Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 875
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 250
Водиш се по детето или?
Ако то иска, ти ограничаваш, щото копирало, това не е в твоя полза. Ако то само не желае, това е друго.

# 2 251
Като му набуташ децата? А иначе какво ти пречи? Жените се изживяват като заложници на майчинството и брака, е там е проблемът, непреодолим.

Да му ги набутам? #Crazy
Това пък откъде?
Нали ти в горния пост писа, че има лоши съпрузи, но добри бащи!?
Защо един добър баща да не може да поеме грижата през седмицата, а майката да е през почивните дни?
Защото така е прието от стринките пред блока?

Може, ако се разберат двамата. Peace
Но спорът и коментарите тръгнаха от поста на Франсоаз, че ако мъжът ѝ иска развод, ще му даде и децата. Без той да ги е искал. Един вид като наказание.

# 2 252
  • София
Водиш се по детето или?
Ако то иска, ти ограничаваш, щото копирало, това не е в твоя полза. Ако то само не желае, това е друго.
Малките деца не са в състояние да направят трезва преценка, особено предвид отражението в бъдещето  на дадено решение, което вземат сега. Те и затова нямат право да гласуват.

# 2 253
# 2 254
  • София
Чета ви и се заливам от смях. Ние, майките, толкова държим ние да си гледаме децата, защото това е начинът да се намали вредата върху децата (децата копират поведение). Правила съм грешката да позволя прекалено чести виждания и съм видяла резултата. Че и още го гледам...

И аз се заливам от смях, когато се яви за пореден път майката- жертва на гадта, която тя си е избрала да бъде баща на децата ѝ. Mr. Green
Още повече се заливам от смях, когато не се сещате, че вижданията можете да ограничите до известно време, ама гените, които са от бащата, няма как да изхвърлите и замените с тези на новия избраник.
Та, колкото и да ти е тъжно, още гледаш техните проявления, въпреки напъна да ги ликвидираш с "подходящото" насъскване, пардон- възпитание.

# 2 255
  • София
Ооо, изобщо не говоря за БНД, то и минаха 19 г, оттогава. Той се справя "отлично" сам: според големия ми син, ако баща му живееше в САЩ, отдавна социалните да са му взели следващите две деца (примерно шофиране в нетрезво състояние и на двамата родители...и това  е най-"слабия" пример за опасно родителстване). 

# 2 256
Значи си лице, от което зависят нечии отношения, но допускаш грешки поради неправилна преценка, или пренасяш професионално някакви твои си възгледи за майките.
Не ми е много ясно.

# 2 257
  • София

Но спорът и коментарите тръгнаха от поста на Франсоаз, че ако мъжът ѝ иска развод, ще му даде и децата. Без той да ги е искал. Един вид като наказание.

Въпрос на тълкуване, се оказва.
Няма искал- не искал, когато си родител и това изкривяване, че майката е длъжна винаги да иска, а бащата само ако му е кеф, по белите страни го няма.

# 2 258
С това съм съгласна и приветствам избора на всяка жена да остави детето на бащата да го гледа. На мен ме ми стигна сърце и желание и не е за мен това. Но която жена го направи - евала и браво, нищо че аз съм искала друго. Време е бащите да се научат да имат ежедневни грижи за децата си след развод.

# 2 259
Време е бащите да се научат да имат ежедневни грижи за децата си след развод.
Отдавна го казах това, бащите са единия родител, половината, а не неделния родител! В България обаче това трудно ще се постигне....и докато е така те се чувстват волни птици! След като си създал дете то остава твоя ежедневна грижа /и за единия и за другия родител/ докато навърши пълнолетие!

# 2 260
Аз бях заплашена, че ще ми вземе детето (на 5 беше). Казах му, че няма нужда да се напъва, ще го дам доброволно.
Ами познайте дали се нави?

# 2 261
Аз бях заплашена, че ще ми вземе детето (на 5 беше). Казах му, че няма нужда да се напъва, ще го дам доброволно.
Ами познайте дали се нави?

Е то за това става дума. Когато той не иска, но ти му го оставяш насила, за да го накажеш.

# 2 262
Много писахте и не успях да се включа когато обсъждахте възрастта, затова сега ще го направя. 50 години изобщо не е някаква старческа възраст, да не говорим за 40+, които беше споменал някой. 35-45 си е баш най-хубавата и понеже наскоро излязох от нея, много ме е вълнувало и съм наблюдавала от тук натам какво следва. С малко усилия за поддържане на формата и правилен начин на живот, до към 60 човек може да си осигури доста активен и приятен живот. Около 60-те идва онзи момент, който "тялото започва да те предава". Относително е, въпрос на гени и поддръжка е, но като цяло там някъде. 50-годишните изобщо не трябва да се отчайват, ами без колебания да отстраняват всеки дразнител от живота си, защото с него дори по-бързо ще се скапят и остареят.

Относно децата - оставила съм мъжа ми да готви, да чисти, да мие чинии, но да гледа деца никога няма да му оставя. Прекалено важна е тази работа, не е за всеки. Не познавам сам мъж, който да има потенциал да се справи, а с мащеха знаем как е, мерси. Не твърдя, че няма такива супер-мъже, просто не познавам. Иска се известна доза себеотрицание в родителството, в същото време трябва да си изграден като качествен за пример човек. Обикновено това са две различни роли в семейството - раздаващата се, подкрепящата майка и бащата пич и авторитет. На много самотни майки им се получава да го съчетаят, но у мъжете не съм го забелязвала.

# 2 263
А майки, които преиграват в ролята на достойния родител познаваш ли?

# 2 264
А майки, които преиграват в ролята на достойния родител познаваш ли?

По-скоро бих казала майки, които го играят мъченици. Ако правилно съм разбрала въпроса. И това е ако не ти се отдава другата роля - да бъдеш модел за развитие. Оставаш си в ролята на мрънкащата жертва и си търсиш длъжници. В онзи модел на семейство, който някои тук подкрепят едва ли не като изконни роли на мъжа и жената, какъв модел е майката? Е, за мен например беше - показателно за това, в което не бива да допускам да се превърна. Зависима, безпомощна, без собствена реализация и финансови и социални позиции.

Общи условия

Активация на акаунт