Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 894
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 175
@Косите на Вероника

Това вече е откровено невярно. ИМА правилен, има и грешен човек. Може би не в тази тема, а в друга го написах: не-моногамно устроен се събира с друг със същите настройки. Както и моногамен с моногамен. И както във въпросното мнение уточних: моногамен по избор, а не защото-така-се-прави-по-принцип.

В противен случай: въртиш си серийна не-моногамност до безкрай, гърмиш сладолед с голямата лъжица, харчиш половин гора носни кърпички на година и се оплакваш, че животът е несправедлив. А да: и че мъжете са гъзове. Разбира се.

# 2 176
  • Наблизо

Сега, понеже и ти няколко пъти си редактираш мнението: не, грешката не е в "жертвата", а "изневеряващите" да са безгрешни. Грешката е и в двамата - че са се събрали с грешния за себе си човек. Като да натискаш две парчета пъзел, които очевидно не си пасват, ама ти да настояваш, че трябва да си паснат. Просто намери правилното място и за двете. А тази основна грешка (подборът на грешен за нас партньор) иде от друга, която пък е повсеместна зараза: страхът от комуникация. Особено в началната фаза на връзката. За да не би бъдещият партньор да се изплаши и да си тръгне. И понеже работим с очаквания, а не с факти (тях няма как да ги имаме, защото какво: не сме си говорили с партньора предварително), твърде често тези очаквания се сблъскват челно с реалността. И после разбира се, първото нещо, което бързаме да направим, е да обвиним другия за своите очаквания.
Това просто не е вярно в целостта си.Да,наистина има жени,събиращи се с коцкар с идеята да го променят,но са много малка част от двойките,в които се появява изневяра.
Много по-голямата част са с причина "ниска самооценка в даден период от живота и си помпаме егото със слагане на други","искам да накарам жена ми да си тръгне,защото аз нямам смелост да я зарежа","не искам повече да си изпълнявам задълженията всемейството,а Х не ме кара да правя нищо,освен да се забавляваме".Това като примерни причини,които нямат общо с природата на един човек,а с малодушието му.Такъв дадените моменти започва да мисли само за себе си,егоистично,което автоматично води до нараняване на партньора,защото на него просто е спряло да му пука за него и за семейството,което той вижда като тежест.И да,такъв обаче няма да има никакво разбиране,ако и жена му изневери.
Не става въпрос изобщо за малките изключения на полиаморни хора или такива наистина събрали се с някой,който си е кръшкач по природа-иначе обгрижват семейството,а за тези,които точно семейството почва да им тежи със задълженията им и така измъчват и другият,който трябва обаче да се нагърби и с неговите задължения.

# 2 177
BeautifulM

Ама чакай малко: написах го по-горе това за очакванията. Ти добавяш още нещо, което съм пропуснал: с кой акъл си се събрала с коцкар с идеята да го промениш? Друга работа нямаш ли си? Животът ти е толкова подреден и щастлив, че сама си решила да си го усложняваш?

Напълно ми е ясна тази схема, тя е често срещана - събираме се с някого с идеята да го променим. Да обяснявам ли на колко нива това е погрешно/некоректно/непродуктивно или няма нужда от обяснения?

И именно твоето мнение е поредният аргумент в подкрепа на тезата ми, че има грешни, има и правилни хора за партньори. Научете се да бъдете смели в началото на връзката и да задавате трудни въпроси, за да не бъдете тъжни впоследствие. Няма да кажа "толкова е просто", защото не е. Но пък си струва.

# 2 178
  • Наблизо
BeautifulM

Ама чакай малко: написах го по-горе, това за очакванията. Ти добавяш още нещо, което съм пропуснал: с кой акъл си се събрала с коцкар с идеята да го промениш? Друга работа нямаш ли си? Животът ти е толкова подреден и щастлив, че сама си решила да си го усложняваш?

Напълно ми е ясна тази схема, тя е често срещана - събираме се с някого с идеята да го променим. Да обяснявам ли на колко нива това е погрешно/некоректно/непродуктивно или няма нужда?
Къде съм казала,че аз съм се събрала с такъв?И второ прочети поста ми - написала съл,че има такива,дори познавм - но са пренебрежимо малко като случаи на фона на втората част от поста ми,който явно не си прочел.

# 2 179
Грешка в изказа от моя страна: трябваше да напиша "с кой акъл някой ще се събира..." вместо "с кой акъл си се събрала". Вземам си бележка, за да няма такива недоразумения.

# 2 180
Това вече е откровено невярно. ИМА правилен, има и грешен човек. Може би не в тази тема, а в друга го написах: не-моногамно устроен се събира с друг със същите настройки. Както и моногамен с моногамен. И както във въпросното мнение уточних: моногамен по избор, а не защото-така-се-прави-по-принцип.
Аха, това е докато вярваш, че човек не се променя и че като си се събрал с някакъв си там, той ще си остане същия до края на живота си.
В даден момент порастваш и разбираш, че е възможно след 10 или 20 години съвместно съжителство някой, който е твърдял, че е моногамен, изведнъж да 'намери себе си'.

# 2 181
  • София
Лесно, ще му ги оставя.Стига да не са съвсем бебета....
Никакъв проблем нямам АЗ да съм "неделния" родител.
Знам, сега някой ще каже "Ама той ще ги тръсне на майка си....!"
Абсолютно! Но доста жени не разсъждават така или са на принципа, че той няма да се грижи достатъчно добре. Не че понякога не е вярно, но има случаи да се преекспонира.
Ще се повторя май, но след един спор казах на ММ, че като нищо ще му оставя сина и ще си щракам с пръсти. Оттогава не ме е плашил

# 2 182
Аха, това е докато вярваш, че човек не се променя и че като си се събрал с някакъв си там, той ще си остане същия до края на живота си.
В даден момент порастваш и разбираш, че е възможно след 10 или 20 години съвместно съжителство някой, който е твърдял, че е моногамен, изведнъж да 'намери себе си'.
Да, и да тръгне на йога....  Crazy А там чакат млади йогистки, разбиращи променената му душа...! hahaha Не като тая жена вкъщи с три сополиви деца... дето така и 20 години не го разбра!

# 2 183
Абсолютно вярно: хората се променяме постоянно. Уловката в случая обаче е, че в огромния процент случаи хората са си били такива още от самото начало. Просто никой не ги е питал дали са не-моногамни, а са приели за тях, че са такива (онова за очакванията, помниш ли).

# 2 184
Аха, щом никой не ги е питал, те имат правото да крият и лъжат и мамят. Дооообре.
И той иска да я върже тази жена и й казва съвсем откровено, че не е моногамен. Е как ще я хване по този начин. Може само с измама, сещаш ли се?

# 2 185
Това не ми се струва много реалистично, били си такива, и какво аз примерно съм моногамна и се влюбя до лудост.... и изневеря, това значи ли, че съм си била такава, кой може да каже кога и как ще се подхлъзне.... и дали си е моногамен или не!

# 2 186
Гледам, Сирената си е намерила достоен заместник.....   Smiley   УжасТ!
Думи, думи, думи, накрая....едно голямо Нищо!   Smiley
Вярно е умение да кажеш много, само в едно изречение.

# 2 187
  • София
Сигурно и ММ би казал, че съм се променила, то за 26 години няма начин. На 23 бях по-търпелива и прощаваща.
На него му е трябвала друг тип жена, да се грижат за нея.

# 2 188
Сигурно и ММ би казал, че съм се променила, то за 26 години няма начин. На 23 бях по-търпелива и прощаваща.
Аз пък интересно сега съм по търпелива и прощаваща, просто вече не ми се занимава със свади за "ежедневни простотии"

# 2 189
Аз пък интересно сега съм по търпелива и прощаваща,
Скрит текст:
просто вече не ми се занимава със свади за "ежедневни простотии"
И аз така.   Smiley   На 25 и аз "подскачах" кажи речи за всяко нещо, сега.....за доста хич не ми дреме.
Избирам си "битките", някакви дреболии-простотии дори не ги забелязвам вече.

Общи условия

Активация на акаунт