Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 881
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 165
  • Няма такава държава!
И този другарски съд - "децата и майката искат да се запази семейството" - е безумен. Семейството са майката и бащата, каквото те решат, това ще е.

Така... да обощим: жената две години си е развявала гащите, пардон - байряка, с друг, но сега съжалява и не иска да се развежда. Мъжът иска /и аз го разбирам/, но му спретват точно "другарски съд" /браво, Бианка!/ и му намилат защо иска да разтури всичко градено, не питат жената защо вече го е разтурила, а него - че и децата му намесва в драмата, и то на своя страна. Бракът е като танго - играе се от двама, единият да не иска - пиши го бегало. Човекът не иска, толкоз! Децата, при положение, че вече са големи, със свой живот, нямат право да му дават тон в неговия.
Трудно било да се разделят имущества - брей, колко да е трудно, нали има адвокати - те да се оправят.

# 166
Пред мене в момента е колежка, бременна с трето дете. Работи и ще работи докрай. Много вече се връщат на работа след няколко месеца майчинство. Друга с малки близнаци напуска, намерила си е по-хубава работа. Нещата става гъвкави. Нека не се самонастройваме постоянно колко са зле нещата и нищо не може да се направи/промени. Може, и хората го правят. Други само седят и мрънкат.
Като не е работила досега, сега ще почне. Като е изгледала толкоз деца и внуци, да стане детегледачка. Търсят се и се дават нелоши пари.
Позната е на 95, почасово работи в църква, надомно плете и шие на машина и оверлог. Пътува, гостува, абе живее.
Ако човек е здрав, не е нужно да се осакатява зорлем с измислени ограничения, независимо от възрастта.

# 167
Точно така е. Детегледачки се търсят постоянно, и това го може всяка жена, която вече е изгледала децата си.

# 168
Точно така е. Детегледачки се търсят постоянно, и това го може всяка жена, която вече е изгледала децата си.
Да, но детегледачки в с. Горно Нанадолнище не се търсят......там хората едва намират пари за храна камо ли за детегледачки...... Sad
Вариант е да с премести в по голям град и да се моли да и стигнат парите от детегледачеството за храна, транспорт, квартира.....сметки! ooooh!

# 169
След 10 години  майчинство, покрай децата , какъв е шанса на една жена да си намери сериозна работа, да направи кариера, да стане финансовео независима?

В 21 век, при наличие на време, нет и техника - доста голям всъщност. Но има едно условие: да не е мачкана. Работа има за целия китайски народ, а продаваеми способности се учат за месеци, максимум година-две. Но ако жената сама си е казала, че е бита карта...тогава вече е в пъти по-трудно.

# 170
Не знам. Дано научим децата си каква е реалността и да не изпадат в такива ситуации. Аз ако бях домакинствала 10 години и бях си гледала само децата, трябваше директно да се гръмна.

# 171
mhm, и моето мнение си остава, без значение кой е кръшкача. Но ме забавлява как по другите теми, жените като се оплачат, се почва масово как те нещо не му били обърнали внимание и т н и са допринесли за изневярата, а мъжа го вижда като не кой знае какво и да си карат по стария начин. Тук обаче, на чичото му се ще нещо ново, ама без да се съобразява - чудите деца да гледал. А ако си хване на 35г без деца, то е нормално тя да иска. Така ще разбута семейното имане. Значи хем да си запази достойнството и да не е сам, хем да няма ангажименти. Жената и децата сигурно от същото се притесняват. Сега разбирам "практичността".

# 172
Да, явно ужасът е мъжът да не създаде още маймунки на клона за великите "наследства". За майката на 50 вероятността от такъв гаф е минимална Simple Smile

# 173
  • София
Не знам. Дано научим децата си каква е реалността и да не изпадат в такива ситуации. Аз ако бях домакинствала 10 години и бях си гледала само децата, трябваше директно да се гръмна.
Е защо ще се гърмиш?
Сама каза, че това било най - леката работа и никакъв стрес. Grinning
За мен това е супер остаряло мислене.... седиш си у дома , деца и къща гледаш и си клатиш краката... Grinning

# 174
Яндзе, защото в нашата страна не бива да се допуска такова нещо.....друго е по света, където майкат е осигурена след развода и мъжът плаща прилична сума....!
Тук с 30 лв. издръжка няма как да си домакиня цял живот.....никой не казва, че домакините си клатят краката.....но работещите вършат същото плюс и че работят! Sad

# 175
А, моля ти се, работещите не вършат същото. Ако работиш, правиш една вечеря и имаш едно оправяне на къщата. През деня децата ги няма. Като неработеща имам 4-5 хранения за деня, разчистване след тях, плюс постоянно цапане от децата, тоест домакинстването няма край, не е като да си наредиш цветенцата и да четеш романи.

# 176
аз жени, които си мечтаят само да домакинстват и отглеждат не познавам. И изобщо мнението "че си клатят краката вкъщи". Всичките ми приятелки бяха уморени и нямаха търпение да се върнат на работа(макар не всички да взимат кой знае каква заплата). Днес работата е начин на себеизразяване, освен всичко останало. Ако  видя жена, която очаква, че мъжа и ще я гледа цял живот и тя само по салоните и детските градини, просто ще я съжаля за ужасната участ, която ще я очаква.

# 177
Аз смятам , че щом една жена на 50 е решила да изневерява , то тя е трябвало и да предвиди последиците от действията си. Не може да живееш 25 години съзнателен живот с мъжа си и да не знаеш как би реагирал на подобни действия. Щом имаш яко дупе да изневеряваш , трябва да имаш яко дупе и да си понесеш отговорността.
Най-грозното е заплитането на децата в тази помия. Очевидно жената си търси удобството , пак някакъв егоизъм да бъде търпяна .Ако не си е опекла питката да напуска , много жалко за героичните сексуални подвизи.

# 178
А, моля ти се, работещите не вършат същото. Ако работиш, правиш една вечеря и имаш едно оправяне на къщата. През деня децата ги няма. Като неработеща имам 4-5 хранения за деня, разчистване след тях, плюс постоянно цапане от децата, тоест домакинстването няма край, не е като да си наредиш цветенцата и да четеш романи.
Аз пригтвям всяка сутрин закуска, нисим обяд от вкъщи в кутии и всяка вечер готвя вечеря, налагало ми се е сутрин дори да пускам прахосмукачка или да мия с мопа Simple Smile.......за децата да си останат вкъщи е собствен избор.....затова има държавни детски градини.....после тръгват на училище и половин ден ги няма....! Whistling Докато дъщеря ми беше малка, до 6 ти клас лично време нямах, денят ми започваше в 7 и завършваше в 22 часа, като всяка вечер съм проверила и какво е научила през деня....така, че има работещи и работещи и домакини и домакини...! Peace

# 179
  • София
Аз сумарно съм изкарала повече от 7 г. в майчинство, покрай 4-те деца. Повече от 15 г. съм била служител в кантората на съпруга ми (по-малко от 5 г. съм работила преди да открием кантората за друг работодател). И пак не бих останала и секунда с него ако ми врътне подобен номер. Винаги съм му имала доверие, но винаги съм си заделяла пари само по моя сметка и съм държала да имам моя собственост и да съм осигурена, за да не се налага да висна на някого ако животът ме изненада. Не мога да приема женската наивност да разчитат 100% на човека до тях. Ами ако се случи нещо лошо с него? На такива случаи сме се нагледали в практиката, че косите ми настръхват.

Общи условия

Активация на акаунт