Развод на 50, или тръгнала тепърва баба за дърва

• 113 860
  • 2 363
  •   1
Отговори
# 2 280
Има бе, виж, пълно е тук във форума, как.

# 2 281
Ей това ни е грешката на жените, че все искаме да сме перфектни....и защо....животът ще си мине и ще ни остане само тази борба за перфектност! Много важно като ресните на килима са изправени под мм и цял ден си чистил през уикенда, като през това време можеш да излезеш със семейството, да дишаш чист въздух и истински да се забавляваш! Вторачваме се в дребните неща, които след години разбираме, че са без значение и си пропуснал детството на детето си и приятно прекараното време с баща му! Heart Eyes

# 2 282
Проличава си, сигурно, ако си вперен само в това. Но повечето хора си имаме и други занимания в живота. Иначе да, ако бях седнала да зяпам втренчено в мъж, вместо да си гледам собствените занимания, сигурно щях да видя повече неща.
Ами, не, не е задължително да си вперен и да мислиш само за това.Достатъчно е да отчиташ знаците, когато се появят.
1.имате среща, той не идва (не си му важна), освен ако не става дума за смъртен случай/болест
2.имате среща, той те отсвирва заради приятел (пак, не си му важна)
3.ти искаш на кино, той държи на концерт, отивате на концерт
4.ти искаш на море, той на планина, отивате на планина
5.обижда/псува майка си, че не е направила ...нещо си за него
Мога още поне 50-на случаи да изброя, но мисля, стана ясно.
Шансът такъв мъж да се Превърне във всеотдаен партньор, добър съпруг и баща, е нищожен, почти нулев.
Достатъчно е дори да отчетеш дали Той угажда на теб, или ти на него, не е нужно изобщо да мислиш и премисляш връзката.

# 2 283
  • София
Ей това ни е грешката на жените, че все искаме да сме перфектни....и защо....животът ще си мине и ще ни остане само тази борба за перфектност!
Нищо подобно, просто тук се представя идеална, захаросана картинка, без подмолните камъни.
Има и друго. Жената може да е търсила не пеперудите, а човек, който да обгрижва нея и децата, пък тя да му създава уют. Ако мъжът няма много самочувствие и му се създаде мнение, че с нея е спечелил 6-ца от тотото - гледай какво става. Няма лошо, стига и двамата да са на тази вълна.

# 2 284
Обгрижвача, искаш да кажеш, от другата тема, този, който рипа да обслужва дамата ли?

Вероятно си права. Разбрах те.

# 2 285
  • София
Аз започнах да развивам усет за хората и това какви са, чак сега, към 40-тата си година. На 20+ абсурд, пълен абсурд някой да може да прецени трезво и разумно без житейски опит и с разбъркани от влюбването хормони.
Късмет е цялата работа (окей, не цялата, айде давам едно 20% трезва мисъл, 80% късмет).
С втория си мъж гледах, мислих, обмислях, преценявах, всичко ми беше на шест като се взехме и пак изникнаха проблеми, за които посмъртно нямаше как да преценя и предположа. Слава богу, не бяха непреодолими, а и беше едно голямо сериозно нещо, не натрупване на драми, та се справихме - но нямаше как да се предположи просто.
Никога не можеш да прецениш как би се променил един човек при всякакви обстоятелства - ако му се роди бебе, ако забогатее, ако фалира, ако се разболее... Сигурно ще ми кажете, че в същината си човек не се променя, но това просто не е вярно, всякакви екстремни обстоятелства ни променят.

# 2 286
  • София
На 20+ абсурд, пълен абсурд някой да може да прецени трезво и разумно без житейски опит и с разбъркани от влюбването хормони.
Късмет е цялата работа (окей, не цялата, айде давам едно 20% трезва мисъл, 80% късмет).
Не бих могла да го кажа по-добре.  202uu

# 2 287
Мдаа, ако можеше на 20 да сме с акъла на 40, колко грешки щяха да са спестени.

# 2 288
  • София
Обгрижвача, искаш да кажеш, от другата тема, този, който рипа да обслужва дамата ли?
Вероятно си права. Разбрах те.
Не, имам предвид човек, който изнася по-голямата част от обгрижването. Е, не мие чинии примерно, но като е осигурил жилище и по-голямата част от издръжката, миенето се преглъща.

Познавам две такива жени - стояха си вкъщи, докато отгледаха по 1 дете. На 40 започнаха работа, едната дори учи в момента нещо на 40+.
Мъжете им са сговорчиви и си носят заплатата вкъщи, нищо че не мият чинии. Но пък често липсваха от къщи, особено единият е със седмици из България.
Ами понякога се чудя дали те не са били по-прави от мен с моя стремеж към равноправие навсякъде.

# 2 289
Да предвидиш всичко е невъзможно, естествено. Но можеш да НЕ си с лъжец, егоист, флиртаджия, мързеливец, все неща, които обикновено си проличават доста бързо. А не да го оправдаваш с какво ли не, надявайки се, че той после ще се промени. И да се жалваш после как е могла Съдбата да е толкова лоша с теб... Ами не е Съдбата, ти просто си си затворила очите за очеИзвадните сигнали що за човек имаш насреща си. А това за 20-те години не е сериозно, дори 5-10 годишните деца чудесно се ориентират с кого биха се спогодили страхотно и с кого не става. И изобщо не се и мъчат да се нагаждат към деца, които не им импонират.

# 2 290
Човек не може да контролира всичко. Не може, хора. Пускаш и така, тогава си в мир. Или поне що-годе.

# 2 291
Ясно е, че на 20 не можеш да прецениш всички детайли, но основните, да! А обикновено те се оказват основните за съвместното съжителство, останалите дребни кусури или не се забелязват или се изглаждат! И както аз си знам, че не съм перфектната жена и имам сто недостатъци, така и човекът насреща ще е същия, няма как да е идеален на сто процента, просто няма такъв човек!

# 2 292
Прави са, да, защо си мислите, че балансът е с нож да го разрежеш на две половини?

# 2 293
Човек не може да контролира всичко. Не може, хора. Пускаш и така, тогава си в мир. Или поне що-годе.

Адмирации за този пост!

Като виждаш, че не става, че положението се влошава, няма втори, няма трети шанс - край и толкова.

# 2 294
Е то е казано..По-добре ужасен край,отколкото ужас без край.

Общи условия

Активация на акаунт