iHerb.com - най-добрият сайт за хранителни добавки и козметика - 98

• 73 484
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Май съм питала и преди
Колаген и протеин не мога да забъркам заедно или мога?

# 106
Аз разтварям колагена в леко топла вода,така не става на парцали.

# 107
  • София
Какъв магнезий е за предпочитане при мускулни крампи? Гел за мазане или таблетки през устата?
И двете форми на магнезия / трансдермален и пер ос/ , могат да се ползват - избери този, който ти е по-лесен и удобен.

Май съм питала и преди
Колаген и протеин не мога да забъркам заедно или мога?
Може да ги приемаш заедно - с вода, поне час преди хранене Peace
През деня пий повече вода - и двата продукта го изискват

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен

# 108
Денис,може ли малко помощ относно омега 3 за бебе на 6 месеца. Май трябва да е с повече ДХА. Нещо качествено, цената е без значение. Благодаря предварително

# 109
  • София
Денис,може ли малко помощ относно омега 3 за бебе на 6 месеца. Май трябва да е с повече ДХА. Нещо качествено, цената е без значение. Благодаря предварително
Ето хубава Oмега 3- DHA:
https://www.iherb.com/pr/Nordic-Naturals-Baby-s-DHA-Vegetarian-1 … fl-oz-30-ml/46271
https://www.iherb.com/pr/Ddrops-Thinkmist-DHA-0-36-fl-oz-10-6-ml/79869
https://www.iherb.com/pr/Nordic-Naturals-Children-s-DHA-Strawber … fl-oz-119-mL/4193 тази излиза по-изгодно
https://www.iherb.com/pr/Nordic-Naturals-Children-s-DHA-Strawber … fl-oz-237-ml/8849  има и 473 ml
https://www.iherb.com/pr/Nordic-Naturals-Baby-s-DHA-with-Vitamin … fl-oz-60-ml/23058   с вит. Д
За бебе на 6 месеца, дозата е 600мг/DHA
Приема се след хранене.

# 110
Какъв магнезий е за предпочитане при мускулни крампи? Гел за мазане или таблетки през устата?
И двете форми на магнезия / трансдермален и пер ос/ , могат да се ползват - избери този, който ти е по-лесен и удобен.
Благодаря! Simple Smile

# 111
Искам вашето мнение и опит. След раждането си възстанових килограмите година след това. Нонкато се върнах на работа, миже би заради стреса и затова че съм с кола и не се движа особено, качих и уж не ям много но не отслабвам. Най вече съм качила на бедра и ханш.... Цикълът ми е на 25 дни доста обилен е станал и продължителен... мисля да искам от личната да си пусна хормоните да видя как са... чудя се между Мака, Акай, Шаврати...

# 112
  • София
Искам вашето мнение и опит. След раждането си възстанових килограмите година след това. Нонкато се върнах на работа, миже би заради стреса и затова че съм с кола и не се движа особено, качих и уж не ям много но не отслабвам. Най вече съм качила на бедра и ханш.... Цикълът ми е на 25 дни доста обилен е станал и продължителен... мисля да искам от личната да си пусна хормоните да видя как са... чудя се между Мака, Акай, Шаврати...
Първо изследвай всички хормони - има тема за Хормоните, на 1 стр. са посочени базовите.
Мака - съдържа фитоестрогени, трябва да се внимава с нея
Акай - антиоксидант, но от него не се отслабва.
Шатавари - подпомага репродуктивна система – възстановява и поддържа хормоналния баланс, богата на фитоестрогени, но са по-балансирани, влияе на пролактина и ако там има проблем - трябва да се внимава с нея,  детоксикант, има диуретично действие, силен афродизиак / влияе на естрогените/, повишава либидото и т.н.

# 113
Какво количество вода трябва да се пие (дневно) при прием на колаген?

# 114
Скрит текст:
FeelGood23
Всяка марка си има определена ценова политика - не е много правилно, по цената, да се сравняват продуктите.
И двата колагена / Youtheory и Doctor's Best/ са хидролизиран колаген / процес, при който се получават АК или пептиди, за да може той да се усвои./
Желателно е, да се пробват различни марки и да се прецени, кой се усвоява по-добре.
Самото усвояване, както и синтеза на собствен колаген, освен че е много сложен и труден процес, зависи както от %-но участие на всяка АК в дадения продукт, но и от дефицитите и способността на тялото да ги синтезира.
Т.е. ако в даден продукт, кол-вото на аланин е по-малко, но ти имаш и дефицит /като заменима АК /- синтеза ще е по-труден.
Как се установява кое се усвоява по-добре  newsm78
ПП: За колагена доказано ли е че се усвоява изобщо?
Колагенът /добавката/ е продукт, на основата на протеин.
Формата на продукта, предполага неговото %-но усвояване. Не всички продукти колаген, които се предлагат, се усвояват еднакво. Някои може изобщо да не се усвоят - ако продуктът не е хидролизиран до усвоима степен и не съдържа всички елементи, необходими за синтеза на колаген.
Ако се приема за коса, кожа, стави, сухожилия, кръвоносни съдове и т.н. и има видим ефект/полза от тях, това означава, че се усвоява.
Културистите от какво правят тези мускули?! Протеинът им е основен градивен матириал. По-видимо доказателство от това?!
Колаген - протеин - белтък- пептиди -АК .... това е малко игра на думи.

iHerb® код:   YUL919
- за първа поръчка, 5% намаление
- за следващи поръчки - само жест, към мен
а за колко време приблизително може да се очаква ефект (за кожа, напр.)? т.е. минимум колко време трябва да се пие определен продукт, за да се види дали работи?

# 115
  • София
Какво количество вода трябва да се пие (дневно) при прием на колаген?
На всеки 1 кг/тт х 500 мл  е идеалния  вариант и е добре да се стремиш към него.
Или, ако си 50кг - 2,5л. вода на ден  / вода, не течности - като супи, кафе, зелен чай - последните две, дори обезводняват, т.е заради тях,, трябва да се приема повече вода/
Водата се приемана често, по 100-150 мл. - така е правилно.
Аз напр. пия по 1 чч на всеки 45 мин. Свикнеш ли да пиеш повече вода, тава става необходимост - ако не си пил вода, след час, вече си жаден

а за колко време приблизително може да се очаква ефект (за кожа, напр.)? т.е. минимум колко време трябва да се пие определен продукт, за да се види дали работи?
Индивидуално е - зависи от възрастта и нуждите на тялото / видими и невидими/.
За кожа - до 6 месеца трябва да има ефект, за стави, кости и т.н. до 3 месеца,
При кожата - за бръчки, плътност и т.н. - било козметичен дефект и най-късно там започвала реконструкция.
При по-млад организъм, при който няма много "места" за корекция по тялото /вътрешни органи, тъкани, системи - съдове, лигатура.../ ефекта ще е по-бърз.
Това е най-общо и съвсем не означава, че и за 1-2 месеца няма да има ефект.

----------------------------------

Вероятни, седмични промоции /18-25 април/

10% намаление:
Himalaya
TheraBreath
My Magic Mud

Веган продукти:
Sejoyia Foods
Raw Revolution
Масло от Крил:
CGN, Krill Oil

Последна редакция: нд, 15 апр 2018, 08:04 от denis.

# 116
  • София
Аз слагам сутрин в кафето една мерителна лъжичка от колагена на д-р Бест.Пия кафето така на гладно.Пречи ли това на усвояването на колагена?

# 117
  • София
Аз слагам сутрин в кафето една мерителна лъжичка от колагена на д-р Бест.Пия кафето така на гладно.Пречи ли това на усвояването на колагена?
Не би трябвало да пречи на усвояването, поне според мен. За първи път днес отделих малко време да прочета за желатина и хидролизирания колаген. Разбира се, за час-два познанията ми по темата са съвсем повърхностни... Питах се, защо да взимам хидролизиран колаген, когато мога да взимам желатин, на доста по-достъпна цена. Ясно, че хидролизирания колаген се усвоява по-добре, и все пак... Тук е доста добре обяснено:

Gelatin Vs. Collagen: Key Differences and Health Benefits

- най-сетне леко ми се изясниха нещата, кое е колаген, кое желатин и кое хидролизиран колаген, без да се навлиза в подробности.

ROV5021

# 118
Според мен пречи, но предполагам и Денис ще се включи.

Някой ползвал ли е този продукт. Страдам от мигрена и се чудя дали си струва парите: https://www.iherb.com/pr/Natural-Care-Migraine-For-Men-and-Women-60-Capsules/4464

Код за отстъпка: MIH4702

# 119
и аз скоро това питах, понеже бях прочела, че едно момиче сутрин си разтваря желатин вместо колаген. Каква е разликата , не разбирам много от английския и ако можеш , разкажи с две думи Simple Smile

FLR252 код за отстъпка

Общи условия

Активация на акаунт