Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 819
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 120

Според мен смисъл винаги има, докато човек и здрав и имащ желание за живот, без значение на възрастта, но се замислих и върху рационалните доводи... все пак не всичко е романтика.

Оосбенно след една определена възраст...

Не мисля,че на 50 г. е късно за ново начало,разбира се,че не,но първо бих си дала време за да видя сигурна ли съм,че точно това искам - "новото начало" или просто съм емоционално наранена и това оказва влияние върху разсъдъка ми.Ако мъжът продължава да се разкайва,и ако принципно е бил добър партньор,и не говорим за тенденциозно изневеряване,а някакъв глупав епизод,бих го писала в графа "криза на средната възраст" и не бих си го слагала толкова на сърце..И да си развалям рахата и комфорта.
А пък и..Колко е удобно да живееш с мъж с гузна съвест ..Има да ми "носи кафе в леглото сутрин",та ум ще му зайде..Mr. Green

# 121
Писа се по-напред, че жената е била изневерницата. Simple Smile

# 122
Ааа,сори..

Но аз отговорих на първия пост където Дичо казва че жените мислели едно,а мъжете друго ..

Значи мъжът е подал молбата за развод?
Ех,пък тоз..Какъв тънкообиден..
Ми да бодне нещо и той,и ще са квит Mr. Green  

# 123
Ааа,сори..

Но аз отговорих на първия пост където Дичо казва че жените мислели едно,а мъжете друго ..

Значи мъжът е подал молбата за развод?
Ех,пък тоз..Какъв тънкообиден..
Ми да бодне нещо и той,и ще са квит Mr. Green  
Ха хаааа, ей това се казва сериозна женска приказка! smile3501

# 124
Какво?,  ти да не си мъж?
Общо взето такива бяха и мъжките доводи. Защо сега ще си разваля цялата подредба на битието, тепърва ще почва отначало.... Дори и да си намери някоя друга то тя вероятно ще има свои деца, ще трябва да се грижи и съобразява с тях. Ще делят имоти, децата им ще се чудят как да ги комбинират по празниците. Ако е толкова обиден да ходи да бодне някоя и ще са квит, не да се развежда. По-млади няма да станат и вместо да гонят вятъра да си налят парцалите и да си оправят отношенията.
Те точно финансови и жилищни проблеми нямат. И двамата имат доста добри доходи и достатъчно общи и наследствени имоти.

# 125
  • София
Сега пък изведнъж нещата се оказаха наопаки. Т.е. изневеряващата страна иска развод. Е, независимо от пола, прав й път. Не схващам логиката на предадената страна защо иска да остава в семвйството. Освен ако жената не пере перфектно чорапите му, не му глади идеално ризите и не му готви чудни манджи. Ама по-добре да яде на заведение и да си наеме домашна помощница, вместо да живее в лъжа. Толкова пък да е без самочувствие и да търпи жена му 2 г.да си го слага с друг, а той да реве да са заедно... Не приемам изневярата и предателството в семейството под никаква форма

# 126
  • София
Не бе, Фивър, жената изневерява, мъжът иска развод, жената не иска развод, аверите на мъжа го агитират да не разбутва работата, ми да бодне и той.
И те така, всичко е точно.

# 127
  • Варна
Странно. Повечето мъже считат изневярата за не кой знае какъв грях, едва ли не в реда на нещата е да ч%кат чуждо за да се докажат какви са мъже. Ама, когато жена им изневери хич вече не е в реда на нещата. Това е най-големият грях на света и непростима постъпка. Задължително развод и парясницата на улицата. Никаква прошка. А на тях, в подобна ситуация, трябва да се прости.

Разсъждавам си просто, не защитавам жената в случая. Тук вече не става дума за еднократна забежка, а за сериозна паралелна връзка.

# 128
Ми значи драма няма. Simple Smile
Щом имат пари.
А изневерителката на какво мнение е, че не разбрах?

# 129
Ми значи драма няма. Simple Smile
Щом имат пари.
А изневерителката на какво мнение е, че не разбрах?
На каквото го съчини автора на темата.

# 130
Изневерителката не иска да се развежда. Сбъркала била, сега се поправила. На всеки можело да се случи, но защо за такова нещо да се разваля граденото толкова години.

# 131
Да е мислила като си сваля гащите.
2 години!?
Няма пълно щастие. Simple Smile

# 132
  • най-шареното място
Интересното е какво си мисли, че е съградено.
Мъжът ѝ да потърси статистика колко често се случва Simple Smile
Пък тя да му даде списък на допустимите "неща".

# 133
  • София
Бърди, благодаря. Наистина не съм го схванала. Но мнението ми остава непроменено. Разводът за мен е правилната опция при всяко положение. Изневерителката да е мислила по-рано, а аверите да не се бъркат, защото не те са били предадени в случая и явно си говорят без да им пука.
Един мъж на 50 реално е в прекрасна възраст. Зрял, улегнал, но не и стар. Повечето на тазии възраст изглеждат и много добре, дори да са били по-невзрачни на млади години. Та за него може и ново начало да е или просто стъпка към живот без да гледа ежедневно жената, която 2 г.не я е било грижа за семейството им, а сега се тръшка да не остане сама. Вероятно децата подкрепят баща си в ситуацията?

# 134
Децата подкрепят майката. Искат да се запази семейството и мисля, че е нормално. За мен е прекалено да се иска децата да са съдници. И все пак децата са големи, пълнолетни хора.

Общи условия

Активация на акаунт