Не мога да си доизцедя гърдите

• 2 007
  • 35
  •   1
Отговори
След като накърмя малката не мога да си доизцедя гърдата.Някой може ли да ми даде съвет как да го направя.Суче на 3 часа.

# 1
Ако изцеждаш след кърмене, без да имаш напрежение в тях, ще си докараш хиперлактация, което не е добре за теб Peace

# 2
MTV,
тя няма хиперлактация, има недохранено бебе... поне така беше преди 3-4 дни в една друга тема.

Нани-нани, сподели моля те как сте, оправиха ли се изхожданията на детето?
Сукане на 3 часа е прекалено рядко за новородено, а и така гърдите нямат достатъчно стимулация - все едно им казваш, че няма нужда да произвеждат толкова кърма и това ще доведе до намаляването й. Така че може и просто да няма какво да изцедиш...

Ако детето не е започнало да ака жълтeникаво, полутечно и обилно по няколко пъти на ден, ще е най-добре веднага да отидете на лекар. При всички случаи е хубаво да започнете по-често кърмене, на около 2 часа, от двете гърди на всяко хранене.

# 3
MTV,
тя няма хиперлактация, има недохранено бебе... поне така беше преди 3-4 дни в една друга тема.

Е това не ми стана ясно от питането в тази...а другата не съм я засичала Blush

# 4
Здравейте.Бебето ака по 4-5 пъти на ден зеленикаво на цвят като горчица и има някакви гранулки.Когато дойде време за кърмене ми потича кърмата и от гърдата от която не суче.Продължаваме с 3-часовото кърмене.Възможно ли е вече да има колики,понеже като почне да плаче,започва дасе свива и почервенява цялата.Благодаря Ви предварително.

# 5
А кога плаче?

Не ме питаш, но да ти кажа, че ако продължаваш да кърмиш на три часа и даваш само едната гърда на кърмене, следващата ти тема ще е: "Кърмата ми спира, помогнете", дано има кой да ти отговори тогава, защото не даваш индикации, че четеш какво ти се отговаря.

# 6
Давай да суче на два-два и половина часа, бебчето е много малко, за да суче на 3 часа. Давай и от двете гърди на едно сукане, като изпразни едната, предлагай и другата - от нея колкото иска, толкова.
Нормално е да почита мляко и от гърдата, от която не суче по време на кърмене.
Успех!

# 7
Пак съм аз.Днес бяхме на консултация и резултатите са +2см. и +900гр Grinning.Започнахме кърмене на 2-2,5 часа денем и на 3,5-4 нощем(общо взето сме на поискване).За сега това е от нас.Благодаря за съветите.

# 8
Пак съм аз.Днес бяхме на консултация и резултатите са +2см. и +900гр Grinning.Започнахме кърмене на 2-2,5 часа денем и на 3,5-4 нощем(общо взето сме на поискване).За сега това е от нас.Благодаря за съветите.
направо на поискване, не общо взето  Rolling Eyes. Предлагаш и двете гърди, за да не направиш беля. Аз също не съм запозната със проблемите от другата тема, затова ще ти напиша като MTV - изцеждаш само при напрежение, иначе ще си докараш хиперлактация.

# 9
Така и правя.Благодаря за съветите.

# 10
Здравейте , аз също сам кърмеща майка , и кърмя на 3 часа 14 дневната си дъщеря и също я кърмя само от едната гарда а другата я изцеждам с помпата ,така ми казаха в болницата и мои познати .Не знам как мога да я кърмя от двете гърди като тя на 15 минута заспива и няма сила която да я накара да се събуди.

# 11
Здравейте , аз също сам кърмеща майка , и кърмя на 3 часа 14 дневната си дъщеря и също я кърмя само от едната гарда а другата я изцеждам с помпата ,така ми казаха в болницата и мои познати .Не знам как мога да я кърмя от двете гърди като тя на 15 минута заспива и няма сила която да я накара да се събуди.

Крисиа, ако имате 8 кърмения на денонощие (което ще рече да се кърмите на 3 часа и нощем), детето не приема допълнително течности, има 5-6 обилно мокри памперси дневно и поне няколко наакани, пълни с жълтеникаво-кафява консистенция, можеш спокойно да продължиш да кърмиш от едната гърда на кърмене - има и такива деца, които се нахранват за по-кратко време и дори при по-рядко хранене от едната гърда. Все пак, тъй като вие вероятно все още не сте били на консултация и ти нямаш представа за наддаването, добре е да си внимателна и да следиш бебка да суче активно от гърдата, да не дреме на нея, да суче достатъчно често, за да може да получи адекватно за нуждите й количество мляко.Това, което не ми стана ясно,е какво правиш с изцедените количества мляко? Даваш ги като добавка или ги замразяваш?

# 12
Моят съвет е изобщо да не гледате часовника.
Ние първите 1-2 месеца сме се кърмили и през половин-един час понякога.  Crazy Знам, че е направо подлудяващо и сте като залепени с бебето, но в началото е така, няма как. Постепенно ще се нормализират нещата. За строг режим на хранене при кърмените бебета не може да се говори. Кърмата се усвоява от организма за час, час и нещо - доста по-бързо от адаптираното мляко. Затова и кърмачетата имат нужда да се хранят по-често. Друг е въпроса, че сукането успокоява и че първите месеци бебето има нужда именно да суче.

За предлагането на двете гърди -някои майки  предлагат само едната гърда на кърмене. (Ние бяхме така първата година. Сега вече суче и от двете.  Crazy )Самото бебе ще си покаже дали му  е достатъчно да суче само от едната гърда на кърмене. Просто се редуват гърдите. Ако се кърми само от едната на кърмене, другата не се изцежда - предлага се на следващото кърмене. Е, разбира се, винаги когато се почувства силно напрежение или болка от препълване, може да се изцеди малко, колкото да се облекчи състоянието. Към втория-третия месец лактацията ще се регулира и рядко се достига до препълване нагърдите.

За заспиването - не се притеснявайте, повечето мъници са така. Просто ще се кърмите по-честичко.  Crazy

Успех ви желая с кърменето! Това е най-доброто, което можете да направите за децата си. Peace

# 13

Крисиа, ако имате 8 кърмения на денонощие (което ще рече да се кърмите на 3 часа и нощем), детето не приема допълнително течности, има 5-6 обилно мокри памперси дневно и поне няколко наакани, пълни с жълтеникаво-кафява консистенция, можеш спокойно да продължиш да кърмиш от едната гърда на кърмене - има и такива деца, които се нахранват за по-кратко време и дори при по-рядко хранене от едната гърда. Все пак, тъй като вие вероятно все още не сте били на консултация и ти нямаш представа за наддаването, добре е да си внимателна и да следиш бебка да суче активно от гърдата, да не дреме на нея, да суче достатъчно често, за да може да получи адекватно за нуждите й количество мляко.Това, което не ми стана ясно,е какво правиш с изцедените количества мляко? Даваш ги като добавка или ги замразяваш?
Изцеденото мляко го замразявам , ние наистина имаме 8 кърмения и всички останали неща които си изброила , само акото понякога е леко зеленикаво  което ме притеснява малко иначе си ако на всяко хранене.

# 14
Криси, как би определила струята на потичане на млякото - силна ли е, слаба ли е, усещаш ли гърдите си много пълни преди кърмене? Ако е така, възможно е бебето да приема твърде много мляко наведнъж, това мляко трудно се обработва и затова може да има зеленикави изпражнения. Затова не е много добре да изцеждаш по много мляко от гърдите. Изцеждането стимулира млекопроизводството и ще си сигурна, че има и повече от достатъчни количества за бебето, но ако то суче добре, наддава добре, тази свръхстимулация няма да ти е нужна... Не е лошо да се премери бебката колко е наддала и ако всичко е нормално, да почнеш да намаляваш изцедените количества...

Общи условия

Активация на акаунт