"Обичам" Топлофикация 3

• 47 279
  • 752
  •   1
Отговори
# 420
Около 10г. са водомерите, не съм сигурна. Да ми е за урок. Да гледам. Да си имам и късмета. Надявам се другата година, да няма изцепки. Мисля, да уведомя топлинния счетоводител, когато сменя водомерите, макар  фирмата да праща инфо до топлофикация и водата, до тях не праща. И друго да питам, другата година като правя ремонт на банята, трябва отново да извикам за пломба, защото ще се сменят и тръби? При смяна на радиаторите, изчаквам да минат да ги отчетат, сменям и после ги викам да премястят топломерите?

# 421
Явно ще черпите Топлофикация с топлата вода на база!
Не Топлофикация, а съседите. 1 кубик ще е по-евтин.

# 422
Звъниш им и казваш, че ще сменяш тръбите в банята,  уговаряте се кога да дойдат да ти пломбират водомерите наново идват и пак пломбират.
За каква фирма говориш, софийска вода ги пломбира и те си се уведомяват каквото трябва.

# 423
на общ водомер сме. и там е проблем, повечето не искат на искат индивидуални сметки към вик.
 СВ не искат да дойдат да ми сменят водомерите, защото реално не съм им абонат, нямам партида, та за това външна фирма, която да им подаде инфо.

# 424
Ако нямаш партида и абонатен номер как ще те засичат тогава. Външната фирма и да подаде инфо, те пак ще си засичат само общия водомер.

# 425
така каза фирмата. идея нямам, но ще разбера.

# 426
Добре, де, Топлофикация минава веднъж годишно, Соф. вода на всеки 2-3 месеца. Откога ги няма тези водомери, та чак сега се разбира!
А, сега видях, че нямаш партида в Соф. вода. Странно! Ами открий си! Сложи си водомери и си плащай по тях. Другите да правят и плащат каквото си искат.

Външната фирма, в случая Топлофикация, не подава показанията от водомерите в Соф. вода! Тя засича водомера за топла вода за себе си и изчислява колко топлина е подала за подгряване на водата на съответния абонат.

# 427
Софийска вода, топлофикация и топл. счетоводители си обменят инфо или поне СВ уведомява другите. Правих ремонт и им звънях, че трябва да се махнат пломбите, за да се сменят тръбите, като дойдоха да ми слагат новите пломби бяха проверили, че и водомерите ми изтичат след няколко месеца, смених и тях, казаха ми, че те уведомяват, проверих бяха уведомили за смяната на водомерите.

# 428
За смяна на водомерите се уведомяват, за изразходваните кубици - надали. Всеки си отчита и си таксува това, което лично е отчел. Иначе няма да минават всички за отчет!

# 429
За смяна на водомерите се уведомяват, за изразходваните кубици - надали.
Точно така, за показанията Софийска вода  не уведомяват Топлофикация (съответно топлинния счетоводител).

# 430
Дойде и нашата изравнителна сметка. Направо ужас! 750 лв за топла вода. Сметката е на база, защото се оказа, че водомера е спрял. Никой не ме е уведомявал, че трябва да се сменя, изтича му годността и не знам си какво. Не помня от кога са. Не знам кога е спрял, защото не му светя. Редовно проверяват лично показанията служителите на Софийска вода, но и те не са забелязали явно. Има ли как да се оплача и да поискам да изискат данните от Софийска вода, които са идвали на всеки 3 месеца и идваха последно през март и да ме пишат на база само за месеците от март насам. Дали изобщо има смисъл и дали ще има ефект?

# 431
Дойде и нашата изравнителна сметка. Направо ужас! 750 лв за топла вода. Сметката е на база, защото се оказа, че водомера е спрял. Никой не ме е уведомявал, че трябва да се сменя, изтича му годността и не знам си какво. Не помня от кога са. Не знам кога е спрял, защото не му светя. Редовно проверяват лично показанията служителите на Софийска вода, но и те не са забелязали явно. Има ли как да се оплача и да поискам да изискат данните от Софийска вода, които са идвали на всеки 3 месеца и идваха последно през март и да ме пишат на база само за месеците от март насам. Дали изобщо има смисъл и дали ще има ефект?
Не мисля, че ще има ефект. Ваше задължение е да си следите и при неизправност да ги уведомите.
Колко човека сте в имота?

# 432
  • Sofia, Bulgaria
Някой получил ли  си е изравнителните за парното вече?  Аз още чакам..  Понеже за първа година съм в жилище с парно, някой може ли да ми каже дали тези изравнителни сметки са адекватни и има ли възможност изобщо за възстановяване на някакви пари? Сметките през зимата  ми изглеждаха страшно високи и се надявам да има какво да връщат.

# 433
От 22 г. сме на ТЕЦ, досега всички сметки са били адекватни. Но все пак зависи какво очаква човек.
Май от около 2 седцмици започнаха да пращат изравнителните, чакайте я скоро.

# 434
Нашата се появи в акаунта ми на сайта на Техем още на 1юли. По пощата още не е дошла. Сметките са си съвсем адекватни.
Как така искате да ви се връщат пари без да знаете каква е сметката и дали има нещо нередно?

Общи условия

Активация на акаунт