WIZZ AIR - 30

• 74 562
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
  • Италия
Здравейте на всички!
Да споделя и аз опита си от тази вечер, за да бъда полезна на всички пътуващи. Трябваше  да летя от Неапол за София с дъщеря ми. Преди две седмици обаче тя се зарази с варицела. Предупредих педиатъра и', че имаме билети за полета ни тази вечер още тогава. Каза ми, че няма проблем, детето ще може да пътува. Вчера специално отидохме на контролен преглед и аз поисках сертификат от лекаря, защото знаех, че ще ми го поискат от летището. Педиатърът ме увери, че няма нужда, детето не е вече заразоносител и може да пътува,  но не ми издаде документа.
Да, ама не! Още на чек-инга момичето ме попита от какво са петната по лицето на дъщеря ми. Обясних и'.  Каза ми, че трябва да представя сертификата от педиатъра. В крайна сметка не излетяхме и трябваше да презаверя билетите за следващия полет, който е в събота. Естествено срещу необходимото заплащане.
Не тръгвайте без необходимите документи от лекар, когато това е необходимо!

# 646
  • София
За пръв път правя резервация през сайта на Уиз. Нещо видяла-невидяла, но в крайна сметка избрах плащане по банков път. Има ли нещо, което трябва да знам предварително?

# 647
  • sf
Просто трябва да внимаваш като попълваш вносната бележка. Предвиди си и пари за таксата.

# 648
Прегледах сайта, правилно ли разбрах ,че двете ми деца на 17г и 11г , могат да летят сами?

над 16 години
цена за възрастен
Могат да носят пълна отговорност за дете
могат да придружават група от най-много 10 деца

Значи могат.

# 649
  • sf
Супер, мерси 🤗

# 650
Здравейте!
И аз с едно питане за банковите преводи. Платих днес резервация от снощи чрез он-лайн банкиране, но тъй като беше следобед, ми изписа вальор с утрешна дата. Дали ще ми отменят резервацията и ще решат, че в срока /който изтича нощес/ не съм платила, след като датата на нареждането ми е днес? Някой ако има подобен опит да сподели.
Благодаря!

# 651
Здравейте!
И аз с едно питане за банковите преводи. Платих днес резервация от снощи чрез он-лайн банкиране, но тъй като беше следобед, ми изписа вальор с утрешна дата. Дали ще ми отменят резервацията и ще решат, че в срока /който изтича нощес/ не съм платила, след като датата на нареждането ми е днес? Някой ако има подобен опит да сподели.
Благодаря!
Няма да е отменят - изчакват няколко дни да постъпят парите.

# 652
Благодаря Мимии, успокоих се!

# 653
  • Варна
Здравейте - ние ще се връщаме другия понеделник с Уиз от Меминген, Германия - полетът е в 7:45 часа, а трябва да тръгнем от апартамента в самия град Меминген (ще бъде преди 7 часа сутринта). Дали знаете колко ще ми струва такси до летището? И някой дали е ползвал, да ме насочи към конкретна компания?  Мерси предварително!

# 654
  • София/Хамбург
Можете да го сметнете лесно. Проверете по гугъл колко е разстоянието с автомобил между жилището и паркинга на летището. Умножете разстоянието по 3 Евро, за всеки случай. Това е най-скъпият варинат. Най-веротяно на км цената е 2 - 2.50 Евро. В Берлин за градската зона е 2.50, извънградско мисля че ставаше вече 2 Евро. Но вие си сметнете по 3 Евро на км, за всеки случай.

# 655
  • Варна
към 7км. е някъде, а имат ли такса за викане на адрес/в точен час?

# 656
  • София/Хамбург
Поне в Германия не знам дали има нещо такова. Има първоначална такса, която за всеки град е различна, но няма как да е повече от 5 Евро. С други думи, повече от 25 Евро не би трябвало да очаквате.

# 657
  • София
Предварително се извинявам за глупавия въпрос.
Цитат от Уиз: "Когато извършвате банковия превод, посочете кода за потвърждение в първото поле за коментари. Ако има и допълнителни полета за коментари, посочете първото име на първия пътник. Ако е налице само едно поле, въведете ЕДИНСТВЕНО кода за потвърждение. Ако информацията, въведена в полето за коментари, не отговаря на информацията по резервацията, тя ще бъде анулирана."
Сега се сетих, че полетата бяха две и аз написах и кода, и името на първия пътник в едното поле, а не ги разделих според указанията. Дали ще ми анулират резервацията?

# 658
Не Simple Smile Важното е да си написала кода за потвърждение.Останалото не е нужно

# 659
  • До морето
Здравейте, утре летим София-Меминген, четат ли бордните карти на приложението на Уиз или трябва да ги разпечатвам?

Общи условия

Активация на акаунт