Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 10 апр. 2018, 14:01 ч.

"Обичам" Топлофикация 3

 • 29 423
 • 485
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 292
Увеличават, да hence въпроса ми от снощи. Колкото и да е различен радиатора по вид на средата има УРЕД

# 46
 • Мнения: 38 964
Според мен се увеличава, ако сложиш нещо сериозно - радиатор, лира. С тези подръчни средства силно се съмнявам, че има разлика.
И в крайна сметка пак всичко остава в сградата и влияе на общото ѝ затопляне, съответно и положително в/у останалите, защото не е нужно те да пускат повече индивидуалните си уреди.

# 47
 • Мнения: 292
Извинявай пиша за последно, това е радиатор и разлика има. Разбирам, че си имаш мнение, но не съм съгласна.

# 48
 • София
 • Мнения: 7 753
Извинявай пиша за последно, това е радиатор и разлика има. Разбирам, че си имаш мнение, но не съм съгласна.
Първо питаш, после - едно си баба знае, едно си баба бае.
Имаш количество вода, което минава през тръба с капацитет Y. Каквото и да добавиш около тази тръба (освен допълнителни тръби или съдове), водата, която ще преминава през тръбата, си остава Y. Така че няма как да се увеличи подаденото от Топлофикация. Да не говорим, че в абонатните станции има зададена температура на водата, която се подава по жилищата и тя не зависи от това кой какви пластини си е увил около тръби/радиатори/лири и т.н.

# 49
 • Мнения: 38 964
По-скоро си разсъждаваме Simple Smile вероятно си права, ако нещото е с голяма площ.
Не пречи тя да си пусне сигнал.

# 50
 • Мнения: 292
Това да не е софийска вода. Имам вода У, която носи енергия Х, изразяваща се в температура с определени градуси, а абонатната си има парнаджия, който променя температурата всеки няколко дни. Иначе съсед Z,  който е оставил отворен прозорец посред зима ще използва енергията на всички.

# 51
 • София
 • Мнения: 1 081
Не те разбрах. Но парнаджиите мисля отдавна са заменени с едни джаджи на фасадата, които отчитат температурата навън и  определят температурата на топлоподаването в абонатната.

Аз пък съм си сложила станиоли зад радиаторите!

# 52
 • София
 • Мнения: 7 753
мама Меца, не казвай, че ще те докладват ей сега Simple Smile
Jolinar, като (си мислиш, че) знаеш отговора, защо питаш?
Това ми напомня страшно на оня виц за ада и българите в казана. Около тях нямало дявол, който да ги пази, и като питали защо - Ами, един като тръгне да излиза и останалите го дърпат надолу.

# 53
 • Мнения: 2 284
Давам малко информация преди да почнете да питате как такива малки сметки. Не ползваме парно вкъщи. Не е пускано, освен в началото на отоплителния сезон. Сметка януари - 28лв. и стотинки, сметка февруари 32лв. и стотинки, сметка март - 47лв. и стотинки. Някой може ли да ми обясни как се вдига сметката с почти 10лв. спрямо януари? Не ме топли особено това, че някой ден ще ми върнат парите (едва ли, то на тях все има да им се додава нещо), топли ме това, че сега ми взимат парите и не могат да ми обяснят защо.
Да, а и съм го написала по-горе, цитирайки самата Топлофикация. Те начисляват прогнозни сметки и такса сградна инсталация, не спрямо предходния месец, а спрямо същия месец от предишния отоплителен сезон.

# 54
 • Мнения: 38 964
Това да не е софийска вода. Имам вода У, която носи енергия Х, изразяваща се в температура с определени градуси, а абонатната си има парнаджия, който променя температурата всеки няколко дни. Иначе съсед Z,  който е оставил отворен прозорец посред зима ще използва енергията на всички.
При нас не е така. Щом си наясно с положението при вас и е явно нарушение, не разбрах какво всъщност ни питаш, направо подавай сигнал Hands Plus1

Тръбите ви в банята са вертикални, нали? Намерих това:
"Ако тръбата е хоризонтална и сложат така капачките, тя става радиатор и грее, но когато тръбата е вертикална, още от първата капачка потокът въздух се отцепва и нагоре тръбата не отдава топлина. Това е принцип на топлотехниката, капачката служи като преграда."
Проф. Никола Калоянов
http://e-vestnik.bg/4024

Е, не само че не се топлят повече от вас, а дори по-малко.

# 55
 • Мнения: 292
Не са капачки въпросните пластини. Най-близо по вид е това -

Малко Сладко Коте, питам някой, който знае повече от мен, като се пишат неверни неща няма как да се съглася. Ти също мислиш че знаеш както чета, но не ти го натривам в носа.

Ние имаме парнаджия  newsm78.

Относно сигнала и дали ясно е описано някъде подобно положение питах, не знам как и къде се подават сигнали и дали някой предприема нещо след като са подадени.

# 56
 • Мнения: 38 964
При нас всичко е автоматизирано. Има сензор, който мери външната и регулира, нищо не се пипа иначе.
За сигналите май няма форма. Подаваш сигнал в Полицията.

# 57
 • Мнения: 2 284
Сигнали за проверка се подават към топлинния счетоводител по решение на етажната собственост (не знам, може и да е възможно само от определено лице).

Техем: https://www.techem.net/uslugi/za-domoupraviteli.html

# 58
 • Мнения: 298
Включвам се и аз в спора за капачките по тръбите. Когато се увеличи площа на нагрявания предмет, той отдава по-голяма енергия, т.е топлина. Когато някой мил съсед направи това, той се топли повече с уред, който не се отчита. Най-просто казано Бай Ганьо отнема от енергията, която трябва да отиде на горния етаж и съседа от горе студува, но плаща високи сметки за сграда инсталация и за подгряване, което реално не стига до него. Идеята е да се ползва възможно най-много енергия, която после да се раздели между всички апартаменти.

# 59
 • София
 • Мнения: 1 591
Някъде четох, че освен че може прогнозна сметка да не се плаща, докато не излезе изравнителната, можело и да се плати на части. Т.е. отивам аз сега и вместо да платя всичките 307 лева, които са ми начислили, да платя половината от тях, а другата половина - другия месец (например). Аз ще пробвам и лично, но някой знае ли дали наистина е така или е задължително или да платя цялата сума по фактура Х, или нищо да не плащам?

Общи условия

Активация на акаунт