Първото ми впечатление още на летището докато чакахме да минаваме проверката на емигрейшън служителите, огромна зала, пълна с народ, постоянно прииждат нови хора от кацналите полети, не вървеше никак бързо. Имаше служители, които ни разпределяха постоянно в опашки според това кое гише работи, всички много спокойни и с внимателно отношение.
На Емпайър стейт билдинг се качвах два пъти, който е ходил знае за какви асансьори става дума, които се движат нагоре - надолу и спират на различните етажи, асансьорите се обслужваха от служители, които ги пускаха и спираха, също спокойни, усмихнати, никакво напрежение. Върви народ, без спиране.
И не само обслужващите са спокойни, хората също. 2 седмици бях в Манхатън, не видях някой да бърза - на улицата, в магазин, на пешеходна пътека.
А трафика на магистралата и движението там - още не мога да повярвам, че съм видяла подобно нещо.
. Точно както София не е България... Предполагам, че има от всичко в щатите. Мен ме впечатли огромният контраст между Манхатън и съседните райони.

. Обаче беше мноооого яко и вкусно. Просто си заслужаваше преживяването.