Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 876
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 190
@Косите на Вероника

Ако проследиш мненията си (или на някого му се занимава да ти ги проследи), ще забележиш, че в 100% от случаите отговорността за грешката я слагаш у другия. Както казваше един симпатяга от нета: slo4aenoz? en imsla...

Вината двама души, които не са били един за друг, да свършат по този начин, е и на двамата. Пак ще го кажа, хайде: защото в началото на връзката пеперудите в стомаха явно са толкова много, че стигат чааааааак до устната кухина и запушват устата, та хората не смеят да си я отворят: да не би пеперудите да излетят. И след 10 години се усещат, че хем перепудите излетели, хем те осъмнали с три деца и с коцкар на гърба.

@mimi.7299

Напълно валиден казус, случва се често. Влюбваш се в някакъв човек, праскате се. Оттам нататък какво следва? Искаш да сте заедно с този човек, искаш да се праснете пак? Да се чОкате още неопределен брой пъти? Да го вкараш в семейството? Варианти много. И когато преди да е започнал основната си връзка човек е обсъждал тежки теми като не-моногамността, той ще има някаква представа коя от горните опции му е... опция. Ама за да може сега да повдигне тази тема отново, трябва преди това вече да я е повдигал. Иначе става малко криво...

Последна редакция: ср, 22 май 2019, 13:54 от FabriFibra

# 2 191
  • София
Скрит текст:
В даден момент порастваш и разбираш, че е възможно след 10 или 20 години съвместно съжителство някой, който е твърдял, че е моногамен, изведнъж да 'намери себе си'.
Абсолютно вярно: хората се променяме постоянно. Уловката в случая обаче е, че в огромния процент случаи хората са си били такива още от самото начало. Просто никой не ги е питал дали са не-моногамни, а са приели за тях, че са такива (онова за очакванията, помниш ли).

Ама, това съвсем не означава, че не е моногамен!
Дали ще се окаже, че пак не сме уеднаквили понятието, въпреки че ти точно уж го направи? newsm78

Защо отново се бърка морала с пеперудите?

# 2 192
Гледам, Сирената си е намерила достоен заместник.....   Smiley   УжасТ!
Думи, думи, думи, накрая....едно голямо Нищо!   Smiley
Вярно е умение да кажеш много, само в едно изречение.

Умение е и да не кажеш нищо с много думи.

# 2 193
И да си говорил преди това и да не си все си е криво, казвам му да,  аз не бях такава, бях моногамна, но сега се влюбих в еди кой си и искам да съм с него, ама на, още не съм решила дали да не си остана и с теб или ще се събирам с новия....тези работи с предварително говорене не могат да се уточнят, кривото ще си е все криво за другата страна!

# 2 194
  • Наблизо
А и виж Финре как пропусна цялото ми мнение и се хвана за първата фраза,която дори и неправилно разбра.

# 2 195
mimi.7299

Кое да не може да се изговори в началото на нова връзка? Че принципно не знаеш дали си моногамна? Къде е правилото, че това не може да се изговори, явно съм го пропуснал. Ако такова няма - виж по-нагоре това за пеперудите в устата.

absurT

Че аз къде бъркам морал и пеперуди? И какво общо има моралът с това къде си пъхаш оная работа или кой паркира в твоята градинка? Ако не сме уточнили какво е не-моногамен, давай да уточняваме. За мен не-моногамен е човек, който приема, че може в живота си да има повече от един сексуален партньор. Ако има по-дълбоки емоции замесени: не-моноаморен/полиаморен човек (малко уплитащо езика, вярно, ама неологизъм, какво да правиш) е такъв, който вярва, че може да обича повече от един човек по едно и също време.

BeautifulM

Дай тая част, дето не съм я разбрал. Може пък ти да не си разбрала мен. Или пък аз да съм тъп. 'Ма не пречи да се правят опити, стига желание да има.

# 2 196
mimi.7299

Кое да не може да се изговори в началото на нова връзка? Че принципно не знаеш дали си моногамна? Къде е правилото, че това не може да се изговори, явно съм го пропуснал. Ако такова няма - виж по-нагоре това за пеперудите в устата.
Е и какво ще е по лекото на ситуацията ако в началото съм уточнила, че принципно не знам дали съм моногомна...това нещо не е константа за цял живот....за да мога да го коментирам в началото на връзката......човекът е биологичен вид, малко по висш - с мозък и няма биологично заложено да е мотногамен, напротив полигамен е и това, което задържа двама партньори да са верни и само с по един партньор  има съвсем други причини....!

# 2 197
  • София

absurT

Че аз къде бъркам морал и пеперуди? И какво общо има моралът с това къде си пъхаш оная работа или кой паркира в твоята градинка? Ако не сме уточнили какво е не-моногамен, давай да уточняваме. За мен не-моногамен е човек, който приема, че може в живота си да има повече от един сексуален партньор. Ако има по-дълбоки емоции замесени: не-моноаморен/полиаморен човек (малко уплитащо езика, вярно, ама неологизъм, какво да правиш) е такъв, който вярва, че може да обича повече от един човек по едно и също време.

Ти умишлено не написа разбирането си за моногамност, за да можеш да философстваш и оборваш на воля. Peace
И защо премести въпроса за моногамността в тази тема, не знам.

Тук никой не бистри моногамността в този смисъл, който изведнъж се оказа, че уж ти си дефинирал.
По простата причина, че Природата не ни е създала така- да останем като щъркелите с един партньор, дори и след смъртта му.
Усещаш ли колко глупаво олекват съветите ти да се говори за моногамността преди да се ожениш/омъжиш от позицията, "дори и смъртта да ни раздели", пак не поглеждаме друг, щото сме моногамни?
Едно време в разните култури, като умре мъжът, са заравяли и жената....... Mr. Green

# 2 198
Ми правилно са я заравяли, защото полигамната й биологична  природа веднага ще я отведе до недай си боже някой нов мъж! Joy

# 2 199
@mimi.7299

Чакай да го кажа внимателно този път:

Ако даден човек признава, че принципно homo sapiens не е създаден за моногамни отношения, защо същият този човек (който в добавка евентуално е заявил в началото на връзката си вероятността да е полигамен) би:

- очаквал да изкара цял живот в моногамна връзка, вървейки срещу своята природа?

- тръгнал да се оплаква, че партньорът му е не-моногамен при така зададените по-горе условия?

Лично за мен е все тая дали съзнателно/осъзнато моногамните или не-моногамните хора са по-голям процент в световен мащаб. Важно ми е обаче или да се събират със себеподобни, или да са наясно защо ги боли, след като са решили да направят конкретен избор.

А, да: също така ми е много важно да не ми налагат своя избор други хора като "единствено правилен".

@absurT

Аз го написах, не знам защо го игнорира ти: "дай да уточняваме кое какво е". След този призив дадох личен пример и пуснах определения какво за мен е едното и другото. От твоя страна - щурчета само... Дай своето определение или поясни в какъв контекст искаш да чуеш моето.

# 2 200
  • София

@absurT

Аз го написах, не знам защо го игнорира ти: "дай да уточняваме кое какво е". След този призив дадох личен пример и пуснах определения какво за мен е едното и другото. От твоя страна - щурчета само... Дай своето определение или поясни в какъв контекст искаш да чуеш моето.

Съжалявам, пропуснала съм го. Би ли дал линк към обяснението си?

# 2 201
absurT
Ако не сме уточнили какво е не-моногамен, давай да уточняваме. За мен не-моногамен е човек, който приема, че може в живота си да има повече от един сексуален партньор. Ако има по-дълбоки емоции замесени: не-моноаморен/полиаморен човек (малко уплитащо езика, вярно, ама неологизъм, какво да правиш) е такъв, който вярва, че може да обича повече от един човек по едно и също време.

# 2 202
@mimi.7299

Чакай да го кажа внимателно този път:

Ако даден човек признава, че принципно homo sapiens не е създаден за моногамни отношения, защо същият този човек (който в добавка евентуално е заявил в началото на връзката си вероятността да е полигамен) би:

- очаквал да изкара цял живот в моногамна връзка, вървейки срещу своята природа?

- тръгнал да се оплаква, че партньорът му е не-моногамен при така зададените по-горе условия?

Защото казах не моногамността и полигамността определят дали ще изкараш връзката си цял живот с един партньор, НЕ, определят го морални ценности, уважение към този партньор, социален статус в обществото, авторитет като родител и още сто неща.... и това дали ще ми каже в началото на връзката си, че е полигамен или моногамен за мен няма никакво значение, биологичната природа ти говори едно, мозъкът на човек друго! С какъвто и себеподобен полигамник да се събереш няма да ти е по леко или да ти е по спокойно, ама на нали той ме предупреди...пак ще се чувстваш кофти! Ще се чувстваш излъган, необичан, отхвърлен, пренебрегнат и т.н. ДАЖЕ и да са те предупредили!

# 2 203
@mimi.7299

Хайде уточни част от коя природа е мозъкът и тогава ще продължим Wink   (разбирам какво искаш да кажеш, просто се заяждам на дребно)

За моралните ценности и къде си слагаш кренвирша и кой паркира в твоята градинка вече коментирах. Само две от тези неща имат общо. Моралът не е сред тях.

# 2 204
  • София
absurT
Ако не сме уточнили какво е не-моногамен, давай да уточняваме. За мен не-моногамен е човек, който приема, че може в живота си да има повече от един сексуален партньор. Ако има по-дълбоки емоции замесени: не-моноаморен/полиаморен човек (малко уплитащо езика, вярно, ама неологизъм, какво да правиш) е такъв, който вярва, че може да обича повече от един човек по едно и също време.

Ха,ха! Ти си нагъл, наистина! hahaha
И твърде ниска топка, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт