Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 863
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 265
Такива жени не го "играят мъченици", те са си такива и сами са си виновни. Ако една жена е толкова тъпа, че да се омъжи за кофти мъж, и е "Зависима, безпомощна, без собствена реализация и финансови и социални позиции" то никой не ѝ е виновен. Ще си страда и ще си плаща за глупостта докато не ѝ дойде акъла. Дано дъщерите ѝ не правят същите грешки.
Но въпреки поговорката (акъла е като мензиса -ако не ти дойде навреме- не го чакай... Grinning) напълно е възможно една жена до 50 годишната си възраст да поумнее, да стане независима финансово и емоционално.  Не виждам никакъв проблем да си хване шапката и да се разведе, ако това ще я направи щастлива. Дали е баба или не няма никакво значение. Важно е да се чувства добре и да е щастлива. По-добре късно отколкото никога.

# 2 266
Аз не питам за мъчениците. За героините питам. Да гледа дете мъж не можел.
На една такава детето й доскоро ми казваше тате.

# 2 267
Е, и какво, използваме децата за заплаха, че да не ни изневеряват, не се ли усещате колко е абсурдно.
Моят принцип е да мисля кое е  най-доброто за детето, а не как да го използвам, че да плаша баща му
Най-доброто за детето е баща му да е ангажиран с него, а не да обикаля фустите. Именно, именно. Той обикаля, понеже има супер много свободно време. Докато детето стои в институция или при баба например. Не, не е добро за детето това.

Оставяш му го не за да го накажеш, а защото той си го е искал.
Колкото и да сте изненадани, има и такива случаи.

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 08:40 от Анонимен

# 2 268
Е, и какво, използваме децата за заплаха, че да не ни изневеряват, не се ли усещате колко е абсурдно.
Моят принцип е да мисля кое е  най-доброто за детето, а не как да го използвам, че да плаша баща му.
Някой за тия деца мисли ли, или е важно само на изневерителя да му прецакаме рахата?
Дреме ми за неговия рахат, ако ше на розови облаци да се рее. За мен е важно детето ми да е с обгрижващ и любящ родител, а не да играе ролята на наказание.
Който би трябвало да е основен принцип и на бащата, не мислиш ли?
Ако ТОЙ мисли за доброто на детето си, ще си държи гащите вдигнати извън дома.
И не, не е заплаха за нарушаване на рахата му, а напомняне, че и ТОЙ е родител на това дете, не само аз.И че няма да си провалям живота, спокойствието и моя рахат, за да подпомагам неговия.
Събрали сме се да носим ОБЩА отговорност за поколението.
Моят мъж си е предупреден   Smiley  за такова стечение на обстоятелствата, още докато втория син беше на около годинка, по повод на познато семейство, което се развеждаше тогава.Коментирахме ги именно в контекста за детето им, и аз къде на майтап, къде наистина, му казах горното.Че разведем ли се, без значение причината, синовете ни са негова Основна грижа, аз ще съм неделна мама.
Но:Аз не съм вманиачена в децата си, те не са ми първа/единствена/задължителна/запълваща, грижа.Обичам ги повече от себе си, готова съм да умра за тях, ако се наложи, но не съм готова да се жертвам и да отнеса Цялата тежест по отглеждането им.
Не държа никой да мисли като мен, нито да се съгласява, това си е моята гледна точка.Такава беше преди повече от 20 години, такава е и сега.
Така оставям "топката" в неговото поле, той да решава кое му е важно, какво иска, как да постъпва, мъж е, достатъчно пораснал, зрял, за да може да преценява всички За и Против.
Не желая да изземвам неговите функции.

# 2 269
  • София

Е, така де, трябва, ама ако не мисли за доброто на детето си? Мъжът ти е добър и грижовен баща, затова е лесно да кажеш такова нещо. В повечето случаи хукналият по фусти не е.
Както и да е, де, аз също не държа да убеждавам Simple Smile

# 2 270
Аз не питам за мъчениците. За героините питам. Да гледа дете мъж не можел.
На една такава детето й доскоро ми казваше тате.
Говорим за 50-годишните. Техните деца са отгледани. Каквото било - било. Остава още 1/3 от живота, както някой по- горе изчисли.

# 2 271
  • София
А майки, които преиграват в ролята на достойния родител познаваш ли?
Аз - да. И то интелигентни жени, но от типа "до 40 правих кариера, с много зор родих едно дете, което като каже "ГА" - и аз "НА". "
Конкретен пример: При излизане се носи термос супа на дете на 10 години (не по здравословни причини).

# 2 272
А майки, които преиграват в ролята на достойния родител познаваш ли?

Конкретен пример: При излизане се носи термос супа на дете на 10 години (не по здравословни причини).
Такива майки-орлици са ми от най неприятния тип.... те и цял живот си остават "мъченици"...

# 2 273

Е, така де, трябва, ама ако не мисли за доброто на детето си? Мъжът ти е добър и грижовен баща, затова е лесно да кажеш такова нещо. В повечето случаи хукналият по фусти не е.
Моето мнение важи за мъже, добри бащи.
Един пройдоха просто няма да ми стане мъж, камо ли дете да му раждам...все пак не се събираме на втория час, винаги има време да го опозная.
И преди пак да се почне ....А, то като не знаеш какъв ще ти се падне!", партньорите ни не ни се падат на лотария.Ние си ги избираме.
Преди моя мъж съм имала 3 сериозни връзки.Защо ли не съм предпочела някой от тях за баща на децата ми?!

# 2 274
Не всички са с поглед рентген Simple Smile А стават и грандиозни промени. Първия ми съпруг 10 години душа даваше за децата, като бебета ги е къпал той и въобще аз си мислех какъв невероятен баща е Simple Smile На 10-тата година изперка и третото ни дете не е видяло от него и 10% от грижите, които са получили като малки другите две.  Нито е живяло с нас двамата заедно, освен първите си няколко месеца. Е сега аз какво - рекламация ли да подам за повредата?

# 2 275
  • София
Бианка, може би третото е дошло в повече, все пак хората и остаряват и се уморяват от предните две, освен това си споменавала, че е било болнаво, никой не очаква да е така.

Започнах да разбирам хората, които остават с едно, защото първото ги е изцедило. Аз имах кротко, послушно и ученолюбиво момиче, което нашите отгледаха и затова се навих на второ, плюс още некои съображения  Laughing
Ами синът ми между 2 и 3 беше нетърпим, сега вече се справям, но с тих ужас чакам средното у-ще и пубертета. А ММ се зае да му угажда, вместо да го побутва в правилната посока.
Докарахме я дотам човек, завършил МЕИ, да ми обяснява как оценките и изобщо образованието нямали чак такова значение ида оставя детето на мира... newsm78 Да се смееш ли, да плачеш ли

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 14:16 от Cuckoo

# 2 276
Не всички са с поглед рентген Simple Smile А стават и грандиозни промени. Първия ми съпруг 10 години душа даваше за децата, като бебета ги е къпал той и въобще аз си мислех какъв невероятен баща е Simple Smile На 10-тата година изперка и третото ни дете не е видяло от него и 10% от грижите, които са получили като малки другите две.  Нито е живяло с нас двамата заедно, освен първите си няколко месеца. Е сега аз какво - рекламация ли да подам за повредата?
Не ти трябва поглед рентген, за да прецениш един човек.За няколко месеца обикновено си проличава дали си струва...държи ли на думата си, като ти обещае нещо, дали предпочита теб или те пренебрегва заради работа/приятели/хоби, дали се съборазява с теб за срещи, филми, събирания, почивки и т.н., да не изреждам всички "сигнални" лампи, които показват що за човек имаме насреща си.
А относно твоят първи мъж, защо си сигурна, че ако децата бяха останали с него, той нямаше да бъде все така добър баща за тях?
Ти си го отписала И като баща, когато сте се развели.Но нямаш гаранции какъв баща би бил, ако бе останал основния родител...

# 2 277
Бившият имаше огромен ентусиазъм за три деца, това уж му била голямата мечта. Simple Smile С появата на третото дете явно директивата беше изпълнена и се появи нова мечта за свобода и йога лагери Simple Smile

Франсоаз, големият ми син от 14-15 годишен живее "с баща си". Реално го гледат баба му и дядо му, всяка сутрин дядо му го кара на училище, те му готвят, перат, правят всичко. Бащата отсъства по цели седмици и месеци извън Бг. Когато е тук, е "на работа" до след полунощ, дори когато малките деца са при него 2 уикенда месечно. Чакат си го до 1 часа да се прибере уморен да ги види Simple Smile Така че знам какво е, не ми е загадка. И трите да бяха при него, щеше да е същото. Родителите му ще гледат внуците до последния си дъх, за да може баща им да "работи".

# 2 278
Проличава си, сигурно, ако си вперен само в това. Но повечето хора си имаме и други занимания в живота. Иначе да, ако бях седнала да зяпам втренчено в мъж, вместо да си гледам собствените занимания, сигурно щях да видя повече неща. Аз обаче избрах образованието и работата си. Не съжалявам, за връзка време има, уреждането на живота обаче се прави догато си млад.. почти винаги.
Иначе, сигурно има и Идеални жени, дето са успели хем образование добро, езици два, работа, кариера, че и супер дупер мъж.

# 2 279

Иначе, сигурно има и Идеални жени, дето са успели хем образование добро, езици два, работа, кариера, че и супер дупер мъж.
АААА, такива няма, винаги едното е за сметка на другото, да не говорим като се включи и отглеждането на дете....едното от нещата се върши по-отгоре, отгоре, все пак денонощието е само 24 часа...!

Последна редакция: чт, 23 май 2019, 14:06 от mimi.7299

Общи условия

Активация на акаунт