САЩ

• 26 463
  • 191
  •   1
Отговори
# 60
  • Down south
Обидно подценяване? Това пък защо?
Разбира се, че там има почти всичко. Могат да се видят неща и посетят места, които реално, много хора няма как да видят или посетят.
Това тук, обаче е различно, предполага се, че би трябвало да е дискусия или греша? Риторичен въпрос.

# 61
Аз засега само ще се зачудя защо е това обидно подценяване на youtube, предвид, че там има хиляди видеа, на най-различни влогъри от всякакви националности, които дават информация за каквото ви хрумне от първа ръка. Тази информация на присмехулната съфорумка й е практически невъзможно да синтезира и набере от собствената си клавиатура. Така че youtube казва много повече, отколкото тя някога изобщо би могла да каже в този форум. Сега, друг е въпросът дали тя си въобразява, че нейната гледна точка е най-правилна и меродавна.

Сигурно са стотици хиляди, да не кажа милиони. Повечето от тях фейк, заблуждаващи, даващи невярна
информация, остарели.
Ти как по-точно ги отсяваш и колко време ти отнема това?

# 62
Добре, кое не е фейк?
Алтернативните медии обвиняват етаблираните, че са фейк, и обратното. Излиза, че ако човек лично не преживява нещо, не може да има доверие на нищо. Това обезсмисля и всички форумни теми априори, защото, нали, в тях пишат анонимни фейкаджии. Включително и авторът на настоящата тема.

Пък като си говорим за фейкове и САЩ, ще кажа само 2 думи от последните дни: Белите каски. И повече няма да коментирам.

А това сигурно е в същата връзка.
https://www.dnes.bg/world/2018/04/12/razuznavatelni-samoleti-na- … strov-krit.373367

Особено ми харесва това: Тереза Мей нямало да пита парламента, за да се включи в демократичното нападение. Нито пък Тръмп ще пита ООН, за да го извърши.

Последна редакция: чт, 12 апр 2018, 13:28 от Анонимен

# 63
Цитат
Добре, кое не е фейк?

Това наистина е интересен въпрос.  Фейк означава пропаганда междудругото. В момента тук
почти всички медии правят това. Нужно е сериозно ниво на критическо мислене, за да се отсее пропагандата от
истината. И пак не е лесно. САЩ живее от доста години не в капиталистически строй, а в корпоративен такъв.
Който пък е пагубен за държавата и света като цяло.

# 64
Е той Маркс го предвиди. Не ми харесва, че се оказа прав. Сценариите от корпоративните SiFi антиутопии не са нереалистични.

Но като говориш за фейковете, излиза, че "обективната" информация е абсолютно субективна - според това, кой как отсява фейк новините. В този смисъл няма смисъл да се обиждаме на "фейк", защото като аргумент можем да изложим единствено "критичното си мислене" и...шестото си чувство.

# 65
Аз също съм гледала САЩ само на картинка, дет се вика. Комуникирам с доста американци заради фотографията.
Почти целият ми стаж е минал в американски фирми на българска почва (и все се чудя защо поне едни не ме пратят на командировка за 2-3 седмици да видя свят, ма няма и няма Grinning).
Харесват ми някои вътрешни политики - легализирането на гей браковете, например.
Харесва ми относителната лекота, с която би могъл да се стартира бизнес (или поне така съдя от въпросните хора, с които си говоря в интернет). Също повечето жени, които следя, не работят и хоумскулват, което ми допада. Обаче са много религиозни, което хич не ми допада, да не кажа, че ми е откачено Simple Smile)
Не ми харесва безумното майчинство от няколко седмици. Даже се сещам за една обява, за Чикаго, технологична компания (като се надявах да ме изтеглят за ЗК, следях обяви, защото я си ме искат във фирмата, я не, като трябва да ми плащат 5 пъти повече на американска почва Grinning) - "имаме много добър социален пакет - платено майчинство 3 месеца", малко по-надолу "можете да водите домашния любимец в офиса". Значи на домашния любимец може да му липсвам и да си прекарва времето с мен в офиса, ама на бебето ми няма да му липсвам и на 3 месеца да се оправя...жестока логика:)
Дървените къщи ми харесват, фотогенични са. Grinning Харесва ми и tiny house movement, много изобретателни решения виждам за 12-15 квадрата къщички:)))
Аз, в крайна сметка, със сигурност бих живяла там, ако имам възможността да замина. Ама няма да раждам друго дете, освен ако има опция доходът на мъжа ми да е достатъчен и аз да си правя някакъв мой бизнес или хич нищо да не правя Grinning

# 66
Е той Маркс го предвиди. Не ми харесва, че се оказа прав. Сценариите от корпоративните SiFi антиутопии не са нереалистични.

Но като говориш за фейковете, излиза, че "обективната" информация е абсолютно субективна - според това, кой как отсява фейк новините. В този смисъл няма смисъл да се обиждаме на "фейк", защото като аргумент можем да изложим единствено "критичното си мислене" и...шестото си чувство.

И логиката най-вече, която е резултат на критичното мислене.
"Тъпите американци" се оказаха не толкова тъпи и взеха че избраха Тръмп за президент и сега
корпорациите все още не могат да го махнат, въпреки неистовите им опити.

# 67
  • Русе
Тръмп за президент и сега
   Що така рязко си мени политиката и в крайна сметка все същото се прави.  Подвиха опашка преди няколко месеца и сега отново се върнаха да защитават нечии права уж. И все един и същи сценарий.Явно от един и същ диригент, който Тръмп уж не бил слушал.

# 68
Еовин,

Естествено не всичко е цветя и рози тук. Има си плюсове и минуси
както навсякъде. Разбира се заплата по 5 за същата работа си е
доста привлекателна опция. Убеден съм че въпросната фирма има
възможности за работа от вкъщи понякога, което си е значителен плюс.

Как така са много религиозни, а нямат морал в същото време според други?Simple Smile

# 69

"Тъпите американци" се оказаха не толкова тъпи и взеха че избраха Тръмп за президент и сега

Логиката пък е най-субективното нещо - всеки адвокат ще ти го каже.
За Тръмп аз, като много хора, имах големи надежди. Но той се пречупи още малко след изборите и промени диаметрално основни свои предизборни идеи. Колкото и да се гъне, Дълбоката държава си му дърпа конците. Степените му на свобода са силно ограничени. Затова сега е тази истерия към Русия - защото продължават да му клатят президентството с "руската връзка". Дано да не вкара света във война, докато си опазва стола в Овалния кабинет.

В САЩ не съм била, имам роднини и приятели, с които редовно поддържам контакти. В Юга живеят основно. Затова ми е любопитно някой да разкаже как е животът в други части. Като цяло ми харесва страната (доколкото може да се говори за една страна предвид големите разлики между отделните щати), а и самите американци - допада ми това директно и ориентирано към действието отношение към живота (с уговорката, че всичко все пак е индивидуално). Не ми харесват много неща, все свързани с това, което каза и Алекс: сянката на големите корпорации: като се започне от ГМО и храните с глюкозо-фруктозен сироп и се стигне до вътрешното следене и агресивната външна политика.

Последна редакция: пт, 13 апр 2018, 08:11 от Анонимен

# 70
Black_Sapphire,

Логиката е сила, често и казват common sense. Хайде да не
намесваме адвокатите, please.

Тръмп не се е пречупил, просто коалицията срещу него е много
силна. Същата включва много, които се водят републиканци.

Аз може да се каже че съм бил почти навсякъде, кое по-точно
те вълнува?Simple Smile

# 71
Алекс, и аз не обичам адвокатите, обаче те са пример как с логика могат да се докажат всякакви неща. А "здравият разум" за тебе е един, за мен може да е съвсем друг. Ето сега, например, за тебе сигурно е здрав разум, че Асад е обгазил няколкостотин души, а за мен - че Белите каски лъжат (както много пъти досега, доказано - поне да имаха срама да ползват различни статисти в театралните си постановки!), че най-вероятно атаката е дело на самите джихадисти от Армията на Исляма, и че за огромно съжаление САЩ подкрепя тези джихадисти. Изобщо, казвам го с болка на сърце (защото винаги съм харесвала Щатите), САЩ имат навика да подкрепят и дори създават истински чудовища в опитите си да прокарват своите интереси в други части от света. Талибаните, Ал Кайда, настоящите "умерени опозиционери" в Сирия. Но за много хора това е руска пропаганда, хибридна война, дългата ръка на Путин. Кой крив и кой прав? Няма как да се каже с пълна сигурност. А иначе доказателства много. И всичките са common sence (за пред когото хващат дикиш). Ако ти кажа, че в момента CNN нищо не струва като медия и журналистика пред някои руски пропагандни медии като Sputnik, ще ме сложиш веднага в групата на путинофилите. Смешното е, че не мога да трая Путин, нито това, което причинява на руснаците. Но колкото повече англосаксонската пропаганда хвърля цялата вина за собствените глупости на Запада върху Путин, толкова повече зорлем тикат мислещите хора като мен към позиции, припокриващи се с декларираните от въпросния. Не че Путин е велик демократ и човеколюбец, просто демокрациите в света отстъпиха от демократичните си пътища. Иронично, нали?

Интересно ми е всичко - лични истории, неща от бита, храната, такива работи. Моите роднини са в сравнително малко градче в един от Южните щати. Битът им е сравнително пасторален и доста се припокрива с това, което съм гледала по филмите. Но винаги, когато си говорим, се държат внимателно и гледат да избягват определени въпроси, даже понякога директно ме предупреждават, че всичко се следи. Вярно ли е това или е просто някаква нашенска параноя?

# 72
  • София - Рим и обратно
На мен ми направи силно впечатление как се държат като навити пружинки. Просто като едни добре обучени кучета. В което може би няма нищо лошо, просто нашият манталитет е доста по-различен, за мен много "по-жив" от техния. Странно ми е да попитам в супермаркета къде са превръзките, а служителката настоятелно да ме пита как съм и как е денят ми, защото не съм й отговорила първия път Joy..

# 73
Black_Sapphire,

Не знам от кои си, но поне пишеш доста грамотно. Иначе е несериозно това за химическото оръжие при условие, че много
други държави също осъдиха Асад и Путин за това.
Все  пак те си имат хора там, които веднага докладват какво
става.
Сега очаквам да напишеш и за Скрипал нещо подобно.

Не знам дали се следи всичко, те да не са престъпници
че толкова се притесняват от това?

# 74
  • Русе
  Sweat Smile  Това някаква дискриминация ли е. От нашите ли си или си от другите! Въпросът е по-рождение ли си дефинируем.

Общи условия

Активация на акаунт