Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са основните принципи на диетата на д-р/проф. Байков?
Какви са препоръчителните храни, количества и честота на хранене в диетата на д-р Байков?
Какви са типичните резултати от първия етап на диетата на д-р Байкова?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са основните принципи на диетата на д-р/проф. Байков?
Диетата на д-р Байкова и проф. Байков се основават на разделно хранене, където въглехидратите и протеините се консумират отделно. Те предлагат различни режими, включително млечни дни, белтъчни дни, въглехидратни дни и почивни дни. Режимите се редуват в определен ред, като се спазва стриктна диета в определени часове с определени видове храни. И двамата наблягат на важността на спазването на часовете за хранене и последователността при ядене.
-
Какви са препоръчителните храни, количества и честота на хранене в диетата на д-р Байков?
Диетата на д-р Байков включва различни видове храни въз основа на режима. Някои от тях включват кисело мляко, ябълки, краставици, домати, чушки, риба, яйца, сирене, оризови бисквити , моркови , банани , череши , сливи и мед. Препоръчителните количества храна по време на диетата на Байкова включват до 4 кофички кисело мляко на ден в млечния ден, около 200-300 грама зеленчуци във въглехидратния ден и порция протеин, като например пилешко месо с размер колкото вътрешната страна на ръката ви, в протеиновия ден.
-
Какви са типичните резултати от първия етап на диетата на д-р Байкова?
-
Какви са предизвикателствата и стратегиите за успешно спазване на диетите на д-р Байков и проф. Байков?
-
Какви са режимите, които се споделят във форума?

Пожелавам ти да постигнеш желания резултат, в поставения от теб срок!
Имам много килограми за сваляне. Никога не съм мислела, че може на мен да се случи, но ето. Висока съм 168, 85 кг, на 36 години. Между 20-те и 30-те си години съм била между 50-58 кг. Имам около 10-годишен опит във фитнеса. Имаше периоди, в които спортувах по 5 пъти в седмицата и бях изваяла наистина перфектно тяло. Казвам това не за да се хваля, просто за да подчертая драматичната разлика. Преломът се случи с първата ми бременност. Качих 18 кг. По време на бременността бях с гадене чак до края и зарязах всякакъв спорт. После не се върнах в залата, не се захванах сериозно да ги сваля и така си останаха. Последваха още две бременности, с които качих по-малко, но се добавиха. Сега съм с три малки деца (4г, 2г, 1г). С тях съм по цял ден, всеки ден, не ходят на градина. Сложното е, че съм изцяло отдадена на тях и много заета. Много трудно бих намерила време за спорт. Имам крос-тренажор вкъщи, но единствената възможност е да стана многo рано сутринта, което означава пък да се лиша от и без това недостатъчен сън. Движение не ми липсва, по-скоро по цял ден съм на крак и нямам време да седна, но все пак не е спорт. От друга страна заради децата и мъжа ми постоянно готвя и ми е трудно и за себе си нещо отделно да приготвям. В това отношение диетата на д-р Байкова ми се струва по-лесно изпълнима. Иначе миналото лято имах помощ от майка ми за три седмици и със спорт и диета успях да сваля 7 кг за три седмици, но после пак се върнах към старото ежедневие и ги качих. Така, извинявам се за дългите обяснение. От днес започвам, дано да издържа. Ще бъда на кисело мляко и краставици днес. Още не съм закусила, но да се похваля че правих палачинки, както по традиция в неделя и устоях на изкушението. 

Пожелавам да си изкарате прекрасно на кръщенето, тази седмица. Много обичам такива събития. Не си ме питала мен, но ще споделя че използвам едно приложение Asana Rebel за йога вкъщи. Обаче йогата е доста силова и ми допада. За съжаление, не го използвам достатъчно често. Обещала съм си да бъда по-стриктна през юли, като ще ходя на тренировки в зали, и ще правя упражнения и вкъщи.