  • Талант на 2012,2013 г.
Писах мноого,но ми изтече времето и загубих всичко.Сега ще ги напиша в няколко реда.Децата са такива,каквито си ги създаваме.Учат се от улицата,а учителите сме всички ние около тях.Няма толеранс към младото поколение-няма да има толеранс и към застаряващото.По-рано ни учеха на уважение към старците,в автобуса да им отстъпим място и т.н.на училище ходехме с умерено тежки чанти.Днес,в трамвая,под тежеста на 10кг раница чуваш зад гърба си:по-полека бе,гамен,буташ ме, и вместо да помогне на хилавото дете с тежката раница,добронамерения як чичка се пльоква на седалката.Или пък дете с гипсирана ръчичка ,увило се около крака на майка си,за да не падне,правостоящи,и ЦЯЛ трамвай седящи старци.бабето казва на хлапето-ох миличкото и до там,Детето остава правостоящо.............какво очакваме утре от това дете?Да ти помогне в беда?МОЛЯ????
Същите тия старчета с умиление се дундуркат с некое кученце,котенце,а на децата ни крещят обидни квалификации(същото това "гаменче' от входа,срещу една блага дума,утре може да и напазарува от кварталния магазин)
!!!.............какво искаме от децата ни?да са вързани на къс повод,с намордник,за някое дърво,докато ние си напазаруваме или придремваме на некоя пейчица на слънце?
Какво искаме от децата ни?Именно тези старчета разпродадоха детските площадки,застроиха кооперации,отнеха на децата правото да играят пред блока,като заляха тротоаритре и улиците с коли.Именно тези старчета закриха спортните съоръжение за младежта,разграбиха иразградиха парковете  въобще малкото пространства,на които децата ни можеха да играят.НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИЦИ НА ТОВА МЛАДО ПОКОЛЕНИЕ,което не знае що е нормална детска игра,поколение,което няма и най-малка представа от спокойно детство(насилие,престъпност,наркотици)
В този свят живеем ,и поне още 100 години ще е така.Оказа се,че ние пак сме балкански феномен-преход без карй  #Crazy

Именно заради тези старчета изживели своя живот прекрасно и съсипали този на други сега страдат децата ни... И те/децата/ го виждат! И как да ги учим да се отнасят с уважение към по-възрастните...?!? ooooh!

# 59
МИМИ 135,да ,докато си писала,аз редактирах част от поста си,виж!Така е,не чакай нищо добро от новото поколение.Ние сме чудесен пример за подражание,нема що,а изкаме от тях много повече от това,което им предлагаме .Е нема как да стане НЕМА

Общи условия

Активация на акаунт